Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Russet píše:
Matuš je další děcko. Možná že je nejdospělejší ta Lucinka. Čekám, že nejpozději do dvou let se rozejdou. Že zůstávají kamarády, ale jejich cesty se rozešly.
Taky si myslím
Moje mamka mela brachu taky v 17, tehdy to tak divny nebylo, ale sama rika, ze na to pripravena nebyla…
nedostudovala (a uz nikdy potom, protoze ji nikdo nepomohl, otec byl tyran a pritezi) a ani fyzicky takhle mlade telo nemusi byt uplne v top kondici, ve ktere je cca mezi 22 - 28 lety… a o psychicke vyzralosti ani nemluve…
byt tebou ty choutky jeste trochu zazenu, dostuduju, zacnu pracovat a pak do toho klidne vesele skoc ![]()
Ptáš se názor. Tak v 17 mít dítě s nedodělanou školou a neodpracovaným aspoň rokem je hovadina. Hodiny nehodiny zapni mozek. Píšeš, že jsi připravená i na temné stránky a co taková stránka, že zůstaneš na dítě sama? Bez školy bez praxe se práce hledá blbě navíc sama s dítětem. Uživíš vás? Nikdo neříká, že máš na dítě čekat do 30,ale v 17 fakt ne.
Teď si dej studenou sprchu a biologické hodiny pusť ke slovu tak za pět let ideálně…
V sestnacti ti zacaly tikat biologicke hodiny, jo? Tak to bych se pomalu zacala pripravovat na tricitku a s ni souvisejici prechod
.
@Anonymní píše:
Ahoj, zaprvé omluvte prosím anonym, ale je to pro mě citlivé téma. Abych se vám trochu představila. Je mi 17 mám přítele (29) a žijeme spolu už zhruba 3roky. Před rokem jsem sama na sobě začala pocitovat “že mi tikají biologické hodiny”. Zkrátka a dobře cítím obrovskou potřebu mít dítě. Vím co všechno to obnáší, znám světlé i temné stránky těhotenství a mateřství, protože mám o mnoho let mladšího bratra. (byla jsem u toho, když byl malý) Chtěla jsem se vás zeptat jaký na to máte názor?
Jaky na to mam nazor? Myslim, ze jsi neskutecne naivni a o zivote vis prd. V zivote jsi nikdy nepracovala, sama se o sebe nepostaras, bydlet nejspis nemas kde… ze vis, jak se prebaluje dite, neznamena, ze vis neco o materstvi. Ono musi i jist, nekde bydlet, nechodit nahaty… Dite v tvem veku se ma ucit, aby neskoncilo v zivote jako namezdni delnik a aby si tu rodinu jednou mohla ZODPOVEDNE zalozit a opravdu se o ni postarat.
Podle me spis nemas do ceho poradne pichnout, tak sis jako napln volneho casu usmyslela poridit si mimino, aby ses zabavila
A pokud bydlis s pritelem, resis domacnost a spol., tak to jenom umocnuje pocit, ze jedine, co ti chybi, je to dite. Znam to, mela jsem to pri bydleni s prvnim pritelem stejne, jen mi tehdy bylo 21.
Toho tvýho ‚pritele‘ bych poslala do kriminálu, úchyl jeden
jako tobě to nepřipadá divný, že se 26 letej chlap zabouchne do 14 lety?
a ještě k tomu spolu začnou bydlet?! Jako co to má bejt?! Probud se! Takhle mladá ještě ani nejsi plnoletá! Výdrž aspoň do dvaceti, dodelej si školu, najdi si práci a úplně ideálně i jinýho přítele, protože tohle je na hraně pedofilie, fakt ![]()
@Pidulka1991 úplně přesně me tohle dostalo…čekání na statni byt vlastní nemá na vybavení nemá…
Ted mu zakazali zpívat a jsem zvědavá kdo je všechny bude živit protože podle všeho on nevydělá ani na jidlo.
Nebyt jejich rodičů jsou nahraný oba a teda, ze jemu to neni trapný zbouchnout mladou a nechat se dotovat jejími rodiči.
A teda říct mi Miminko tak mu rozbiju palubni jednotku slizakovi.
Máme 15 letou dceru a doufám, že taková blbost ji nenapadne. Klidně ať má dítě brzy, ale napřed ať dodělá školu, střední. A aspoň rok pracovat by bylo taky potřeba.
A nechat bydlet jinde dítě ZŠ povinné, tak to je fakt mazec.
O biologických hodinách v 16 ještě nejde mluvit. A mít vlastní dítě je něco jiného než se chvíli koukat na výchovu sourozence. Soustred se na školu a nevymýšlej blbiny.
Příspěvek upraven 01.10.20 v 09:33
Tobě netikaji hodiny, ale nechce se ti do skoly a čekáš jaka to bude pohoda. Znám par takovych ktere to videli a udelali stejně jak ty. Jedna ceka 5 dite ma jen zs a radsi rodi jelikoz ji s detma a bez skoly nikam nevezmou. Dalsi kdyz zjistila situaci s prosikem hledala hlidani aby si dodelala skolu kdyt zjistila co vse stoji a nikdo ji nic neda zadarmo. Tvoje hodiny jsou stejny typ.
@Anonymní píše:
Ahoj, zaprvé omluvte prosím anonym, ale je to pro mě citlivé téma. Abych se vám trochu představila. Je mi 17 mám přítele (29) a žijeme spolu už zhruba 3roky. Před rokem jsem sama na sobě začala pocitovat “že mi tikají biologické hodiny”. Zkrátka a dobře cítím obrovskou potřebu mít dítě. Vím co všechno to obnáší, znám světlé i temné stránky těhotenství a mateřství, protože mám o mnoho let mladšího bratra. (byla jsem u toho, když byl malý) Chtěla jsem se vás zeptat jaký na to máte názor?
můj názor je takový, že ti biologické hodiny rozhodně netikají. Prostě CHCEŠ, v pěti jsi chtěla žvýkačku, v 10 barbínu a teď CHCEŠ dítě. To mi moc dospělé nepřijde
už jen to tvoje prohlášení, že VÍŠ, co to obnáší
hmm, tak vážně nevíš, jen se tím alibisticky uklidňuješ, protože to dítě prostě CHCEŠ a všechno VÍŠ
a že tě rodiče ve 14 letech podporovali ve vztahu s 26letým dospělým chlapem? tak to je na kriminál, ikdyž u určitým menšin asi norma, tak to v pohodě moc není…
Takže jdi směle do toho, poradit si nenecháš, když všechno víš. Chybama se člověk učí, škoda jen, že za ty tvé bude potrestáno to dítě ![]()
@Anonymní píše:
@Veru1987 Omluvte mě, ale do toho vám opravdu nic není. Ano dovolili a dokonce mě v tom podpořili (za což jsem jim vděčná a hrozně si toho vážím). Znají a znali ho již dřív a ví, že je to úžasný člověk.
To musí být opravdu úžasný člověk co ve 26ti letech žije s dítětem 14ti letým. To jsi byla na základce proboha!!! Tvoji rodiče nejsou normální. Tohle je tak na sociálku.
@Anonymní píše:
Omluvte mě, ale do toho vám opravdu nic není. Ano dovolili a dokonce mě v tom podpořili (za což jsem jim vděčná a hrozně si toho vážím). Znají a znali ho již dřív a ví, že je to úžasný člověk.
Zakládáš úplně nesmyslnou diskusi - nejspíš jen proto, abys provokovala. Pokud od čtrnácti let žiješ s dospělým chlapem a rodiče Tě v tom podporují, tak je úplně zbytečné psát nějaké názory, stejně si z nich nic nevezmeš.
Normální rodiče, kterým opravdu záleží na budoucnosti a štěstí dcery, by takovou situaci nikdy nedopustili. Jelikož ti Tvoji ano, tak do této kategorie rozhodně nespadají - a jistě Tě budou šťastně podporovat i v plození a množení se v libovolném věku a počtu dle vlastní úvahy… a názor normálních rodičů na internetu není vůbec podstatný.
Ze vis kulový. Tvým rodičům bych liskla, ze te nechali od 14 bydlet u tak starého chlapa. Ty dodělej školu a běž alespon na chvili makat