Mimi ma teplotu X dovolena

691
30.6.06 21:57

Mimi ma teplotu X dovolena

Ahojky, zitra mame jet na dovolenou do SR (na 5 dni na soukromou chatu) a malej dostal odpoledne znicehonic teplotu. Dopoledne byl uplne normalni, hezky jedl, ale kdyz jsme odpolko prisli z prochazky, zdal se mi nejak horkej, a taky mel pres 38 :-( Zatim jsem mu „naordinovala“ homeopatika proti horecce a od te doby spi. Vim, ze rano moudrejsi vecera, ale nevim, co delat, kdyz tu teplotu bude mit i rano - nachlazeny neni, nekasle, nema rymu… Rikala jsem si, ze by to treba mohl byt zacatek 6. nemoci, bude mu ted 10 mesicu. Riskli byste to a jeli???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5846
30.6.06 22:02

Ahoj,
Dalis is šestou nemoc přivezl z dovolené, už tam poslední dva dny teplotoval, mysleli jsme, že to má z přehřátí, až pak doma se osypal. Byl, až na ty teploty, v pohodě, jako obvykle, takže ležení se nekonalo, jen se chtěl nosit (už máte svůj šátek? D. z něj odmítal vylézt 8) ).)
Jestli pojedete, vzala bych Paralen i Nurofen, kdyby se to náhodou zhoršilo. Zuby vám teploty nedělají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
30.6.06 22:02

Ahojky,

zrovna před pár dny jsem zaslechla tuto otázku v TV (tuším, že to bylo Sama doma) na pediatra…

Říkal, že pokud nejsou horečky vysoké - přičemž 38st je u mimča teprve zvýšená teplota - měli by se rodiče rozhodnout dle zkušenosti, jak mimčo teplotu snáší.

V podstatě jsem si to přebrala tak, že pokud to není nic zá:,–(ního, na dovolenou se může jet - navíc SR je relativně blízko a je tam dobře dostupná zdrav.péče.

Jinak my jsme šestou nemoc měli a obnáší to skutečně 2-3dny teplot a pak vyrážku. Tzn. že i to by se dalo asi zvládnout, jen by to patrně nebyla úplně pohodová dovolená…

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
30.6.06 22:10

Maxiku, satek jeste nemame (jsem just about to order one, ale zatim jsem ve fazi rozhodovani, kterou barvu od Medley), ale mam pujceny od Kaminky, tak ho asi vezmu s sebou (timto Kaminko, pokud to ctes, predem dekuju :-)

Malej nevypada, ze by byl protivnej, jen je videt, ze neni uplne 100% cilej jako obvykle, ale smysl pro humor ma porad :-) No v za:,–(e jsme rozhodnuti jet, pokud rano nebude mit treba k 39… Panadol cipky i teplomer mam nabalenej. Ta vyrazka u 6. nemoci se asi nicim nemaze, ze?

Jinak u prvniho zubu jsme meli lehce zvysenou teplotu, u ostatnich nic. Tak si myslim, ze zubama to asi nebude, i kdyz je teda fakt, ze poslednich par dnu si prcek pekne kvedla prstama v puse a sliny tecou proudem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
30.6.06 22:13

… jak psala maxik , vem si k Paralenu ještě Nurofen nebo Ibalgin, někdy zabírá to - jindy ono, a v případě krize se dají kombinovat…

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
30.6.06 22:15

Nemaže, do dvou dnů by měla přejít sama, při ní už teplota není. Teplota se dá když tak srážet i vlažnými zábaly končetin, ale jen kdyby opravdu hodně stoupla.
Paralen a Nurofen jsou z různých skupin léků, kdyby byla nějaká krize, dají se po 4 hod. střídat.
Nejedete do Afriky. E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
30.6.06 22:20

Ahojky,mozno je nejaka viroza vo vzduchu.Vanesska sa dnes rano zobudila v pohode a o hodinu neskor 39teplota.Ziadna nadcha ani kasel.Asi pred mesiacom sme boli na Slovensku a obaja dostali naraz teploty. Cestu spät do Prahy zvladli celkom dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
30.6.06 22:46

Ahoj. Řeším stejný problém. Dnes teploty první den, od zítra zaplacená dovča..Storno nelze, jsme otrávení a máme strach, Domča má přes 39 a Brufen moc nezabírá.Nikam samozřejmě nejedeme.Mám strach z noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
1.7.06 00:39

ahoj holky,

a neslo by zabehnout k dr. nebo nekam, kde delaji vysetreni CRP - mely byste tak jistotu, jestli nemaji nejaky zanet v tele a podle toho se rozhodnout? A nebo se dohodnout s detskym dr.? Nase dr. by nas asi rano chtela videt, udelala by to CRP. A pak by se videlo.

drzime palecky, at se dovca vydari a „horecka“ je to jen cestovni, treba to vnimaji, ze je neco jinak :).

dobrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
1.7.06 06:41

Tak jak o dopadlo?
Osobně myslí, že podle jednoho měření nelze dělat závěry. Fakt počkat na ráno, jestli teplota bude dál a pak řešit podle případných dalších příznaků. Pokud teplota sleze (což se s tát klidně může), nebo nebudou dalíš příznaky a víc cnevystoupá, jeďte, ale vybaveni.
Co se zubů týče, tak třeba Bára první zuby přešla, ani jsem nevěděla, jak. Ale další už byly zlé, i s nemocí a horečkama. Takže neznamená, že to zuby být nemůžou. Můžou, ale …nemusí.
Je to potíž, dítka nám to ještě neřeknou:)
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
1.7.06 09:50

Ahojky, tak zatim stale vyckavame, teplota byla rano po odectu 38,7, ted dopoledne 37,9 - malej je dost uknouranej, tak ho porad nosime.

Holky, co je to CRP???

Mame jeste moznost pockat do zitrka do rana, chatu pronajali nasi kamaradi a jsou tam dalsi 3 pary, takze je to OK.

JANDULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
1.7.06 09:52

Hodně laicky řečeno jednoduché vyšetření, co způsobuje teplotu, čili jestli jsou potřeba antibiotika nebo ne. Lékař na to musí mít vybavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
1.7.06 10:04

Ja bych teda radsi vyckala do zitrka,jak se to vyvine.Uvidite.Je to jak naschval, ze?Vzdycky kdyz se nekam tesim,tak malej omarodi. :? Ale dulezitejsi je samozrejme ditko.Tak drzim palecky, at to rychle prejde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
1.7.06 13:01

AHOJ. V NOCI ČTYŘICÍTKY.Nechcete jet někdo na dovču do Českého Švýcarska?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
1.7.06 13:09

CRP - neboli c reaktivní protein, látka, jejíž hladina v séru stoupá při virových infekcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí