Dítě versus práce

6
21.1.14 18:29

Dítě versus práce

Holky snažilky prosím o pomoc.Je mi skoro 30, spolu s přítelem jsme 7 let a já už asi rok strašně moc toužím po miminku. Potíž je v tom, že se mi teď od listopadu 2013 konečně podařilo najít vysněnou práci. Dosud jsem stále pracovala jen na částečný úvazek a dálkově si dodělávala ekonomku. Vím, že by asi bylo správné se nejprve nějakou chvíli zapracovat, ideálně aspoň rok nebo dva, ale mé biologické hodiny tikají a touha po miminku je opravdu velká. Navíc dnes člověk nikdy neví, jak dlouho se bude muset snažit…když čtu některé příběhy tady, vím, že to někdy může trvat dost dlouho, než se zadaří. Před nástupem do práce se mě budoucí šéfová ptala, kdy plánuju rodinu, a já jsem zalhala, že ještě ne, že nevím :oops:. Samozřejmě jsem se bála, že když řeknu pravdu, nepřijme mě. A teď bych do toho nejraději ihned praštila, mám pocit, že je to ideální čas otěhotnět, mít jistotu, že dostanu mateřskou, že se budu mít (snad) kam vrátit. Jenže na druhou stranu mě trochu hryže svědomí, že bych svému zaměstnavateli tak brzy po nástupu utekla. Musím říct, že i když mě práce baví, rodina je pro mě na 1.místě a raději budu s dítětem bez práce, než zaměstnaná a bezdětná. Co byste na mém místě dělaly vy? Myslíte, že mám ještě počkat? Je to vůči zaměstnavateli nefér? Máte někdo podobnou zkušenost? Fakt nevím, co si počít :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13714
21.1.14 18:32

Počkej dva roky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
21.1.14 18:32

Myslím že pokud to mimčo chceš, tak je nejlepší si ho počít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
21.1.14 18:33

Já bych řekla, že sis sama odpověděla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101725
21.1.14 18:34

Rozhodnutí je na tobě, ale já bych tedy po zaměstnanci, který nastoupí a otěhotní příliš netoužila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13476
21.1.14 18:35

A co na to přítel? On by dítě teď chtěl a souhlasí, že bys šla na mateřskou bez praxe s prací na full time?
Já bych po svých zkušenostech s hledáním práce asi raději nastoupila do práce, když máš takovou šanci. I když by mě ta touha taky sžírala. Pak se budeš mít kam vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
21.1.14 18:36

Taky bych ještě 2 roky počkala, vybudovala si v práci nějakou pozici a odešla v klidu na mateřskou. Když otěhotníš teď, tak určitě za pár let zaměstnavatel nebude 2× jásat až se budeš chtít vrátit. Navíc si pravděpodobně v budoucnu rozmyslí zaměstnat nějakou další holčinu kolem 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200

Já bych počkala půl roku a pak se začala snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556

Ja bych aspoň rok zustala, praxe se hodi a třeba si tim zajistis, ze te po navratu z materske nevyhodi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
21.1.14 18:37

Pokud dítě chceš nečekej :kytka: My se snažíme už přes dva roky a nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
21.1.14 18:38

Já bych si (dnes když znám obě strany) rok popracovala a pak na to vlítla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
21.1.14 18:41

Já bych šla alespoň na rok do práce a pak se začala snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.1.14 18:42

Přítel sice po miminku zatím netouží tak jako já, ale děti také chce a podle jeho slov mě podpoří, pokud si to opravdu budu přát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
21.1.14 18:43

Také bych počkala - odejít teď bude téměř jistě znamenat, že se nebudeš mít kam vrátit… což by Ti mělo vadit i v případě, že tam zpátky chtít nebudeš. Protože by Ti mělo záležet na tom, abys pracovní kariéru zahájila s čistým štítem - ne s pověstí lhářky. Nikdy nevíš, kde své současné šéfy (či kolegy) potkáš příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
21.1.14 18:45

Tak počkej rok, to ti nic neudělá a pak se přestaňte chránit. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí