Dítě v péči otce?

2
4.10.07 08:59

Dítě v péči otce?

Zanedlouho mne čeká soud o svěření dítěte do péče..Jelikož otec nelenil a za mými zády si podal návrh na předběžné opatření,že malá (20 měsíců) bude u něj,už od dubna vídávám svou dceru sporadicky..To,co jsem musela prožít bych nepřála ani svému nejhoršímu nepříteli..
Manžela absolutně nezajímá,jaký to může mít vliv na malou,chce se mi pomstít a chce vyhrát a jde přes mrtvoly..
Jsem obyčejná, milující máma,která by za své dítě položila život..
Ze soudu mě jímá hrůza..
Neumím si ani představit,že by dcera u mne nebyla..
Jak na soudkyni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
182
4.10.07 09:38

Lanolinko,tady je každá rada drahá! :(
Myslím,že hodně bude záležet na tom,kdo věnoval malé do předběžného opatření větší péči,kdo s ní byl na „mateřské“ a kdo jaké máte podmínky pro výchovu.V těchto případech se zjišťuje úplně všechno,od bydlení,zázemí,finanční situaci až po minulost.
Hodně záleží na tom co dostanete za soudce a to v naší zemi je fakt síla!Určitě by to chtělo dobrého právníka.A když nebude vyhnutí,zkusit navrhnout střídavou péči,teda pokud k tomu máte podmínky.
Držím palečky a přeju HODNĚ ŠTĚSTÍ!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
4.10.07 11:23

Lanolinka : jak to zaslo az takto daleko?? Holka, ani nevis, jak me polila hruza. TO je asi to nejvic hnus, co se mame muze stat… ALe jak psala kolegyne v prispevku - zalezit to na mnoha faktorech. Podminky pro malou, kdo se o ni staral doposud, pak take budou chtit psych.testy tve i otce, proste - zpusobilost k vychove dcery. Bohuzel - soc.pracovnice a psycholozky jsou casteji zeny a ehm - casto inklinuji k muzum… //// pokud tvuj expartner nehraje cistou hru - nedoporucuji ji hrat tobe. BOhuzel jeste jednou bohuzel.
Moc drzim pesti, at je dcera na konci sporu - v tech spravnych rukou.
A - pravnika - volila bych toho, kdo sverovani do pece - vyhrava. I kdyby tomelo stat majlant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
4.10.07 12:29

Tak především v tvé situaci potřebuješ dobrého ale opravdu dobrého právníka a ten už ti poradí jak se máš dál zařídit abyste soud vyhrály. Osobně si myslím že máš - v tom že je teď malá u otce, protože je opravdu ještě malá a přehazování si dítěte od jednoho k druhému není dobrý. Ovšem píšeš že jde přes mrtvoly z toho mi vyplývá že nemáte mezi sebou dobrý vztah což taky znamená že pokud nejste schopni se spolu domluvit žádný soudce střídavou péči nepřiklepne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
thommyn
4.6.10 23:30

Ahoj,a otec nemuze polozit zivot za sve dite???? taky mam syna 16mesicu a matka se semnou nesnasi,chci ho k sobe miluju ho a myslim ze bude semnou stastnejsi. nic ve zlem.. pa

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.10 14:33

Ahoj Lanolinko,
jsem v podobné situaci. také obyčejná holka, co naletěla grázlíkovy, který chtěl akorát dělohu, co mu porodí dítě a pak s nírychle pryč. Jak na soudkyni nevím. my měli takovou … byla jednoznačně na straně otce, který neváhal lhát od sociálky, lékařdku dítěte po soud a vše jak chtěl, bylo a je a nikoho nezajímalo blaho dítěte, jak je v zákoně. přeji ti rozumného soudce a sílu to ustát. určitě si sežeň právníka, který ti bude důvěřovat a bude ochotný ti pomoci. ten můj vyšel až na pátý pokus. takže taky síla, co? pořád se dá stání odročit pro nemoc, pro to, že tvůj právník nemá ten den volno. ale ty bys byla určitě radši, kdyby byl co nejdřív a došlo k radikální změně, vid?
na střídavou péči nepřistupuj. chtěj ji do své péče- ty jsi na mateřské nebo ne? vytáhni na něho kde jakou špínu, co ti kdy řekl nebo udělal, protože on toho bude mít seznam ikdyby to měl vymyslet. a jestli je to takový ten typ, co si umí hrát na smutného a zklamaného a ublíženého a vytáhne kapesník a peněženku v soudní síni, tak … prostě to musíš ustát za pomoci kohokoliv. buď silná pro svoji holčičku. na toho chlapa tady nade mnou se vybodni. určitě to jen takový floutek, ublížený a rozmazlený. proč by ženský od tátů svých dětí odcházely, kdyby nemusely, že!!!
to že on by dal za dítě život je pěkný, ale jeho máma určitě taky. proto není ten lepší!!!
tak se drž a napiš, jak se to vyvíjí.

• Citovat
  • Upravit
thommyn
12.7.10 23:20

Aojik,nevim co na to rict,ale ma ritelkyne jiz jedno dite ma,a jeho otce ze dne na den vystehovala,a napovidala mi o nem jen to nejhorsi,tak jsem to nejak vzal,jenze ted behem tydne vyhodila po 2 letech i me a ma pritele ke kteremu se stehuje,kdyby byla alespon sama,tak to mozna sneju jinak,ale ji asi deti nezajimaji a mysli si ze ten mali zivutek je jen nejaka hracka,tak se nezlobte,nejsem zadnej floutek ale bojuji za pravo a ne aby si meho syna nekdo hazel jak seno,ze vstahu do vztahu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.10 13:13

Ahoj thommyn,
mluvíš trochu jako můj bývalý a s ním je zkušenost opravdu otřesná, ne ohledně mého a jeho vztahu, ale ohledně jeho péče o syna a to také pořád tvrdí, jak mu jde o právo…
možná nejsi rozmazlený floutek, každý osud je jiný a já se dneska snažím uvěřit tomu, že všichni chlapy nejsou stejní. tvá situace také není z těch nejlehčích, jak píšeš. přehazovat si dítě to také není můj styl a vadilo by mi to. mé dítě má zase druhou maminku a také podle tatínka to není nic špatného. jen se v tom nemůže nějak vyznat. takže tak.
věřím, že se nakonec rozumně domluvíte. možná to zpraví častější návštěvy, nevím. je to na vás.

• Citovat
  • Upravit
7
24.7.10 19:45

Uff!
Bolí to bolí, číst Váš příspěvek. Vaše učitelka češtiny se musí propadat. Jinak k věci „mé dítě má také druhou maminku“.. tato věta mi stačí, nemusím už dále číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.10 12:36

Johannes, vsadím se, žes to nepochopil. a gramatická chyba tam není, tak zalez a nevnucuj se!

• Citovat
  • Upravit
marcel 1988
6.1.12 21:41

Zadost o dite do pece otce

Zdravim vas mnel sem pritelkyny s 3detmi predchodziho vztahu.Ja sem s ni mnel 4 dite,ted ji je 7mesicu.je to holcicka,heska a hodna.Od narozeni sem ji vychoval.Matka vubec o ni nemnela zajem,nasla si pritele a utekla.Ale podepsala mi papir ze sveruje mi dite do pece.Jenom ze pak prijela s policajtama a vzali mi ji.ani ten papir mi nepomohl.Daval sem to i k soudu,nevim co bude dal.Mne je 23let a pritelkini 27.Strasne mi chyby a bojim se o ni.Pritelkine sve 3 deti fyzycki a psychycky tyra.Tu moji mi vzala 5.1.2012.Ona bydly s novym pritelem u matky a taty.Dala jej ji socialka jen proto ze dostava materskou dovolenou.Jak si ji odvazela matka domu tak ji nepoznavala,zacala brecet.ja taky.Ale nemohl sem nic delat.chci vas poprosit o pomoc.Co mam delat,Co mam podat k soudu a na socialku.Porad na to myslym.zakazuje mi ji vydat.A vim ze s matkou se bude mit spatne.Znam ji 3 roky.Neni to matka.A dite chci do pece,nechci ji nechat s matkou aby ji tyrala.Uz drive mi rikala ze ji chce dat do internatny skolky.Tam chodej i jej 2 kluci z predchodziho vztahu.Jsou doma jen o vikendu,ale poslouchaj jen nadavky.Dekuji vam za vasi pomoc predem.Budu stasnej kdyz pomuzete.dik :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
3608
7.1.12 10:44

