Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, zitra mame jet na dovolenou do SR (na 5 dni na soukromou chatu) a malej dostal odpoledne znicehonic teplotu. Dopoledne byl uplne normalni, hezky jedl, ale kdyz jsme odpolko prisli z prochazky, zdal se mi nejak horkej, a taky mel pres 38
Zatim jsem mu „naordinovala“ homeopatika proti horecce a od te doby spi. Vim, ze rano moudrejsi vecera, ale nevim, co delat, kdyz tu teplotu bude mit i rano - nachlazeny neni, nekasle, nema rymu… Rikala jsem si, ze by to treba mohl byt zacatek 6. nemoci, bude mu ted 10 mesicu. Riskli byste to a jeli???
Ahoj,
Dalis is šestou nemoc přivezl z dovolené, už tam poslední dva dny teplotoval, mysleli jsme, že to má z přehřátí, až pak doma se osypal. Byl, až na ty teploty, v pohodě, jako obvykle, takže ležení se nekonalo, jen se chtěl nosit (už máte svůj šátek? D. z něj odmítal vylézt
).)
Jestli pojedete, vzala bych Paralen i Nurofen, kdyby se to náhodou zhoršilo. Zuby vám teploty nedělají?
Ahojky,
zrovna před pár dny jsem zaslechla tuto otázku v TV (tuším, že to bylo Sama doma) na pediatra…
Říkal, že pokud nejsou horečky vysoké - přičemž 38st je u mimča teprve zvýšená teplota - měli by se rodiče rozhodnout dle zkušenosti, jak mimčo teplotu snáší.
V podstatě jsem si to přebrala tak, že pokud to není nic zá:,–(ního, na dovolenou se může jet - navíc SR je relativně blízko a je tam dobře dostupná zdrav.péče.
Jinak my jsme šestou nemoc měli a obnáší to skutečně 2-3dny teplot a pak vyrážku. Tzn. že i to by se dalo asi zvládnout, jen by to patrně nebyla úplně pohodová dovolená…
Peťula
Maxiku, satek jeste nemame (jsem just about to order one, ale zatim jsem ve fazi rozhodovani, kterou barvu od Medley), ale mam pujceny od Kaminky, tak ho asi vezmu s sebou (timto Kaminko, pokud to ctes, predem dekuju ![]()
Malej nevypada, ze by byl protivnej, jen je videt, ze neni uplne 100% cilej jako obvykle, ale smysl pro humor ma porad
No v za:,–(e jsme rozhodnuti jet, pokud rano nebude mit treba k 39… Panadol cipky i teplomer mam nabalenej. Ta vyrazka u 6. nemoci se asi nicim nemaze, ze?
Jinak u prvniho zubu jsme meli lehce zvysenou teplotu, u ostatnich nic. Tak si myslim, ze zubama to asi nebude, i kdyz je teda fakt, ze poslednich par dnu si prcek pekne kvedla prstama v puse a sliny tecou proudem…
… jak psala maxik , vem si k Paralenu ještě Nurofen nebo Ibalgin, někdy zabírá to - jindy ono, a v případě krize se dají kombinovat…
Peťula
Nemaže, do dvou dnů by měla přejít sama, při ní už teplota není. Teplota se dá když tak srážet i vlažnými zábaly končetin, ale jen kdyby opravdu hodně stoupla.
Paralen a Nurofen jsou z různých skupin léků, kdyby byla nějaká krize, dají se po 4 hod. střídat.
Nejedete do Afriky. E.
Ahojky,mozno je nejaka viroza vo vzduchu.Vanesska sa dnes rano zobudila v pohode a o hodinu neskor 39teplota.Ziadna nadcha ani kasel.Asi pred mesiacom sme boli na Slovensku a obaja dostali naraz teploty. Cestu spät do Prahy zvladli celkom dobre.
Ahoj. Řeším stejný problém. Dnes teploty první den, od zítra zaplacená dovča..Storno nelze, jsme otrávení a máme strach, Domča má přes 39 a Brufen moc nezabírá.Nikam samozřejmě nejedeme.Mám strach z noci.
ahoj holky,
a neslo by zabehnout k dr. nebo nekam, kde delaji vysetreni CRP - mely byste tak jistotu, jestli nemaji nejaky zanet v tele a podle toho se rozhodnout? A nebo se dohodnout s detskym dr.? Nase dr. by nas asi rano chtela videt, udelala by to CRP. A pak by se videlo.
drzime palecky, at se dovca vydari a „horecka“ je to jen cestovni, treba to vnimaji, ze je neco jinak
.
dobrou
Tak jak o dopadlo?
Osobně myslí, že podle jednoho měření nelze dělat závěry. Fakt počkat na ráno, jestli teplota bude dál a pak řešit podle případných dalších příznaků. Pokud teplota sleze (což se s tát klidně může), nebo nebudou dalíš příznaky a víc cnevystoupá, jeďte, ale vybaveni.
Co se zubů týče, tak třeba Bára první zuby přešla, ani jsem nevěděla, jak. Ale další už byly zlé, i s nemocí a horečkama. Takže neznamená, že to zuby být nemůžou. Můžou, ale …nemusí.
Je to potíž, dítka nám to ještě neřeknou:)
G
Ahojky, tak zatim stale vyckavame, teplota byla rano po odectu 38,7, ted dopoledne 37,9 - malej je dost uknouranej, tak ho porad nosime.
Holky, co je to CRP???
Mame jeste moznost pockat do zitrka do rana, chatu pronajali nasi kamaradi a jsou tam dalsi 3 pary, takze je to OK.
JANDULKA
Hodně laicky řečeno jednoduché vyšetření, co způsobuje teplotu, čili jestli jsou potřeba antibiotika nebo ne. Lékař na to musí mít vybavení.
Ja bych teda radsi vyckala do zitrka,jak se to vyvine.Uvidite.Je to jak naschval, ze?Vzdycky kdyz se nekam tesim,tak malej omarodi.
Ale dulezitejsi je samozrejme ditko.Tak drzim palecky, at to rychle prejde!
AHOJ. V NOCI ČTYŘICÍTKY.Nechcete jet někdo na dovču do Českého Švýcarska?
CRP - neboli c reaktivní protein, látka, jejíž hladina v séru stoupá při virových infekcích.