Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jsem tady našla podobnou diskuzi, ale na malého lvíčka. Co takhle malé rybičky? Můžete mi napsat Vaše zkušenosti a postřehy?
![]()
Jéjej, to je hrozné znamení… Citlivé, lítostivé, neprůbojné..... Akorát má výhodu v tom, že se dokáže vcítit a naslouchat druhým.
Já jsem totiž Ryba… ![]()
jééé, přesně jak píše Jura
. Nesmíš ho okřiknout protože hned spustí pláč, je nepořádné. Často zasněné mívají svůj svět. Mají hlavu v oblacích, takže dopady na zem bývají tvrdé.
výhody má citlivý 6smysl
Zkrátka bych se opakovala po Jurovi.
No, ono asi jak kdo ![]()
Ségra má doma 3 rybičky mužského pohlaví a ti jsou teda průbojní až dost
Citliví jsou taky…
Jinak ségra je taky ryba a je hodně citlivá (až přecitlivělá), ale dokáže být zároveň hrozně tvrdá a ublížit slovem, pak ale lituje…Jinak je to rodinný typ, ale nenechá si házet bobky na hlavu. Je na ní kolikrát vidět opravdu takový vnitřní rozpor. Ale jinak jako člověk je moc fajn! ![]()
Jura007 píše:
Jéjej, to je hrozné znamení… Citlivé, lítostivé, neprůbojné..... Akorát má výhodu v tom, že se dokáže vcítit a naslouchat druhým.
Já jsem totiž Ryba…
JJ, jako by Jura v té první části popisoval mého Matyho. Opravdu je citlivý - až přecitlivělý…všechno ho rozhodí, kolikrát se rozbrečí nad úplnou hloupostí. A co se průbojnosti týká…no nic moc. Je to pravda trošku lepší, než to bývalo, ale asi nikdy nebude mít ostré lokty a nebude šéf party…
Co se týká té druhé části Jurova popisu - to ukáže až čas
.
Koukám, že jsem napsala jen negativa a žádná pozitiva. Není to rozhodně tím, že by nebyla…jen je těžké rozlišit, co je povahová vlastnost a co vlastnost rybičky. Zas tak to nastudováno nemám ![]()
a taky jsem zaznamenala větší nemocnostv dětském věku, pak už ne. Jinak přesně to, co psal Jura. To jsem taky já ![]()
Tak já mám doma 2 rybičky.
Manžel i syn.Jsou vzteklý oba
Syn je lítostivý ,hned se rozbrečí pro samou blbost.Ale jinak je hrozně veselý dítko,usměvavý a až moc živý.A taky je umíněný a samorost.
Manžel je hrozně hodnej až moc,důvěřivej až moc.
Rodinný typ.Říkal že ve škole byl vždycky šéfem party,ale po střední se to obrátilo.
Tak jsem zvědavá jak se to bude rozvíjet dále ![]()
My máme dva mužský - ryby v rodině a kdybych je měla charakterizovat, tak oba strašně chytrý a inteligentní(IQ na rozhraní geniality), ale co se týče soukromého života naprosto nepoužitelný
Mají svůj svět. Já mám malou rybičku od března tak jsem zvědavá…s tou přecitlivělostí jste mě nepotěšili, my máme přecitlivělejch v rodině ažaž ![]()
Tak já mám rybku sestřenku a na tu sedí charakteristika znamení naprosto výborně. Citlivá, neprůbojná, nevěří si, bývá v pozadí, ale je horzně příjemná a umí se vcítit do druhých. Neustále studené končetiny, z každé písemky má nervy až jí chytaj migrény. Nemocná byla v dětství taky každou chvilku. Je to taková jemná, něžná bledulka.
A teď moje Naty, též ryba. Akční lumpík, co se mezi dětma rozhodně neztratí a nenechá si nic líbit. Většinou to je ona, kdo jde k cizímu dítku, sebere hračku atd. Průbojná je a málokdy kvůli něčemu brečí, neustále se směje. Vím, že je zatím prcek, ale podle toho, co jsem o rybách četla, jsem tak nějak očekávala tu citlivku a zatím nic. Jo a nemocná byla zatím jen s 6.dětskou nemocí a jednou byla 2 dny nastydlá. Nohy má teplé, pořád odryté a sundavá si ponožky, přitom má chodidla pořád teplý
Znamením celkem věřím, ale na mojí malou to nějak nesedí, zatím…
tak já jsem sama zvědavá, co z naší rybičky vyroste
já sama jsem ryba
řekla bych že je to tak, že chvíli plavou po proudu a chvíli proti. Manžel říká, že mám čuch na lidi a je fakt, že mě dokáže rozplakat, každá ptákovina. Na druhou stranu dokážu být necitlivá, ale později mě to trápí ![]()
Jura007 píše:
Já jsem totiž Ryba…
Moje máma je taky ryba, a radši sem nezlobila, protože by o mě zlomila vařečku ![]()
Já jsem ryba a je pravda, že jsem dost citlivá, někdy lítostivá, ale zároveň hodně vzteklá, až se musím někdy krotit. V dětství jsem byla dost nemocná, jak tu někdo psal a taky neprůbojná. Průbojnost jsem získala, resp. si ji vypěstovala až životem, zkušenostmi, prací - ale když to situace nevyžaduje, tak jsem raději tichým pozorovatelem a naslouchačem. Občas si žiju ve vlastním světě. Jako docela na mě toto znamení sedí. Studený ruce a nohy mám neustále atd. atd.
S tou inteligencí bych doplnil - podle testů MENSA bych měl mít IQ okolo 130. Ale většina lidí tomu nevěří, tak se tím radši nechlubím ![]()