jsem na tom podobně

ahojky někdo tu píše že pokud se matka nestará mělo by být dítě u otce…s tím souhlasím ale když si vezmu sebe tak jsem od bývalýho odešla když byl dceři rok a to proto,že mě urážel a pnižoval.za celý ten rok mi nikdy nepomohl a když mi malá celou noc brečela a já s ní chodila po pokoji tak na mě řval že s ní mám něco udělat.má osmiletýho syna kterýho viděl když mu byl rok a pak už o něj neprojevil zájem.je to víc jak rok a půl co jsme měli soud a on souhlasil aby byla dcera v mé péči a pak se odvolal v dubnu to budou dva roky co tohle celé začalo.věčně nás vláčí po sociálkách(tam chodí s výmyslama) a dceru proti mě používá jako štít a přítele napadá s ní na ruce,do schránky nám hází sprostý dopisy a ještě nedávno mi chodili výhružný smsky.na alimenty pro obě děti má exekuci.dceru netýrám a starám se o ní jak nejlíp dokážu.nejsem dokonalá matka ale svojí dceru miluju a snažím se být jí tou nejlepší mámou.s ním se snažím domluvit jenže to prostě nejde,vždycky jsem mu vyšla vstříc kdykoliv zavolal dceru jsem mu dala a to i přesto že jsem musela zrušit plány které jsem měla.přítele mám za tu dobu prvního,jsem s ním přes rok.a teď se nervuju že o dceru přijdu to mám za to jak se mu všemožně snažím vyjít vstříc dokonce máme v rozsudku že jí bude mít sudé týdny a já mu jí dávám liché protože sudé týdny je v práci a nemohl by jí vídat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcel 1988
7.1.12 16:44

Zadost o dite do pece otce

ahoj terinka 006 dufam ze ti to dopadne dobre.Ja uz budu v pondeli podavat na soud novy papiry,mam z toho plnou hlavu.cele dny jen pisu.mam asi 5papir a to sem jen v pulce,snazim se k soudu napsat jen aby to soudce pochopil cim nejlip.kazdej detail pisu jak se matka chovala.i to ze po porodu mi rekla ze ji dite nezajima,neciti k nemu nic.podam i navrh na predbezne setreni,a zajdu i na socialku.nemuzu bejt ani sam v pokoji,proto ze jen brecim jak malej kluk kdyz vidim ty jeji oblibeni hracky s kterymi se hrala kazdej den.A ani ty hracky si matka nevzala dokonce sem ji i psal sms.nech to veme malej.Nezajimalo ji to.Ato si ji vzala jen proto ze mi mnela dat na dite materskou.Ja sem uz mnel objednany pres internet hrazdicku,a chtel sem ji koupit nausnice.jen ze ona vedela ze kdyz mi veme malou tak penize dostane ona.znam ji natolik ze ji koupi jidlo za 1500kc.a zbytek penezi utrati.

• Citovat
  • Upravit
3608
8.1.12 09:19

marcel 1988

tak to nezávidím snad to dopadne dobře včera si dokonce vzal malou na ruku a šel mýmu příteli vyhrožovat že mu dá přes hubu a to jen protože se nám nelíbilo že nemocnýmu dítěti v silnym větru a zimě sundal čepici aby mi ukázal že má sponky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.12 17:23

TERYNKA006

Ahojki terynka 006.je to strasni je to provokace.Aspon kdy by to dite u toho nebilo,strasny.Mne dnes psala pritelkyne ze holcicka si zvika se tahat po rukou a nechava ji brecet.jenom ze ja sem ji tahal po rukou,proto ze matka nemnela zajem ji aspon za celej den vzit na 2min.do naruce.Ani nechci vedet jak moje 7mesicny dcerka trpi.nech uz ne zijtrek pondeli,nech uz podam predbezne setreni.Zalezi na matce jestli mi ji zijtra aspon ukaze.dekuji ti za odpovede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí