Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den jsem ve 28tt a mam miminko koncem panevnim.Je to nejaky velky problem?Nebo se to zvladne?Dekuji za prispevky.
tady jsou desitky diskuzi na tohle tema…
neni to problem,jeste ma hromadu casu se pretocit,takze klid a nohy v teple ![]()
prijemne tehulkovani a vazne si nedelej vubec hlavu ![]()
Ve 28tt máte spoustu času. Správně se mimčo má otočit do 33tt, ale ani potom to není vyloučené. Já jsem už bohužel 38tt a mimi pořád KP, takže zítra jdu k doktorovi a budeme plánovat císaře ( mimčo bohužel není ani zadečkem, ale kolínkem napřed a to se prý fakt porodit nedá ) Tak se tím netrap, možná se otočí ještě několikrát.
Nenasla jsem prave ze zadnou diskuzi.Chtela jsem jen vedet jestli to neprinasi nejake problemy v tehotenstvi…
Je mi uz 40 a cekam 4 dite.Zadne takovou polohu nemelo.Nemam s tim zkusenost.
cufka píše:
Nenasla jsem prave ze zadnou diskuzi.Chtela jsem jen vedet jestli to neprinasi nejake problemy v tehotenstvi…
ja mela do 32tt otocene KP a nedelala jsem si hlavu vubec,jsem si rikala,ze porad je cas a pokud to tak zustane,tak booooze,asi to tak „ma byt“ …znam pripady,co se pretocily spravne i pred planovanym cisarem,takze v tvem tydnu bych jeste vubec nic neresila…
uzivej si tehulkovani,ted to bude utikat hrozne rychle ![]()
jsou vetsi veci,co delaji v tehu problem…
Příspěvek upraven 03.01.12 v 12:44
Mně se prcek otočil až týden před porodem-do té doby jsem byla stejně vyděšená jako ty.
Neboj..času dost ![]()
Asi mam strach aby se mi miminko nejak nenamotalo spatne na pupecni snuru tim ze ma takovou polohu.Jsem trochu z toho nervozni.Ale hraje v tom roli asi muj vek.Pripoustim si vic veci. ![]()
cufka píše:
Asi mam strach aby se mi miminko nejak nenamotalo spatne na pupecni snuru tim ze ma takovou polohu.Jsem trochu z toho nervozni.Ale hraje v tom roli asi muj vek.Pripoustim si vic veci.
nemysli na nejake katastroficke scenare…vse je v poradku…myslim ,ze i mimino chce mamku v pohode,nez ve stresu,pohlad brisko,dej si neco dobreho a pohoda
Ahoj, neboj se vůbec. Možná tě bude miminko víc kopat do močáku a hlavička třeba bude později moc tlačit na tvůj žaludek (tak jsem to měla já), nic horšího se stát nemůže a NESTANE, vůbec nic si nepřipouštěj. A přesně jak už bylo napsáno - má ještě čas se otočit, doktorka mi říkala, že se může otočit klidně v den porodu (u nás k tomu teda nedošlo..) Fakt se není čeho bát. Ale kdyby se neotočilo, zvážila bych, být Tebou, porod císařem.
Prave ze se mi zda ze me hodne tlaci na mocovy mechyr.Asi to tedy ma vliv.
já měla koncem pánevním malou ještě 2 dny před porodem a vylezla normálně hlavou myslím tím 42 týden
Taky jsem měla KP, čekalo se do poslední chvíle, pak jsem rodila císařem. Jinak jsem kvůli KP žádný problém neměla, jen jsem s lékařem konzultovala jak budu rodit.