Nové cestovní pasy

341
21.8.06 19:39

Nové cestovní pasy

Ahoj, jak jsem zjistila na poslední chvíli (což jsem celá já) - tak pouze do konce srpna se vydávají staré cestovní pasy za poplatek 200,– kam jde zapsat i dítko do 15ti let. Od 1.9. už se budou vydávat jen nové pasy s naskenovanou fotkou za poplatek 600,– a nebude do něj moci být zapsáno dítě - pro něj se musí vyřizovat pas extra.
Ráda bych to teda ještě zkusila a ve středu podala žádost o vydání pasu, ale při brouzdání netem jsem na jednom úřadě narazila na omezení, že přijímají žádosti jen do 21.8.
Zajímalo by mě, jak to je, jestli se Vám to taky někomu stalo, že tu lhůtu u Vás na úřadě „strouhli“ a zda to vůbec můžou takhle udělat.
Ve středu totiž bude už 23.8. a já bych to fakt ještě ráda stihla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
329
21.8.06 19:54

Tady na úřadě to bylo taky tak, myslm, že je to tak všude a že už to bohužel nestihneš. Teď o tom mluvili i v tv, že byl dnes poslední den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
21.8.06 19:58

a doprčic. tak v TV jsem to neviděla. No co se dá dělat. Stejně toho moc nenacestujeme. Ale Rakousko máme blízko a občas se nám zachce na výlet a pak si uvědomím, že mimi s náma nemůže…No tak si kdyžtak budem muset připlatit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
21.8.06 20:08

Jestli jsem to dobře postřehla, miminům se ten pas bude dělat za poplatek 50,– Kč a bude platit jen jeden rok, vzhledem k tomu, že se hodně mění. Co bude navíc bude se muset přikládat doklad o občanství. Teď se to dělalo jen u dětí cizinců, teď se to bude dokládat u všech. Měloí by se to všechno vyřizovat na pasech, ale asi to bude déle trvat.

Já jsem to potřebovala před dvěšma lety popohnat, takže jsem si to na kraji vyřizovala sama.

Hamina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
21.8.06 20:41

Ahoj

nevím jestli jsem to s těma pasama pochopila správně , ale do zemí EU stačí i OP tak si myslím jestli máš zapsáno dítko tam tak by to mělo stačit ne?? Takže i Rakousko by mělo být v pohodě.
 Anni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
21.8.06 21:10

Ahojky,
přesně tak, do zemí EU stačí občanka. My bydlíme kousek u Německa a normálně jde vycestovat s miminkem, když ho máš napsané v OP. Pas ani nepotřebuješ.

Jinak byl opravdu poslední den, takže už to nestihneš. Miminko musí mít od teď svůj vlastní pas, který platí rok.

Jarka a Nikolka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
21.8.06 21:32

To jo, ale já ho v OP napsané nemám. Zkusím vykoumat, jak by se to dalo zařídit. Dík za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
21.8.06 22:38

JO jenže je otázka času jak dlouho to s těma občankama půjde. Dost frfňají na naše rodná čísla. V pase mají děti datum narození. R.Č je pro ně změt čísel. Navíc některé země občanky nechtějí, viz jarní aféra s Bulharskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
21.8.06 23:45

Blanulo, dnes byl opravdu poslední den na podání žádosti o nový pas, ale mám dojem, že do starého pasu si ještě můžeš nechat zapsat děti do konce měsíce,dělá se to na počkání za 50Kč na jedno dítě. Jestli nemáš ty pas, tak je napište aspoň k manželovi/ příteli, jestli on má pas. Nejsem si jistá, jestli to platí, ale zkuste to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
25.4.15 17:10

Ahoj,
Potrebuji uklidnit. Dne 8.4. jsem si pozadala o pas, pani rikala, ze do 3 tydnu maximalne bude hotov ale zatim zadna zprava. Za 14 dni odletam a silim, ze se to nestihne, ze mi ho ztratili :pocitac: kdy vam byl pas vydan?
 Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
25.4.15 17:13

@MateaFitz Asi toho mají hodně, nám teda zatím vždy říkali do měsíce, ale možná dřív. Takže si myslím, že zatím je to normální doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
25.4.15 17:16

@vokishka koukala jsem na weby nekterych mest a tam to uz maj hotove. Ja ho potrebuju nejpozdeji 6.5., to bude 28 dni…doufam, ze mi prijde zprava uz v pondeli jinak se vynervuju uplne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21603
25.4.15 17:48

@MateaFitz u vás posílají zprávy? u nás to funguje tak, že si prostě za tu dobu přijdu a buď tam je nebo není. Na tvém místě bych si klidně zítra na úřad zajela. s velkou pravděpodobností tam už ten pas bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
25.4.15 18:10

@nozu posilaj sms, pry…brala si na me i cislo. Taky doufam, ze uz tam ten pas bude!
Hned v pondeli volam! A za jakou dobu sis sla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21603
25.4.15 18:38

@MateaFitz cca za 3 týdny. já ani přesně nevím.. pasy potřebuji až v létě, tak jsem to nehlídala.. ale teď ještě není sezona, tak by to mělo být rychle. a jestli letíš po evropě, tak ti v nejhorším případě stačí občanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí