Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Náš syn takto vyváděl, když jezdil v protisměru. Nepomohlo ani, když jsem seděla s nim vzadu. Hodinová cesta k doktorovi byly nekonečná. Otočila jsem ho a byl klid. Ve vajíčku byl do 4měsíců, pak už se nevešel. A když jsme dali další sedačku, tak v roce a něco se začal neskutečně vztekat, že nevidí ven a nemůže mít natažené/ pozvolné nohy.
Co bych dala za to, kdyby se jen v tom autě vztekal a řval. Teď se odpoutává, tak že nervy ještě větší.
@DanielaD píše: Více
Dej si před první sloveso v třetí osobě množného čísla zájmeno oni a nebude ti to měkké i vadit a budeš se moct v klidu soustředit na obsah ![]()
Díky za rady, některé komentáře mi opravdu pomohly. Už jsem vybrala pár hraček a ty samolepky jsou skvělý nápad – to mě vůbec nenapadlo! Našla jsem takové pevné, to by šlo.
Ale musím říct, že mě občas zaráží komentáře ve fórech, kde se někdo ptá na radu, a místo toho dostane odpovědi typu: „Radu nemám, ale moje dítě NIKDY: nebrečelo v autě, nespalo špatně, neplivalo jídlo, nemělo problém s koupáním atd.“ Přijde mi, že je potřeba si uvědomit, že každé dítě je jiné. To, že některé dítě spí celou noc nebo rádo jezdí autem, často nezávisí na rodičích a není to jejich „zásluha“. Prostě to dítě má třeba rádo jízdu autem, miluje vodu apod. A teď nemluvím o případech, kdy dítěti nezbývá jiná možnost, protože je třeba od malička vedené k tomu, že to prostě „musí vydržet“.
Tak to jen taková moje poznámka mimo téma, když už se tu řeší protisměr, boty v autě a létání letadlem. ![]()
@TeeeT píše: Více
Tak snad to pomůže
nám ty samolepky pomohly (dceru to zabavilo).
Ještě mě napadlo magnetické puzzle, nebo něco podobného. By mohlo zabavit a hlavně vydržet ![]()
Příspěvek upraven 28.11.24 v 20:27
@TeeeT Jsem lina vse cist, ale treba pomuze moje i zkusenost (kdyby predesle rady nezabraly) - neni malej moc navlecenej? Nas prcek bytostne nenavidel vajicko, fakt hroznej rev, nedalo se s nim jet ani par minut. Vypozorovala jsem, ze jsem ho zbytecne moc oblikala - od te doby, co jezdi jen v bodycku a puncoskach/leginach mu neni v aute vedro a jizdy jsou celkem fajn, problem nastava az kdyz jedeme dele nez hodinu (takze dlouhe trasy planujeme na spanek nebo s pauzama). Popojizdeni po meste uz bere uplne s klidem.
@KerrisKate díky za postřeh, myslím že ti to nebude. Ma funkční oblečení a prave máme sedačku i s merino potahem. A při jednom z amoku jsem tohle i zkoušela. Svléct nebo prioblect a nic. Ale dekuju. Je fakt ze v zimě je to náročnější. Auto vymrzlé, topeni atp. Ale snažíme se auto vytopit dopředu nebo si vezme decku.
@Ernais píše: Více
Ehm, moje dítě mělo ve třech letech 110 cm a opravdu si nedovedu představit, jak jede 7 hodin třeba do Švýcarska v tureckém sedu.. My jezdili fakt hodně a delší cesty. Zaplať pánbů za posměrné sedačky.
Ke křupce či piškotům - já neměla „dusící“ děti, nikdy se mi jídlem nezakuckaly a křupku jsem v autě kolem toho roku už klidně dala. A v posměru jsem na ně prostě viděla ![]()
@DanielaD píše: Více
Kdepak? Mám myslíš „i“ na konci slova? Mám kluka a holčičku ![]()
Lidi dělají za jízdy spoustu děsivých věcí, telefonují, šťourají se v nose, pijí kafe a milion dalších věcí. Však je to taky jedna z nějčastějších příčin nehod
Já se naučila věci podávat dozadu bez otočení hlavy, měla jsem trénink z kola, kde jsem dítě měla taky za sebou a když už ho to nebavilo, podávala jsem rozinky, sušenky, pití a tak
Podat dudlík, který má mimino na řetízku na tričku, jsem uměla i poslepu
Ale samozřejmě vyžaduje to umět odhadnout provoz, rychlost, rizika. Já si v tomto věřím, jezdím už 20 let na denní bázi, po Praze a okolí, a bez jediné pojistné události ![]()
@unuděná píše: Více
No ja ti nevim, se 110cm v cerstvych 3 letech, to mas nejaky dite uplne mimo tabulky…
My momentalne resime zmenu protismerky za vetsi, protoze sedacky 9-18kg jsou do 105 cm a 4 let veku. My uz ted vime, ze do 4 let nam bohuzel nevydrzi, kdyz ma v cerstvych 3 letech 102cm.
A znovu poridime protismerku, protoze ona ta dlouha jizda (a ze jich jedeme x do roka) je v tom protismeru pohodlnejsi na nohy, jen si predstav, ze ti 3 hodiny visi nohy dolu, ja bych umrela…
@Ernais me staci jet samotne v aute vic jak 2h (neridim, takze jako spolujezdec) a uz nevim, jak si ty nohy dat a tesim se, az vystoupim… jak ja tomu prckovi ten protismer a moznost si je slozit, jak potrebuje, zavidim ![]()
@Ernais Ano, vždy byl nd 95 percentilem a na tu výšku jsem se podívala do průkazu od doktorky ![]()
105 cm na 4 roky mi přejde hoďně málo cm od výrobce. Všechny naše děti měly v 5 letech přes 120 Cm. Poslední syn měl 110 cm ani ne 3.5 letech taky.
18 kg mel po 3 roce.
Jinak do posměru existuje polštář pod nohy, nemusí mít naštěstí hodiny nohy svěšené dolů.
A co znám z okolí tak sedačky 9-18 kg ani váhou většinou do 4 let nevydrží snad nikde.
Příspěvek upraven 29.11.24 v 14:04
Ještě existuje “chránič” sedačky, něco jako se dává na matraci

A ono ke asi jedno jestli bude okopaná sedačka z jedné strany a nebo řidičova z druhé strany