Zatrhnutý pupečník

66
23.11.10 16:32

"Zatrhnutý" pupečník

Ahoj,
malé je 10 dní, z nemocnice nás propustili s pupečníkem zaškrceným sponkou (po podrobném prozkoumání nejde odstranit,asi má odpadnout s pupečníkem). Dneska zadrhla o oblečení a v pupíku je trochu krvavo. Nevím jestli se hnát k doktorovi, jinak máme jít až za týden.
Jsme v zahraničí, možnost zavolání dr není. Měl jste to někdo, je to běžné nebo si máme domluvit kontrolu dřív?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1648
23.11.10 16:36

ahoj

to se stává, dostali jste něco na čištění pupíku? Tedy na vysoušení? Tady se dává, stačí tím potřít ale zkušenosti se zasponkováním teda nemám, u nás se propouští z nemocnice až pahýl sám odpadne po třech dnech po zaškrcení uzlem, nebo gumkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
23.11.10 16:41

Ahoj, par kapek krve nevadi, pokud je ji hodne,tak ano..
Ja takhle sundala pahyl nechtele jedne z mych dvojcat.. a pro jistotu jsem ji pak cely den ten pupik sledovala a vse v poradku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
23.11.10 16:42

Čisti pupík i pahýl vatovými tyčinkami - šetrnější je Softasept N, ale můžeš použít i líh. Časem pupečník sám odpadne, pokračuj v čištění tak 3× denně, pupík nenamáčej do vody, časem se to zahojí. V ČR se pahýl většinou odřízne před propuštěním, takže se doma šistí už jen pupíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.11.10 16:47

Nás z Krče pustili se zagumičkovaným pupíčkem, odpadl po deseti dnech i s tou gumičkou. Čistili a vysoušeli jsme to u pupíčku 60% lihem z lékárny a buničinou namotanou na vatovou tyčinku (vatou se nesmí, aby tam nezůstala). Troška krve nevadí, taky se mi to občas povedlo, ale stačilo vydezinfikovat tím lihem a bylo to OK. Už to asi má jen na kousíčku, ne? Každým dnem to odpadne, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.11.10 16:51
Gama píše: Čisti pupík i pahýl vatovými tyčinkami - šetrnější je Softasept N, ale můžeš použít i líh. Časem pupečník sám odpadne, pokračuj v čištění tak 3× denně, pupík nenamáčej do vody, časem se to zahojí. V ČR se pahýl většinou odřízne před propuštěním, takže se doma šistí už jen pupíček.

Jé, nám právě říkali, že namáčet můžem, pouze v den odpadnutí ne, že je to právě ta výhoda neušmiklejch pupíků. Takže jsem ho vesele máčela ve vaničce a nic mu nebylo :nevim:

Příspěvek upraven 24.11.10 v 09:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
23.11.10 16:55

Dík za odpovědi, jsem trochu nervní, tím že není možnost konzultovat s dr po telefonu.
No právě to vypadá, že ještě neodpadne, u syna to taky trvalo skoro měsíc :roll: . Ta sponka má cca 4×1cm, takže dost překáží. Desinfekci mám z nemocnice, případně líh v záloze, tak budu patlat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
23.11.10 17:04

Gino, nenamáčet píšu proto, že Karkule právě pupečník „zatrhla“, takže je momentálně ve stavu čerstvě částečně odpadlý (nebo jek bych to nazvala) :-D Takže si snad všechny ty rady nebudou odporovar :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.11.10 17:06
Gama píše:
Gino, nenamáčet píšu proto, že Karkule právě pupečník „zatrhla“, takže je momentálně ve stavu čerstvě částečně odpadlý (nebo jek bych to nazvala) :-D Takže si snad všechny ty rady nebudou odporovar :lol:

Jo jasně, už chápu :zed: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
23.11.10 17:21

Sponka je dost blba, taky jsme ji meli, bohuzel jsem nemela moznost rict, ze chci gumu, v Podoli se bezne pupik reze. Odpadl za 3 tydny, a behem ty doby se nam taky parkrat zatrhnul. Nastrikala jsem Cutasept a bylo. Lih je ale lepsi, vic vysusuje, B. to mel vic uhnily, nez vysuseny :mrgreen: Ale pupik ma vystavni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7693
16.5.14 17:25

Holky my mame pupecnik ustrihly a nasla jsem na bodynku otisk krve..maly ma 11 dni..vadi to? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.5.14 17:26

@chcimimi pokud mu z toho neteče /myšleno aktuálně/, tak nevadí. Kdyby teklo nebo hnisalo, tak dr. Občas se stane, že se sem tam objeví kapka.

Příspěvek upraven 16.05.14 v 17:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
16.5.14 17:26

Stačí vydezinfikovat lihem a překrýt čtverečkem gázy, aby to něj nedrhla plenka, nic se neděje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
16.5.14 17:29

@chcimimi mě v porodnici řekli, že trocha krve se muže objevit, ošetřuj líhem, tak jak ti řekli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7693
16.5.14 17:34

Holky osetruju a dekuju jsem z toho vyplasena…ale nevidim ze by mu to krvacelo nebo tak jen to mel otiskle na tom bodynku fakt dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí