Dítě stále v pohybu

29.6.13 22:24

Dítě stále v pohybu

Ahoj holky, jdu si k vám pro radu a názory. Dcera 2roky a 2měsíce neustále běhá. doma, na zahradě, prostě kdekoliv není v klidu. snad jen chvilku si vydrží hrát na zemi v sedě, jinak přes den stále"cvičí" myslím tím, že se chytne stolku v obýváku oběma rukama, trochu se nadzvedne a stále kope nohama nebo jakoby se těma rukama mírně nadzvedává apod. to samé dělá u jídla v jídelní stoličce, řeším to proto, že je schopná to dělat fakt celý den. je vždy uplně červená a uřícená. hlavně mě to vadí u toho jídla. nemůže se prostě opřít, vždy se tam nadzvedne a kope nohama, a zadek nemá na židli ale nadzvednutý.

Bojím se aby to nebylo něco jak jsem kdesi četla, že se jí tolik neokysličuje krev nebo co a že prostě musí být stále v pohybu, jinak se jí špatně dýchá. má to hodně dlouho, možná od narození? jen jsme si toho tolik nevšímali :?: nevím, a le dělá to dlouho. mám jít k doktorovi? jdeme na vážení v září tak mám počkat a zeptat se na to pak nebo jít dřív?

taky celkem dost jí ale málo přibírá. na dvou letech má 9,5kg!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13073
29.6.13 22:27

.

Příspěvek upraven 02.02.14 v 17:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.13 22:29

@tamata tak to jsem ráda. nevěla jsem jak to popsat, ale je fakt vždy uplně spocená, uřícená a stejně jede si tu svou a stále dokola. vyhodím jí z dětský jídelní stoličky, přilípne se cvičit na stolek, když jí vyhodím od tamtud, tak si dojde na gauč atd :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417

Já mám 23m kluka a na jídlo ho nahánim, protože on nemá čas posedět. podle mě je to také normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816

Divím se, že tu váhu vaše OL neřešila už dřív… na jednu stranu pochopím když je dítko hubenější a dá se to svést na pohyb… ale asi být tebou, požadovala bych po lékařích už nějaké vyšetření :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
29.6.13 22:31

A není malá jen trochu živější? Mladší dcera taky nevydrží v klidu dýl jak 5 vteřin. venku to ještě jde.Tam si lítá jak se ji líbí. Ale horo je cesta autobusem. Kdyby to šlo, vyzkouší všechny seačky co tam jsou. Sedne si na jednu, koukne ven a hned leze dolů a chce sedět jinde. Jediný místo kde vydrží v klidu je hopučka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Jako u toho jídla, že se prostě nikdy v klidu nenají. furt je v pohybu, přece musí být aspon u jídla klid aby se to tělo dobře najedlo. si představ dělat sedy lehy a u toho jíst, bych se po…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2206

Prvorozená byla obdobná, při sledování večerníčku třeba 30× vylezla a slezla z gauče…
S věkem se to pomalu upravilo, i když dosud má tendence při sdělování zážitků skákat, kroutit s obručí… Jí hodně a droboučká je taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
29.6.13 22:32

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
29.6.13 22:33

Taky u jídla občas pobíháme. Ale osvědčil se nám tablet starší dceri. Má na něm nahraný oblíbený seriál takže při obědě koukáme na pohádku. Vím že se to nemá ale aspoň se v klidu nají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.13 22:34

@marki77 tak to zase je jediný místo autobus, to když jedeme do města cca 10min, t ak sedí celkem ok.

jinak s tou váhou chodíme stále na pozorování snad od půl roku, prostě furt přibírala málo, někdy víc někdy mín, jinak testy nic nedělali. ted teda naposled přibrala asi půl kila za měsíc, ale už zase asi 3měsíce stojí na váze. nevím, když i u jídla cvií, z čeho by měla nabírat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.13 22:35

@tamata joo, tak to znám taky, to asi budu praktikovat spíš, než to cvičení u jídla na židličce, tam jak se drží jen rukama, musí pěkně namáhat břišáky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
29.6.13 22:37

anonymní, pro mě je utrpení i pět minut v buse.3těstí je když za náma někdo sedí že si všímá toho dotyčnýho. Ale to jí taky dlouho nevydrží. A ke všemu u toho stojí na sedadle.Sice má čistý boty ale i tak to někomu může vadit. A dohadovat se sněkým kvůli tomu a u toho hlídat dítě který je jako pytel blech, o to fakt nestojím. na štěstí zatím nikdo nic neříkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
29.6.13 22:40

Řekla bych, že máte doma hyperaktivní dítě.. Ber to tak, že některé děti jsou klidné a jiné ne. To, že váží docela málo, je nejspíš proto, že skoro všechnu energii spotřebuje na pohyb. Nevím, jestli nedáváte doma nějaké sladkosti. Pokud ano, zkus se vyvarovat bonbónů, pitíček.. s barvivem. Kup občas nějakou dobrotu ve zdravé výživě, která je dobarvovaná přírodně-třeba červenou řepou. To ovšem neznamená, že jí seberete cukr-má v něm energii. Na druhou stranu, takhle těžko můžu posoudit, jestli problém není jinde-neznám vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová