Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Strýc co je rozvedenej to má taky určený a holky jsou u něj posl. v červenci a první v sprnu, jinak víkendy jsou „navíc“… Ale jestli se to dá takhle zobecnit nevím. Ale on si je bere i o těch víkendech, když vlastně „nemusí“.
Myslím, že středy a víkendy platí i prázdninách tak, jak je stanoveno na zbytek roku.
To už se musíte dohodnout sami. Syn je u otce měsíc a měsíc doma, přes prázdniny teda už na víkendy nehrajeme
Anonymní, pokud jste schopni se domluvit. Neřešila bych středy ani víkendy a ani nic. Myslím, že to záleží čistě na vás. Nemusíte striktně dodržovat co určil soud. Ale pokud se nejste schopni domluvit tak je to horší.
@PetiteFillette píše:
Myslím, že středy a víkendy platí i prázdninách tak, jak je stanoveno na zbytek roku.
Přeshně tak. A nebylo by lepší nechat tomu naprosto volný průběh s tím, že byste se domlouvali „operativně“ jak vám to oběma v tu danou chvíli vyhovuje? Třeba by si víc uvítala, aby ty dva týdny o prázdiny navazovaly.Nebo kvůli volnu v zaměstnání je lepší tomu dát pevný řád?
Ale zas když jsou stanovené i vánoce a vyšlo by, že by 24. bylo na víkend kdy má být u otce ale podle rozsudku má být syn u mě? ![]()
Nejde o to, že by jsme se nedomluvili. Jde spíš o to, že já chci letět na dovolenou a ex prý potřebuje vědět kdy syna má mít kvůli práci.
Pokud jste oba rozumní a umíte se domluvit, tak se tímhle nezaobírejte a domluvte se sami tak, aby to vyhovovalo vám všem. Soudce vás nebude navštěvovat, aby si ověřil, jestli dodržujete všechno tak, jak „musíte“.. ![]()
Řekla bych, že pravidlo pro Vánoce a prázdniny má vyšší prioritu, než víkendy a středy - takže když Vánoce vyjdou na víkend, ale tyhle Vánoce má být u tebe, tak je jasný, že bude u tebe, ne? ![]()
Jestli platí víkendy a středy o prázdninách, to si nejsem jistá - řekla bych, že jo, ale zase na druhou stranu, otec má s dítětem dva nerušené týdny, tak ty bys je měla mít taky (aby jste mohli jet třeba někam na dovolenou). Ale říkáš, že není problém se domluvit, tak nemusíte chodit za právníkem a ptát se, jak to ten soud vlastně myslel - a prostě se domluvte spolu, ne? Vyberte dva týdny pro chlapa, pak jestli ty chceš na dovolenou s dítětem, tak řekni, kdy budete pryč, a ve zbytku léta bych mu ho dala na pár víkendů. Že to potřebujete vědět dopředu ještě neznamená, že v tom musí být pravidelnost ![]()
Podle papiru si myslim, ze plati celorocni dohoda plus ty tydny navic. Pokud si to ale chcete rozumne domluvit, nechapu, poc se proste nejak nedomluvite. Vzdyt kdyz vam to bude vyhovovat, at si ditko vezme i na tech 14 dni v kuse - dovolena u more nebo tak… to od soudu ja osobne beru jen jako steblo v situaci, kdy s otcem domluva neni, ale pokud jste v pohode, muzete si to preci prizpusobit, ne?
Zakladatelko, o prázdninách to platí stejně, jako po celý rok, a plus k tomu ještě navíc ty dva týdny ![]()
Ovšem, pokud se s otcem dítěte dokážete normálně dohodnout, tak bych na nějaké lejstro od soudu zvysoka kašlala a udělala to tak, jak to vyhovuje vám. Tudíž, pokud tatínek chce vzít dítě na dvoutýdenní dovolenou (v kuse), pak bych mu nebránila
(ale samozřejmě záleží na tom, jak spolu dokážete komunikovat)
Určitě platí navíc středy a víkendy plus ty 2 týdny.. nejednodužší je se domluvit, jestli může třeba týden vynechat, že chcete jet na dovolenou… tedy pokud je možné se dohodnout… ![]()
Takže pokud se otec šprajcne a já budu chtít odjet třeba na 10dní na dovolenou, tak nemám šanci?
Dřív nebyla šance se nějak domluvit, teď už je to lepší, ale přeci jen kdyby chtěl přesně dodržovat rozsudek, tak se ptám. ![]()
To se mi právě nějak nezdá - jak jsem psala předtím, on má 2 týdny bez tebe, tak ty bys měla mít 2 týdny bez něj. Přece vám nezakážou jet na dovču, protože by tatík ve středu neviděl dítě, to mi přijde jako blbost. Jestli si nejsi domluvou úplně jistá, tak bych se zašla přímo s rozsudkem někam zeptat. A pokud by tvrdili, že středy platí i v létě, tak se rovnou zeptat na tu dovolenou, jestli se dá udělit výjimka.
Ahoj,
my máme prázdniny napůl, dopředu se domlouváme. Kdyby vyšel můj týden na jeho víkend, tak děti na víkend k tátovi pošlu. Většinou to o prázdniních vychází tak, že si děti prohazujeme v neděli a týdenní pobyt spojíme třeba s předchozím nebo následujícím víkendem. Nedělá nám to žádný problém. Ani nevím, jak to máme v rozsudku, protože máme schválenou domluvu a když je potřeba, tak se od ní odchylujeme. Vše po vzájemné domluvě, samozřejmě.
Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat. Podle soudního rozsudku má otec dítko každou středu na 3 hodinky a každý sudý týden na víkend. Dále máme stanovené vánoční svátky, sudý rok je syn u něj, lichý rok u mě. A také máme stanovené, že na letní prázdniny má být v červenci i v srpnu jeden týden u otce s tím, že mi to nahlásí do konce května a týdny na sebe nemůžou navazovat.
A já bych se chtěla zeptat, jak to tedy je? Když jsou prázdniny stanovený zvlášť tak o prázdninách neplatí ten každý sudý víkend a středy, jen ty dva týdny co si otec vybere?
Pro rýpalky, zajímá to nás oba aby jsme si mohli naplánovat prázdniny nejde o to aby syna měl co nejmíň jak by někoho mohlo napadnout.