Dítě versus práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
909
22.1.14 10:45

Nevim, proc by se mela zdrava zena na te lepsi strane tricitky obavat, ze bude neplodna? Dokonce jsem nekde cetla, ze 85% zen mezi 35 a 40 lety otehotni prirozene do 2 let (ja k nim teda nepatrila, ale duvod nesouvisel s vekem). Jasne, ze vam to neni nic platne, kdyz zrovna patrite do tech 15%, ale myslim, ze ve 30 rok sem rok tam nehraje roli. Pokud ma zena problem ve 32, nejspis by ho mela i ve 29. Pro klid duse bych si o tom promluvila s doktorem a nechala si udelat prislusna vysetreni, zejmena hormonalni profil a AMH.

Ja bych tedy po svych zkusenostech v nove praci hned neotehotnela (pokud bych tedy nemusela spechat ze zdravotnich duvodu ci kvuli veku), a zvlaste pokud bych pri pohovoru tvrdila, ze dite v nejblizsi dobe neplanuji. Jak tu uz bylo receno vyse, o praci muzes prijit i navzdory smlouve na dobu neurcitou, kdyz se te nastvany zamestnavatel bude chtit zbavit. Po mne treba po navratu z materske neustale chteli pracovat prescas a kdyz jsem odmitla, mela jsem peklo. Stezovat jsem si mohla tak leda na lamparne. Nakonec jsem se jeste rada dohodla na odchodu. Mam leta praxe a relativne vysokou kvalifikaci, takze se nebojim, ze bych praci nenasla, ale toto byla vazne zkusenost, kterou bych si radeji odpustila.

Nehlede k tomu, ze pak muzes ocekavat spatne reference pri hledani noveho zamestnani.

U tazatelky „treba Katky“ je situace ponekud jina, ma uz neco odpracovano a je v praci zavedena, takze tam bych do toho klidne sla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.1.14 18:24

Moc vám všem děkuju za názory a zkušenosti. Vím, že se nakonec stejně budu muset rozhodnout sama, jen mě zajímaly názory zkušenějších holek, které si třeba podobným dilematem prošly ;) Jako nejschůdnější varianta mi připadá počkat aspoň půl roku a ve volném čase se nějak zabavit ať zklidním plašící se hormony :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí