Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě taky u jídla neposedí, taky lítá okolo a občas si zobne. ale jinak jsou oba celkem ok, 2hodinová jízda busem pro ně není celkem problém. nebo i celodenní s několika delšíma přestávkama. jinak k dotazu, podle mě to celkem normální je, možná bude dítko hyperaktivní ![]()
Hyperaktivitu v tomto věku si neodváží diagnostikovat ani lékař. Takže to je ještě fakt brzy. Ale jinak mame doma to samé. I když sedí, tak kope aspoň nohama. Jídlo v běhu apod. Řekla bych, že je to skoro běžné. Resila bych tu váhu. Jinak nic.
Muj 2,5lety synoveček je to same. Mam strach, ze nase Eliska bude taky takova aktivistka, uz ted je to divoska
u synovce ma na tom, dle meho, znacny dil viny tchyne, ktera ho dopuje akorat kinder rezy a dava mu pit Kofolu uz snad od g1 roku
coz je, podle me, pro dite naprosto nevhodna s*acka
Taky bych male zkousela davat co nejmene sladkeho
ale treba ji zakladatelka cukry necpe a princezna proste rada pohyb
takze doporucuju gymnastiku, tam se vyblbne. Ale ta vaha je fakt zvlastni, male bude 8m a ma skoro 8 kg ![]()
Katka taky u jídla neposedí… teda posedí, s mým dotykáčem a pohádkou v mobilu. JInak pobíhá a sem tam přiběhneš pro sousto..
![]()
Poskalkuje, poletuje bytem. ale taky posedí u kostek, v buse, umí obojí, ale u jídla
![]()
Taky je živá, zdravá holka.. výškově odpovídá zasr. tabulkám. ale váhově?? TO už je jiná… ve 2 letech měla taky kolem 10 kg. teď ve 3 a 4 měs. má 13,5 kg.. ![]()
dr to ví, každý váhový přírůstek potěší a nikdo z toho nešílí. prostě je taková… ![]()
Mam to doma taky,31mesicu, ma 12kg-konecne neco pribrala. Od 20m nespi pres den. Myslim, ze je to ok, nehledej v tom problem. Proste je mala ziva. Podle moji mami jsem byla ja, bracha a nejml sestra to same a vsichni jsme ok, neboj.
@mmuerka co je na te vaze zvlastniho? Nase mel na 8m lehce pres 8kg, v roce 9,9kg, v 18m 10kg a ted v 31m ma 12kg
@slavuska1 proc mela byt hyperaktivni? Ja a moji 2sourozenci jsme pry byli stejni, hyperaktivni nejsme, s ucenim jsme taky problemy nemeli, casem nas to preslo.
@tamata píše:
Já ho někdy nechám při obědě běhat, je to jednodušší pro obaOn běhá kolečka a vždycky když běží kolem, tak si zobne
Taky to dělám někdy stejně.
Malej nesnáší jídelní židličku (z Ikei) už půl roku, tak ho krmím na klíně. Když sebou moc mele, dám ho na zem, přeci jen jsem v 6m těhotenství, a strašně mi to vadí. Když ho posadím naproti na velkou židli, má z toho atrakci.
On posedí akorát u pohádek v TV. ![]()
nezlob se na mě, ale mít 9,5 kila ve 2 letech a 2 měsících je podle mě dost málo ![]()
zakladatelko: to, jak ty říkáš cvičení a pobíhání je podle mě v tomto věku normální… některé děti jsou prostě akčnější…
ty váhu bych ale řešila ![]()
@rejžička no,jak už jsem psala, asi do 6 nebo 8měsíců přibírala dooost, až co jsme začali s přikrmama, tak pčibírala hodně málo dle doktorky, tak jsem chodili co 4-5týdnů na převážení. a prostě nic. vždy jednou za čas přibrala trochu víc, tak to dál neřešila, jen jsem chodili stále na vážení. pak po roce jsem jí vždy musela říct co vče a kolik toho snědla, to je prej ok, takže jen chodíme na převážení. jenže je to doost daleko, musím jezdit autem, a váhu máme doma kvůli tomu, t akže nevím, proč to jinak neřeší.
jenže já taky byla děsně hubená, když jsem byla malá.
@atominnka píše:
@mmuerka co je na te vaze zvlastniho? Nase mel na 8m lehce pres 8kg, v roce 9,9kg, v 18m 10kg a ted v 31m ma 12kg@slavuska1 proc mela byt hyperaktivni? Ja a moji 2sourozenci jsme pry byli stejni, hyperaktivni nejsme, s ucenim jsme taky problemy nemeli, casem nas to preslo.
však já jsme psala že možná bude hyperaktivní
u takhle živých dětí se na to musí myslet. na diagnózu hyperaktivita je ještě brzy, ale rozhodně se to vyloučit nedá. Tipla bych to tak 50procent, jestli bude nebo nebude hyperaktivní. a já jsmem přece nepsala nic o tom, že je určitě hyperaktivní ![]()
Myslím, že je to normální, 2-leté dítě.
To, jestli bude jednou hyperaktivní, ukáže až čas, rozhodně se to nedá usuzovat už teď. Mě třeba profesorka psychologie ve škole říkala, že pokud vám 2-leté batole „neskáče po hlavě, je něco špatně“.
Zkrátka 2-leté děti jsou živé (samozřejmě, některé více, některé méně, záleží na povaze a temperamentu…) a chvíli neposedí. Mám doma to samé. Přitom do roka a půl to byl pravý opak. Syn byl spíš línější, kam jsem ho posadila, tam jsem ho našla a teď? Masakr.
V roce a půl se naučil kotrmelec a od té doby je jak na pérkách, na zadku nevydrží pět minut, pořád někde poletuje, leze do výšek, cvičí… sednout si a hrát si, koukat na pohádku? Nepřichází v úvahu. Lítá od jedné věci ke druhé, u ničeho nevydrží. Syn je třeba znamením blíženec, já říkám, že od toho roku a půl naprosto typický a se vším všudy.
Jinak k té váze: co říká doktorka? Jak je na tom s výškou? Syn má ve 2 letech přes 16kg a 91cm. Ale on se třeba narodil jako 4,5kg a s 53cm a od malička je, co se týče přibírání a vzrůstu, zkrátka nadprůměrný. Pokud není holčička vyloženě vyzáblá, ale odpovídá výškou k váze, tak bych na tom až tak nic neviděla. Navíc v kombinaci s tím, že chvíli neposedí a je akční…
@Mína13 Jasně, je to málo, ale znám i děti(no, asi 2
), které v tu dobu měli necelých 9kg a jsou OK
Já neříkám, že je to úpúně OK, ale pokud k tomu sedí výškou, tak si myslím, že to není žádná tragédie. Navíc, pokud je tak živá, tak toprostě vyběhá ![]()
@slavuska1 já to nemyslela zle
ale věř, že takhle moc živých dětí znám a vídám spöustu, někkteré už odrostly.. hyperaktivní není ani jedno ![]()
@gabi.design kotrmelec?? ježiš nestraš, to ještě malá neumí a doufám, že se naučí až ve škole ![]()
@atominnka No já jsem na něj čučela jak puk, když ho udělal v tom roce a půl poprvé.
Od té doby dělá kotrmelce úplně běžně, vyžaduje je taky po mě. Blbě se mi vysvětluje, že s těhotným břichem to fakt nejde. ![]()