Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Bábrdl píše:
Ses trochu ztrapnila, viď
Jako proc?? Ja bych neopustila dite, pokud je taková bida, tak meli rovnou jit jinde oba a domluvit se na tom nez si poridili dite
@Bábrdl píše:
Co mu nabídnout, že mu budeš nějaké prachy posílat, i když dítě bude s tebou v ČR?
On jí nedá, z principu, aby mi mohl ubližovat.. je to těžké
@Nenitamduch píše:
Jako proc?? Ja bych neopustila dite, pokud je taková bida, tak meli rovnou jit jinde oba a domluvit se na tom nez si poridili dite
@AngelW píše:
Chtěla bych vidět tebe jak budeš žít s dítětem, v zemi kde neplatí žádná pravidla, nejsou daně, pojištění, výplaty pod 10000 hřiven, a nájmy 7000+- a muž s kterým žiješ se chová normálně a po narození dítěte přestane pracovat, začne se chovat vulgárně apod.
Ja bych si tam to dite neporizovala, logicky. Cos cekala? Jo a zase dalsi, co se změnil hned po porodu
@AngelW píše:
Zkus to. Prachy můžou bejt lákadlo. ZVlášť, když je chudej jako kostelní myš.
Něco našetříš, od ti podepíše papír, že se stěhováním souhlasí a aspoň budeš mít čím mávat u případného soudu.
Takových případů mám kolem sebe více, kdy matka nechá děti na Ukrajině u příbuzných a jede do ČR vydělávat peníze.
Žádný způsob neexistuje, zkus kontaktovat úřad pro mezinárodně-právní ochranu dětí, sídlí v Brně. Ale obecně platí, aspoň pro státy, které se připojily k Haagské úmluvě(nebudu dohledávat, jestli tam Ukrajina je), že dítě má vyrůstat v zemi, ve které se narodilo a kde má své kořeny. Tzn. pokud se česká matka vdala na Ukrajinu, tam porodila, nemůže dítě jen tak sebrat a odvézt ho do své rodné země. České soudy by takové dítě téměř jistě poslaly zpět.
Jiný by byl případ, kdyby se na Ukrajinu odstěhovali dva čeští občané, že si tam najdou práci, vybudují lepší život a potom se rozvedli a jeden z nich by se chtěl vrátit do ČR a domáhal se i navrácení dítěte, tam jisté šance jsou.
@AngelW
Někde jsem četla, že toto pravidlo se obecně snaží dodržovat i země, které nejsou součástí této úmluvy. Vyplácí se to a vytváří to dobré mezinárodní vztahy.
@AngelW píše:
Jak ti ji nemůže nedat? Ať si přestane válet gule na Ukrajině, přijde sem, nejde si práci a ukáže, jak se dokáže postarat. Já bych do bídy dítě nepřivedla.
@AngelW píše:
Dobrý den,Jsem z Ukrajiny, a mám na Ukrajině dceru 3 roky. Chci ji vzít do ČR, aby bydlela u mě, momentálně bydlí u bývalého manžela - jejího otce. Který žije s jeho matkou, která se o dceru stará, zatím co on není věčně doma.
Je nějaký způsob např. Přes soud, abych ji mohla vzít k sobě? On mi ji dobrovolně nechce dát, aby mi ublížil víc. I když mu posílám měsíčně „alimenty“ které soud neurčil, kupuji hračky a oblečení, a posílám jí.
Děkuji za pomoc.
Tak asi soud na Ukrajině, pokud tam dítě žije
@Nenitamduch píše:
Sis nemela porizovat dite.
Co to je zase za deb.lni kec, tohle to? Mas nejaky komplex? Potrebujes si kopnout?
@Nenitamduch píše:
Jako že by všichni Ukrajinci jezdili rodit sem a rovnou se tu zabydleli jo? Tak to jsi to zase vymyslela
Kolik ti je, že nevíš o životě nic?
@Nenitamduch píše:
Ja bych si tam to dite neporizovala, logicky. Cos cekala? Jo a zase dalsi, co se změnil hned po porodu
člověče, jsi snad jediná uživatelka se 300 příspěvky, kterou si tu pamatuju
protože co názor, to perla do zlata vsazená, to se málokdy vidí.
Co ty víš o životě na Ukrajině? Nejspíš houby, ale nezatížena znalostí problematiky, odsuzuješ bez předsudků
bravo
Proc by ji daval, kdyz se mu o ni stara mama a plati na ni byvala partnerka? Ma vystarano, bohuzel. Pokud nepracuje, tak by se mu vubec nehodilo ztratit prijem od vas.
Snazila bych se s nim dohodnout, jak uz tady padlo, ze bych si dite odvezla a jemu bych platila „bolestne“. Pokud by mi dceru nedal, prestala bych posilat penize a za nejaky cas bych se zeptala znova.
Kolik je jeho matce?
@Nenitamduch píše:
Tak jasně, že TY by sis tam dítě nepořizovala, když nejsi Ukrajinka. ![]()
Ona je. Nevidíš jak absurdní jsou tvoje příspěvky?