Dítě z Ukrajiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2586
12.2.22 11:59

Vím, že je tady hodně Ukrajinek, co mají doma (na Ukrajině) děti a makají třeba na kase, ale přiznám se, že jsem to nikdy úplně nepochopila. Přijde mi, že teď si ji chceš vzít k sobě jen proto, že už může být od rána do večera ve školce (tyhle děti bývaly v družině i klubech, nebo samy doma vždycky nejdéle). Z těch peněz, co jí posíláš, asi živíš svého bývalého i jeho matku. Ale ta babička jí vypiplala z nejhoršího a asi čekala, že u ní zůstane a ty jí jí teď sebereš. Nevím, vůbec nijak to nechci soudit, jen říkám, že jsem to nikdy nepochopila. Je to nějaká jiná mentalita. Možná, že se tady máme tak dobře, tak mi to nedochází. Otci bych nabídla za dítě třeba pěkné auto..na to by mohl slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.2.22 13:01
@AngelW píše:
Dobrý den,Jsem z Ukrajiny, a mám na Ukrajině dceru 3 roky. Chci ji vzít do ČR, aby bydlela u mě, momentálně bydlí u bývalého manžela - jejího otce. Který žije s jeho matkou, která se o dceru stará, zatím co on není věčně doma.
Je nějaký způsob např. Přes soud, abych ji mohla vzít k sobě? On mi ji dobrovolně nechce dát, aby mi ublížil víc. I když mu posílám měsíčně „alimenty“ které soud neurčil, kupuji hračky a oblečení, a posílám jí.
Děkuji za pomoc.

Pokud teď dokážeš dostat dítě do ČR, podle nových pravidel MZ nepotřebuješ NIC. Prostě ho budeš mít tady a bude se to řešit za pochodu. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
24.2.22 16:25

Hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie