Dithiaden pro batole?

258
14.2.11 18:59

Dithiaden pro batole ?

Ahoj maminky, zkusím diskuzi protože potřebuji rychlou odpověď. Máme 14m synka, má kašel… přes den dáváme sirup na odkašlávání ale když má spát tak pořád kašle ze spaní..nic jiného kromě kašle mu není… má slabou rýmu, ale to už od narození.....

Včera jsem mu na noc dala Sinecod kapky a hezky spal.. dnes to nezabírá… spí asi hodinu a pořád kašle, takže spí tak napůl… nevíte zda bych takto malému mohla rozdrti čtvrtku dithiadenu… je na utišení a první syn ho dostával asi od roku a půl, ale jistá už si nejsem… máme i ditustat doma, ale nechci to střídat… Moc děkuji pokud odpovíte… Hezký večer..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
14.2.11 19:15

Dithiaden?, To je driák, to bych svýmu dítěti nedala ani v 15 letech…

• Citovat
  • Upravit
36544
14.2.11 19:17

v zadnym pripade… to je az pro dospelaky, a to ve vyjimecnych situacich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
14.2.11 19:22

Janičko,
nám ho dětská doktorka doporučila, když bylo dětem asi rok. Dávala jsem čtvrtku dithiadenu, aby se klidně prospaly.
Určitě je lepší odpočinek, než aby byli unavení a vysílení :wink:
Na dětech žádné následky nepozoruji. Takže pokud to do synka nebudeš rvát denně, tak bych se toho nebála :wink:
Podle příbalového letáku se dávkuje dětem od dvou let půl tabletky 2-3 x denně, takže 1/4 tabletky na noc malého určitě neohrozí :kytka: :kytka: :kytka:
Naše doktorka byla s léky fakt opatrná, takže věřím tomu, že kdyby to bylo nějak extra škodlivé, tak mi dithiaden nedoporučí…

(Běžně tedy zastáncem těchto léků nejsem, ale občas jsem ráda, že to doma mám :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
14.2.11 19:29

přesně jak píše tterka, poprvé jsme ho dávali v 11 měs. Je lepší dát den, dva po sobě na noc dithiaden, než když se dítě neustále budí dusící se kašlem. Jak je to jen trochu únosné, tak nedávám. Naše mudra taky není zastáncem neustálého dotování prášky, takže si myslím, že by to neplácala jen tak do vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
14.2.11 19:37

Ahoj,taky jsem ho dostala pro deti a byly hodne male.Naposledy kluk v roce,nepomohl mu prothazin ani diazepam a kasel mel hrozny,jak tuberak.

• Citovat
  • Upravit
22048
14.2.11 19:38

Nemůžu si pomoct, ale tyhle léky nejsou k tomu, aby se plácaly jen tak, „jedna paní povídala“. Dítě má silnější kašel, dostane bez porady s doktorem Dithiaden… :roll: Že ho jiné dítě dostává odmalička, neznamená, že je to vhodné pro každé.

Pokud kašle už dlouho, poradila bych se s doktorkou - pokud dva tři dny, snažila bych se vydržet a nechat nachlazení přirozeně odeznít. Jinak, nám se lépe než Sinecod osvědčil Stoptussin, ale to je individuální.

Takže moje odpověď na otázku je „ne, já bych ho nedala“:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
14.2.11 19:40

pokud je to akutní a vyjímečné tak se užívá i u malých dětí, ještě se dá použít Fenistil kapky, je to stejná skupina - antihistaminika, ale možná zavolej na pohotovost a porad se s nimi

já si o dithiadenu zjistovala hodně jako těhotná protože jej beru na akutní alergické reakce a doktor mi říkal že když to nebude pravidelný a nebo velké dávky tak se se nemám čeho bát, že se dává i malým miminkům

• Citovat
  • Upravit
24798
14.2.11 20:04

Já taky vyjímečně dávám…
A kdykoli jdeme s kašlem k dr. na noc doporučí fenistil nebo dithiaden, předpokládám, že postup je stejný, i když tam s tím kašlem nejdeme.
Pokud by byl nutný víc jak dvě noci po sobě, pak k té dr. jdeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
14.2.11 20:08

holky nestresujte má dcera dostala dithieden hned první den po narození v porodnici..narodila se totiž s kopřivkou bo mamka den před porodem zládovala moc čokolády a malá žije :palec: Jinak v současnosti má 10 měsíců a byla před týdnem nemocná a doktorka nám právě na noc na dráždivý kašel napsala 1/4 dithiadenu…Prostě bylo pro ní lepší se vyspat aby tělíčko mnělo možnost se uzdravit než nespat celou noc a být vyčerpaná. :lol:
Ale určitě je na místě u dlouhodobého kašle se poradit s lékařem. Malá mněla právě taky jednom kašel bez teplot a nokonec má antibiotika a zánět průbušek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
14.2.11 20:10

Podle mě pokud ti ho doktorka napsala tenkrát pro první (od roku a půl)tak bych ho klidně dala. Když dáš 1/4 na noc. Stejně ti pro druhý napíše to stejný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
14.2.11 20:11

Já teda nemám od doktorky dithiaden, ale malej má často rýmu a bývá hodně zahleněný a k tomu se nám pokaždé přidruží kašel. Takže užíváme antihistmatika - buď fenistil kapky, nebo tu mám sirup Aeirus - či tak nějak, snad to píšu přesně. A ve výjimečných případech, když se mi v noci budí a kašle a kašle a kašle a brečí, tak můžu dát čtvrt tabletky Prothazinu. Dala jsem ho zatím 2× a vždy zabral a malej spal od večera až tak do cca 4 - 5hodin ráno klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
14.2.11 20:23

Milé maminky, děkuji za všechny rady a názory, vážím si toho. Naše dr. hodně dává antibiotika, a náš první synek je měl až moc často…a měl oslabenou imunitu. Dnes je mu 6let… jako malému mu vždy na kašel na noc právě dr. dávala dithiaden…

S mladším synkem jsme měli antibiotika již 3× po půlroce.. a to i na kašel a tak jsem se u dr. čertila že nic neslyší a dává nám antibiotika… no a naposledy je měl v září…říkala že nic neslyší ale že má bronchitidu… pak jen rýmu a kašel týdenní, vždy mi stačily jen sirupy na odkašlávání nebo naopak ditustat na utišení…
Teď má synek kašel třetí den, ale přes den je čilý,běhá, hezky jí,… teče mu nejspíš rýmička do krku, protože ani tu nějak velikou nemá… takže jediný problém je ten noční kašel… ale naštěstí teď usnul, tak snad pomohl ten Sinecod… je to různé, jednou nám pomůže jeden lék, a po dalším opakování už to nepůsobí. Moc jste mi pomohly… děkuji ..... hezký večer všem. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
14.2.11 20:29

Naše zase antibiotika dávat nechce, musela jsem si o ně i říct…

Ale dithiaden a rectodelt nám dává normálně, při každém kašli a ty čípky, kdyby se náhodou dávila…

Máš svoji hlavu a sama nejlíp víš co je dobrý pro tvé děti…

Držíme pěsti a přejeme klidnou noc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
14.2.11 21:44

Tak klidný večer pominul, malej se budí co deset minut, kašle tak jakoby „zastřeně“ a je vidět že polyká hleny… z nosíku mu ale nic neteče…zatím jsem ho úplně nevzbudila, ale asi nakonec na tu tabletku dojde, ještě zítra počkáme a ve středu asi zajdem raději k dr. Ani se mi moc nechce, protože mezi nemocnými v čekárně vždy něco chytneme… Děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí