Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak prožívalo Vaše dítě(nejlépe roční) let??????????
Letíme na noc, takže od 18h budeme na cestách, letadlo odlétá ve 20,50h před 12h v noci budeme na místě a pak transfer do hotelu.
Spali vám děti v letadle nebo chtějí všechno vidět????????
díky:-) Hana a Lukajda
Hani,
leteli sme pred vyse tyzdnom a vobec sa niet coho bat. Zbehne to vsetko ani nebudes vediet ako. Cestou tam u nas platila moznost B - trieskali sme po jedalenskom pultiku, cerili zubky na letusky, ohryzali umelohmotny pohar … cestou nazad moznost A - spali sme ako zarezani a zobudili sa az ked sa vyliezalo z lietadla.
Na letisku sme boli s rezervou a do cielovej stanice este potom bola hodka a pol cesty autom.
Neboj, bude to v naprostej pohodke.
Baboo a cestovatelka 7 mesiacov ![]()
Niceho se neboj my leteli v 5 rano a pri startu nam usnul asi jak to pekne houpalo a zhasli svetla…:lol: Mame taky rocniho prcka a byli jsme v Recku…no celou dobu byl zivej z melounu obcas jsem mu k nemu propasovala trosku testovin a jedl mistni jogurt a kelimky na zmrzlinu…lahvicky jsme vsechny vezli domu
Jeste jed kasi a pil sunar…mela jsme s sebou ohrivacku a vodu jsme tahli z domova v prirucnich zavazadlech.
Ahoj
Nas Fifa (pri letu 13m) prospal obe cesty. Pri zacatku startu jsem ho zacala kojit on vytuhl a probudil se vzdy cca 15 min pred pristanim. to byl teda zvedavej, ale dalo se to v pohode zvladnout. tak stastny let. Alca
Ahoj, nám bylo v době letu 13,5m, start i přistání bychom probrečeli nebýt kojení, to potom vytuhnul. Jak tady někdo psal že mu dítě prospalo přistání to u nás rozhodně nehrozilo. Při návratu jsme cca 30 minut klesali Lukáš se vzbudil, moc brečel, pak už mě už došlo mléko, Lukášek řval jako tur, znovu jsem ho věšela na prso, pouštěl se že tam nic není, děsnej ryk a poplach okolo nás a po přistání mi spal v náručí a vůbec nevěděl že ho neseme z letadla, všichni se na nás otáčeli. Ale každé dítě je jiné tak se toho předem neboj, v letadle bylo 5 malých dětí a brečel jen náš Lukášek.
Tak u nás celkem v pohodě, ale pravda, udržet ho ty dvě hod na místě na klíně chtělo neustále vymýšlet nové a nové podněty čím ho zaujmout, části prospal, ale jak jsem psala v deníčku Zimňátek č.69- každou chvíli něco hlásí letušky a to by vzbudilo i mrtvýho. Že by vnímal že letí letadlem, to těžko.
Chlapeček přes uličku -15měsíců prožíval let jako utrpení, kvičel celou cestu, vzlet a přistání hysterák v celkové délce 30min, vzpouzel se že ani jeho otec ho neudržel, nechtěl prso, pitíčko, rohlík, bonbonky, prostě NIC a těsně po dosednutí vytuhl :--))
Určitě to zvládnete a není se čeho bát, já si říkala že v nejhorším ty lidi už pak stejně v životě neuvidím.
Claudie a Matyáš
Claudie, haha, hezky to popisujes
, nas to zitra taky ceka ![]()
R.
PS Hani, krasnou dovolenou!
Ahoj Hani,
ze zkušenosti kamarádky - lepší je dát při vzletu a při přistání něco pít. Cucat asi těžko.
Jinak kup mu novou hračku - nějakou knížku jestli ho baví prostě něco nového. Může to i vydávat zvuky - to spolucestující přežijou.
Já takhle vydržela čtyřhodinovou cestu IC do Bratislavy, tak třeba to u vás taky zabere. A pokud jedete takhle v noci tak snad bude spinkat. A u toho jídla - já nevím, ale za začátku bych dávala vlastní a pokud to místní nebude dělat nic vám tak Lukimu by taky nemělo. ![]()
Tak se mějte krásně a fotečky pak do galerky - jasný??
PS: Hračku jsem po dobu pobytu schovala a vytáhla znovu až při cestě zpátky - a znova byla velmi zajímavá. ![]()
Ahoj Iva a Viki.
My meli kliku, ze do dvou let kdy neni narok na sedacku jsme meli vzdy stesti na volnou sedacku, jinak nevim jak bych napriklad takovych 5 hodin letu na Kanary vydrzela s ditkem na kline. Pri nasem prvnim letu v 15 mesicich byla dcera naprosto v pohode, leteli jsme na Mallorcu cca v 10 vecer a na hotel jsme se dostali kolem treti rano, celou cestu byla v pohode. Na ceste zpet jsme meli nocni let v jednu rano, dcera vytuhla na letisti v kocarku a bohuzel jsem ji na start musela vzbudit kvuli pripoutani a pak byl hystericky asi hodinovy rev. Takze je to individualni…Loni jsme leteli na Kanary, kdy oba lety byly denni, takze v pohode a do Turecka, kde pro zmenu byly nocni a taky v pohode…
Ahoj, tak Julda letela poprve v 17 mesicich(kdyz nepocitam cesty v mamincine brichu) a cestu tam napul prorvala a napul prospala, slo to. Ovsem cestou zpet predvedla uz na letisti, jak dokaze batole projevit svou vuli a pokracovala v tom i v letadle. nepomohlo nic a tesne po pristani usnula jako spalek. My na tom byli asi tak stejne, usnuli bychom oba vycerpanim okamzite.
Mroe
Všem moc díky, doufám v tu nejlepší variantu, že bude klídek:-)
Pa HL
Ahoj holky,
taky řeším jak to bude probíhat v letadle. Čeká nás 5hodinový let. Mikuláškovi budou teprve 3 a půl měsíce a mám z toho hrozný strach. Konkrétně z toho, že celý let prořve a že mě spolucestující ukamenují jako proč létáme s takovým malým dítkem na dovču. Pomooooooooooc. Neexistuje náhodou nějaký prášek, který by byl na spaní i pro malá miminka. A to budeme odlétat v 1.20, takže rozhozená celá noc. A taky ještě neumí moc sedět no prostě to bude horor.
Holky,
tak my máme za sebou dvouhodinový let do řecka se 14 měsíčníma klukama. Cesta tam: odlet 19:30, ale měli jsme hodinu zpoždění, což narušilo naše časování velice velmi, takže naše dítě ze 120 minut intenzivně a hystericky prořvalo 95 minut… Druhé dítě spalo… Před námi seděli nějací manželé důchodci, čekali jsme sprdung, ale byli moc milí (měli podobně staré vnouče, tak s námi spíš soucítili
)
Cesta zpátky - letěli jsme v 16 odpo. Kluky jsme nechali ještě před cestou vyspat a byli oba zlatí. Měli jsme jednu trojsedačku volnou, takže na jídlo jsme oba po:,–(ili společně a všichni 4 dospěláci se tak v pohodě mohli najíst (kluci se krmili tyčkama a rohlíkama). Akorát jsme dopili kafe a začali se mlátit ![]()
Takže: letět se dá, ale chce to vychytat časování mimča a nedá se úplně spolehnout, že dítě bude spát. Vezměte s sebou dostatek „zábavy“, ať se dítko nemá šanci nudit.
Šťastný let a skvělou dovolenou všem!
Bumbi
Tak my se vrátili právě včera.
Odlet tam v 5,50 ráno, budíček byl ve 2,00 v letadle chvíli koukala a pak 10 minut výskala a zbytek prospala potom byla v autobuse vzhůru
Odlet sem, budíček v 6,30 let 11,10 opět to samé chvíli hraní pak spaní. Let trval 3h20m
Užijte si to!!
My jsme leteli s malou, kdyz ji bylo 6,5 mesicu. Cesta tam byla v pohode. Meli jsme odletat 22.20 z Ostravy, bohuzel bylo dvouhodinove zpozdeni, ale male to bylo jedno a hezky chrupkala v kocarku. Vzbudila se jen, kdyz jsme ji vyndavali z kocarku, ale jakmile jsem s ni usedla v letadle, zase usla. Let cely prospala, pri celni kontrole se na vsechny smala a kdyz jsem ji narychlo na letisti ohrivala mlicko (pred dalsi 1,5 hod cestou autobusem) ani ho nechtela. Vzbudila se pekne v sest rano, kdyz jsme dorazili do hotelu. Zpatecni cesta byla trochu horsi, leteli jsme odpoledne, takze nebyla tak ospala. Navic jsme meli mezipristani v Brne, a cestu z Brna do Ostravy celou prorvala (nemela misto a byla uz unavena ze zmen prostredi), nastesti let z BRN do OVA trval jen 20 minut
Nocni lety jsou podle me pro deti mnohem prijemnejsi.