Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Z81 moc děkuji ❤️
Doufám a věřím, že si v květnu řeknu; “Ale stálo to za to!” 🍀
Určitě. Budu upřímná. Mám strach, že mi vezmou naději. Že zaplatím, uveřím a nepovede se. My byli na vyšetření oba pred rokem. Oba 43, oba zdraví. On tři děti. Já tenkrát 2 potraty. Dle dalších výsledků na gynde jsem zdrava. A proto mám nastavení, že to přijde. A nebo ne. Ale bez kliniky.
Zrovna jsem četla, že Honza Dědek (můj oblíbený) čekají s přítelkyní rodinu. On má 52 a přítelkyně je o 7 let od něj mladší.
To je skvělá zpráva!
A za to moc dekuju. Beru to jako to nejvic, co jsem dneska mohla číst
![]()
@Anonymní píše: Více
kdyz opomenu tve srabactvi v podobe anonyma - mam kamosku o 10 mladsi, mame obe stejne stare deti, ona jej ma postizene. tva mama si vytahla cerneho petra, mozna je nezodpovedna, ze nesla na ruzna vysetreni a nezjistilo se postizeni… svoji zlobu si vylevej na sve rodine, ne na autorce. mam plno kamaradek, ktere v tomto veku otehotnely a jsou mnohem lepsi mamy nez ty, co tady zebraji o davky, kazdou chvili jineho partnera, v jedne ruce cigaro, v druhe mobil, obtloustle a po detech na hristi jen vyrvavajici. opravdu, tyhle anonymni hrdinky jsou na pres dr.ku,proc se za svuj nazor stydis?
@Z81 píše: Více
ja jsem celkove starsi matka, a mohu rici, sla bych do toho znova. je mi skoro o 10 let vice, mam deti na ZS a je to parada! s tvym prispevkem ohledne hejtu plne souhlasim, a mas pravdu, nejake zamindrakovane… te opravdu nerozhodi… ![]()
@Z81 píše: Více
Já chápu, že toužíš po dítěti. Nemyslím si, že je rozumný mít dítě ve věku 40+, ale dokážu to pochopit. Přeju ti, aby ses i ty dočkala.
Co ale nechápu je to odsuzování protichůdných názorů. Vážně je potřeba shazovat toho, kdo s tebou nesouhlasí a rovnou mu vymýšlet problémy a neuspokojivý život? Proč? Potřebuješ se sama před sebou obhájit? Pochopila bych, kdybys napsala - vyliž si kráter, ale tuhle pasivní agresivitu opravdu ne.
@Janli píše: Více
ale vsimni si, jak ty v opozici svuj nazor prezentuji, - „jsi snad bl..“, ma mama se ve 43 zblaznila a ma postizene dite, co je to za opozici, to je jen projektovani sve reality do autorcina zivota. kazdy se citi v ruznych fazich zivota jinak, nektere jsou usedle damy, ktere ve 43 si pripadaji, ze maji zivot za sebou, jine se zrovna vratily z druhe strany sveta a prisla jim vhodna chvile mit dite… autorka jasne pise, ze chce si pokecat s lidma na stejne vlne, ze je nazor usedlych dam nezajima. jasne se pta, kdo to ma podobne, nechapu, co je na tom k nepochopeni. stejne tak se najde tabor, ktery nebude povazovat mit dite ve 40+ za rozumne a pak tabor, pro ktere je to zcela v pohode…
Ahoj zakladatelko
Úplně v pohodě. Mně je tedy ještě 41, brzy 42, jedno vlastní dítě mám. Ale nechceme, aby zůstalo jedináček, tak se snažíme o sourozence. Nějakou dobu už to nejde, tak teď s pomocí lékařů. A ještě mám jen jeden vaječník a vejcovod (ale i s tím jsem už před pár lety spontánně otěhotněla a donosila), tak to mám asi ještě horší než většina v tomto věku. Ale nevzdávám to. To není na pořadu dne, možná až po přechodu. ![]()
Taky jsem si tady v jiné diskuzi na svou situaci přečetla pár řekněme nemilých poznámek. Ale mně to může být jedno, co si někdo z netu myslí… Je to můj život a moje případné štěstí, můj boj.
Držím ti.moc palce, ať vše vyjde, jak si přeješ. ![]()
@Janli píše: Více
Předně děkuji za přání. Druhák, do nikoho se nenavazim a už vůbec ne pasivní agresivitou. To je protimluv, vzhledem k tomu, že dávám jasnou, explicitní reakci.
A za třetí, neobhajuji, nejsem oběť.
To ostatní je vaše. A to zde řešit nebudu. Ale nejste li schopná, pište, je to jen vaš ventil, nikoli k věci, ale o vás. Co vás osobně trápí. Ale o tom má zpráva není.
Příspěvek upraven 12.12.24 v 22:21
@taralevoe píše: Více
Děkuju. Moc držím palečky. Vy víte, o co jde. A věřím, že vám to vyjde. ![]()
@markytka3 Souhlasila jsem s tebou, než jsi začala hodnotit, kdo je lepší máma. Nemyslím si, že by v tom rozhodovalo, jestli je kuřačka, silné postavy nebo křičí na dítě na hřišti…
Ahoj,
otěhotněla jsem přirozeně ve 43 letech i s jedním vejcovodem. S manželem jsme si řekli, když se to stane, bude to zázrak. Máme zdravou dceru, která nám dělá obrovskou radost, moc si to užíváme a vše přijímáme s pokorou. Přeji ti z celého srdce to samé.
nic není nemožné.
Možná bych v tvé situaci přesto po čase oslovila odborníky a nebránila se pomoci.
@bigl - tak já jsem otěhotněla poprvé, přirozeně a v 41 letech, těhotenství pohodové, porod také v pohodě, dcera je zdravá a zatím bezproblémová
Holky, neřešte blbiny, jednak se neznáte a každá to napíše a zní to třeba jinak, druhak, se přece nemá smysl řešit slovíčka, kdybyste seděly vedle sebe, věřte tomu, byste si naopak kaply do noty. Každá z vás, co má dítě, je, věřím, nejlepší máma, co může být. Už to, že tu jsme, je známka toho, že chcete číst a říct názor. Tak proč ataky, všem jde ve finále o totéž. Nebo?