Jak zabavit dítě v autě?

2128
28.11.24 14:30

Dítě v autě - jak zabavit?

Zdravím,
jdu si pro radu, nebo tip..

Vajíčko jsem si mohla vzít dopředu, kdyz byla nouze, ale už máme novou pokračovací sedačku, tak musí být vzadu.

Kdyz jsem v autě sama, tak je to fakt nekdy peklo. Nechce v sedačce byt a to jsem doufala, ze nova sedačka bude trhák. Tak neni.

Takže poslední dvě cesty byl jediná záchrana krtek při cestě (jela jsem vzadu) - ale jak řešíte, když máte dítě samotné vzadu a vy řídíte?

Mate nějaký držák na mobil nebo nějaký hračky? Syn (14 měsíců) zatim nezvládne držet pohádku a koukat a hračky a dudlík si zahodí a je konec. Ja jsem strašně dlouho nechtěla mu pouštět nic v autě (obecně zatim pouštíme max Krtka, jinak nic), ale jako je to fakt o hubu. Jsem z toho rozhozena kdyz mi vzadu pláče a musím řídit :roll: tuhle jsem stavila nekde na kraji zastávky, kolem dvouproudovka a musela jsem ho fakt na chvíli vyndat. Pak jsme teda nějak dojeli ale jinak celkem v pohodě dite a nemá takový amoky, tak to je teda peklo. Fakt tam place az se zajíká :(.

Doufam ze si zvykne. Plánovala jsem, ze bude jezdit pozadu co nejdéle, ale ted je to fakt problem. Zkoušíme kratší trasy, ale občas musíme byt v aute déle.

Řešil jste někdo? Nemáte nějaký tip co mu do auta pořídit?

Písničky pomůžou na chviličku, ale vlastně spíš ani moc ne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
28.11.24 14:33

V tomhle pitomém období jsem s dětmi situovala cesty autem na dobu spánku. Někdy se tam vztekali, brečeli, ale zkrátka brzy usnuli a byl klid :mrgreen: Jezdila jsem s dítětem takhle sama několikrát týdně, za babičkama, na návštěvy, na plavání apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
28.11.24 14:34

Mně se osvědčily takové ty tiché knížky z filcu, kde pořád něco vytahuje, zandavá apod. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
28.11.24 14:35

@unuděná a později si děti zvykly a v pohodě? Doufam, ze to natrénujeme.

U nás je asi největší problém ta nová sedačka, myslim že je to pro nej teda nezvyk a jak jsem psala, ve vajíčku jezdil nekdy vepredu anebo tam usnul celkem v pohode no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
28.11.24 14:36

@Lizzie001 tiché knížky? Nemas prosím odkaz? Myslim že by to nějak šlo připevnit treba na opěrku, ale kdyz něco ma a přijde na něj vztek tak to zahodí a ja mu to nepodám zepředu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.11.24 14:37
@TeeeT píše: Více

Jojo, my s nimi jezdíme odmalička opravdu dost, takže si zvyknout tak nějak museli :lol: Jakmile si dokázali dobře držet hračku nebo třeba piškot, křupku, tak už to bylo v pohodě. Z vajíčka ale šli rovnou do posměrné sedačky s pětibodovým pásem, takže na mě viděli a já na ně, to byla trochu výhoda. Tehdy se moc těch protisměrných sedaček ještě sehnat nedalo a celkově se ten trend začal rozjíždět až když už byli větší.

Příspěvek upraven 28.11.24 v 14:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.11.24 14:38

Co vím, tak existují i různé závěsné hračky na opěradlo sedačky, takové kapsáře, ale záleží, zda by na to dítě dosáhlo už teď..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
28.11.24 14:39

Dcera měla má sedačce a stále má (jezdí v protisměru) zrcátko, takže díky tomu na sebe vidíme (já ji vidím ve zpětném zrcatku).
Jinak hračky (jako menší měla takový kapsar na sedačce a měla tam dost hraček), knížka a nebo taková malá actvity board.. pak měla rada v autě tabulku na kreslení.

Ale obecně už od malá ji jízda autem nevadila.

• Citovat
  • Upravit
2128
28.11.24 14:39

@unuděná no my teoreticky máme měsíc, než ho budu moci dle předpisu otočit, ale i tak jsem doufala, že vydrží pozadu co nejde. Ale samozřejmě je mi jasny, ze jakmile ho otočím jednou, bude chtít asi vždy a bude to lepší no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.11.24 14:40
@TeeeT píše: Více

Za nás ta povinnost nebyla, je to nějaká nová norma. Určitě to pak bude lepší, i když samozřejmě nejlepší a nejbezpečnější je vozit v protisměru co nejdéle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
28.11.24 14:40

@zuzanka320 Zrcátko taky máme, kapsář zkusim, ale myslim ze tam jeste nedosáhne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
28.11.24 14:41

Tak 14m dceři rozhodně mobil nepouštím…jezdíme od miminka několikrát za den a brečí jen, když má hlad nebo je unavená a jak se nastartuje, tak většinou usíná…někdy ji dávám knížky na prohlížení nebo zpívající panenku, mluvícího psa…zkoušeli jsme i Albi tužku, ale v autě ji to moc nejde…starší taky milovala toho psa do auta…pohádky jsme ji pouštěli až později a opravdu na dlouhou cestu k moři nebo v letadle v necelých 2letech…teď jsme nedávno letěli s mladší a lidi se mě ptali, zda koukala v necelém roce na pohádky a ja že ne, ze jsme ji zabavili a spala a jedla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3104
28.11.24 14:43

Já si s dětmi pouštím písničky, zpíváme třeba Pokáče, Štístka a Poupěnku.. to co znají z domova. Ale mívaly špatná období, jednou jsem dokonce bourala - ve městě jsem nedobrzdila před kruháčem, když se vzadu hádaly a řvaly, byla jsem v 6. měsíci :? Nebo jsem s dětmi prostě nejezdila sama, aby se druhý mohla postarat a zabavit smečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
28.11.24 14:43

A v protisměru určitě déle než do 15m, nejlépe do 3 až 4let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.11.24 14:44
@LednovaLocika píše: Více

Tyjo, naše děti by měly problém se tam už v roce nacpat s nohama, ještě, že když byly malé, tak tahle norma nebyla. Pro dlouhé děti je to fakt pekelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí