Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, je tady někdo, prosim, kdo už ví, jaké to je zažít ZT, potrat a mimodelozni těhotenství a přesto vnitřně věří, že mít zdravé dite bude a chce? Potkalo me umrti otce, ztraty deti viz výše a vnitrne verim dal. Jsem celkem schopná, zcestovala, vzdělaná a sportujici, zijící v letitém partnerství, kde má partner uz děti. Vycházíme spolu dobře, já ty deti beru jako kamarády, hrajeme si, povidame, ctu ji pred spaním, a mam i respekt. Cítím, že mě taky respektuji a dokonce mají rády, coz me uprimne tesi.Mam je fakt ráda, navíc je to i můj obor dětská psychologie. Poptávám spíše kámošku, co to má podobně. At už s dětmi nebo s nevydarenym tehu. Hejty si nechte, nemám na to, svy si prožívám a obhajobu nebudu dělat. Diky
![]()
A ty bys chtela ve 44 porodit dite? v 50 ho vest do 1. tridy a modlit se, at se dockas vnoučat? Moje matka se na stare kolena taky zblaznila a porodila ve 43 letech mého bratra, je postizeny a po mne se ted ceka ze se o nej budu starat… ![]()
Já mám dítě ve 42, sestřenka ve 43 a je to ok. Děti se opravdu povedli. Jâ bych to své nevyměnila za nic. Sestřenka má taky jejináčka, teší se celá rodina…
@Anonymní píše: Více
No a? Dnes spousta žen rodí ve 43 letech, není to nic neobvyklého a mají krásné zdravé děti. Proč jsi tak zlá na zakladetelku diskuze?
@denivrch píše: Více
Protože nemá rada svého bratra a nechce se o něj starat
. Akorát, že postižené dítě se může narodit v každém věku
.
Sestřenice manžela porodila dítě ve 43, už ani nedoufala.. Kamarádka dokonce rodila ve 46, otěhotněla neplánovaně. Přeju ti zakladatelko at se ti tvůj sen splní.
Děkuju. Ono to bez hejtu asi nejde v ČR, tak to neřeším. Dekuju za podporu, tem, co podporily. Každý z nás si řeší své téma a nikdo neví, jak a kdy dopadne. Proto neodsuzuji a hejty beru s rezervou, je to o tom člověku ne o mně. Kdo ví, koho se můj vzkaz týká, odpoví. Kdo ne a chce útočit a vylít si své trable, ať. Jako s detmi. Všem vám jinak hodně štěstí. Mě tohle nedorazí. Zazila jsem si dost uz a beru ublizene pisatele s rezervou. Je to můj obor. Zřejmě mají samy problém a tudy ventiluji. Ale zpět k tématu- Kdo je v podobné situaci, nechte mi vzkaz, pls. Umím i podpořit, pokud byste měly potíže v něčem. A ráda. Hezký večer.
![]()
@Anonymní píše: Více
A co ti je po tom? Myslíš, že si to neumí zakladatelka spočítat?? Už jsem na vás anonymní chytračky alergická! ![]()
@E.N.G.83 píše: Více
zneužívá toho, že admini je už nemůžou odtajňovat, zbabělkyně ![]()
Musím říct, že mě vlastně hodně potěšilo, kolik obhajkyn tu mezi vámi je
I když mi nakonec ta klíčová, které se můj věk a situace blíží nezareaguje, mám fakt radost. Že jsou tady fajn holky. Dekuju. At jste zdravé, deti také a vše klape. ![]()
Mám 2 kamarádky, které rodily va 45. Jedna ale rodila páté dítě a jedna čtvrté. Obě otěhotněly neplánovaně. Myslím, že ty těla na to byly lépe připravené, než tělo prvorodičky.
Neznám ani jednu prvorodičku, co otěhotněla přirozeně po čtyřicítce, Jen jednu a ta to měla z IVF. Ale jinak znám hodně holek, co měly přirozeně dítě ve věku 42, 43 atd., to ale bylo třetí nebo čtvrté v pořadí.
@Z81 mně je tedy 41, ale chápu, čím si procházíš. U nás je to zase ze strany manžela, že nemá vlastní dítě. I když si mou/naší dceru adoptoval a bere ji jako vlastní, ale nezažil si ji jako miminko a chápu, že mu “něco” chybí. Nám se zadařilo po 4 letech. Mám za sebou 5 potratů, jak po přirozeném početí, tak po IVF. Momentálně 15+2tt po desátém ketu. Po každém neúspěchu jsem to chtěla vzdát. Člověk se ptá, kolik toho ještě může snést a zvládnout. Na štěstí mám oporu ve svém muži. Tak teď doufáme, že v květnu budeme kompletní. ❤️
@E.N.G.83 píše: Více
Přeji ti, ať se zadari a máte krásné, zdravé dite. Máš, jak čtu, kus cesty za sebou, která byla náročná a to víš jen ty. Věřím, že to dáš, velkou podporu posílám
Moc držím pesti ![]()
@Z81 a můžu se zeptat, proč ne IVF? Máš za sebou nějaká vyšetření? Genetiku, imuno, hematologii atd.? Ono tam může být jen nějaká maličkost a třeba ani IVF být nemusí. 😊