Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A proč nedat
. Není návykový a malej je už dost velký. My ho dostali ve 13ti měsících, dcerku kousnul komár pod oko, měla to celé zalité. A Mudra mi ho dala při kašli taky a říkala, že v nemocnici by dali celý, ale já dávala půlku.. A syn ho měl kvůli kašli v osmi měsících a taky žije a nic mu není.
Fakt nechápu to strašení, proč to děláte
?? Doktoři snd ví, co můžou dát a když mám pochyby, zeptám se při výdeji v lékárně..
vykyna píše:
Fakt nechápu to strašení, proč to děláte??
Protože léky tohohle typu nejsou k léčení běžného kašle. Pochopím to rozhodně u alergiků, při sklonu k febrilním křečím a dalších podobných věcí, ale nikoli u léčení běžných viróz, kdy dítě tři čtyři dny prostě opravdu hodně kašle a pak se to postupně třeba dva týdny zklidňuje. Takových viróz absolvuje v životě bezpočet, tělíčko se musí naučit poprat se s nimi samo - pokud bude při každé z nich dostávat dithiaden nebo něco podobného, tak potěš koště.
Tím samozřejmě nechci říct, že to zakladatelka dělá, tím jenom odpovídám na Tvoji otázku, proč.
BohunkaP píše:vykyna píše:
Fakt nechápu to strašení, proč to děláte??
Protože léky tohohle typu nejsou k léčení běžného kašle. Pochopím to rozhodně u alergiků, při sklonu k febrilním křečím a dalších podobných věcí, ale nikoli u léčení běžných viróz, kdy dítě tři čtyři dny prostě opravdu hodně kašle a pak se to postupně třeba dva týdny zklidňuje. Takových viróz absolvuje v životě bezpočet, tělíčko se musí naučit poprat se s nimi samo - pokud bude při každé z nich dostávat dithiaden nebo něco podobného, tak potěš koště.
Tím samozřejmě nechci říct, že to zakladatelka dělá, tím jenom odpovídám na Tvoji otázku, proč.
a ty jsi zdravotní sestra???když dítě v noci kašle a nemůže vůbec spát, mýmu dítěti to teda pomohlo a nedávám mu ho pořád, není to návykový, kolik srágor je v jídlech co dáváš dítěti, různý éčka atd., že dětí pijí sladkýho Jupíka, ládují se Pribinákama..
rudsa píše:
a ty jsi zdravotní sestra???když dítě v noci kašle a nemůže vůbec spát, mýmu dítěti to teda pomohlo a nedávám mu ho pořád, není to návykový, kolik srágor je v jídlech co dáváš dítěti, různý éčka atd., že dětí pijí sladkýho Jupíka, ládují se Pribinákama..
Nepotřebuji být zdravotní sestra, abych dokázala číst, informovat se a udělat si názor.
Svému dítěti si dávej, co uznáš za vhodné - jako to děláme všechny. Já osobně zastávám názor, že právě proto, co všechno „je v jídlech, které se dávají dítěti“, nemusí dostávat další „dobrůtky“ v lécích, které nepotřebuje.
Jistě, že to Tvému dítěti pomohlo. Prakticky každému to pomůže. Ale není pokaždé potřeba uměle pomáhat s něčím, co tělíčko zvládne samo - když k tomu dostane potřebný čas. V opodstatněných případech jistě - při běžných virózách je to zbytečné.
BohunkaP píše:rudsa píše:
a ty jsi zdravotní sestra???když dítě v noci kašle a nemůže vůbec spát, mýmu dítěti to teda pomohlo a nedávám mu ho pořád, není to návykový, kolik srágor je v jídlech co dáváš dítěti, různý éčka atd., že dětí pijí sladkýho Jupíka, ládují se Pribinákama..Nepotřebuji být zdravotní sestra, abych dokázala číst, informovat se a udělat si názor.
Svému dítěti si dávej, co uznáš za vhodné - jako to děláme všechny. Já osobně zastávám názor, že právě proto, co všechno „je v jídlech, které se dávají dítěti“, nemusí dostávat další „dobrůtky“ v lécích, které nepotřebuje.
Jistě, že to Tvému dítěti pomohlo. Prakticky každému to pomůže. Ale není pokaždé potřeba uměle pomáhat s něčím, co tělíčko zvládne samo - když k tomu dostane potřebný čas. V opodstatněných případech jistě - při běžných virózách je to zbytečné.
no nebudu se tu s nikám dohadovat, já věřím doktorům a určitě mému dítěti radši v noci ulevím, než, aby se trápilo, ono ho to nijak nepoznamená!jsou horší věci
rudsa píše:
no nebudu se tu s nikám dohadovat, já věřím doktorům a určitě mému dítěti radši v noci ulevím, než, aby se trápilo, ono ho to nijak nepoznamená!jsou horší věci
Přesně tak. Každá máme možnost najít si informace, udělat si názor a podle toho se zařídit tak, jak uznáme za nejlepší.
![]()
BohunkaP píše:rudsa píše:Přesně tak. Každá máme možnost najít si informace, udělat si názor a podle toho se zařídit tak, jak uznáme za nejlepší.
My dneska na detskem dostali na „bezny“ kasel pulku Codeinu..o proti nemu je Dithiaden „chudy“ pribuzny ![]()
Holky chtela jsme jen poradit…mám 1 rocni dceru a premyslela jsme ze ji dám dithiaden, protoze vcera vecer se ji na tvari obevili cervene fleky a pupinky ma to az na hrudi tak nevim no a jen bych potrebovala poradit jestli to jsou antibiotika???
Je dithiaden volně prodejný? Malej měl rýmu, která mu zahoustla a jakmile lehne tak se strašně dáví až modrá a dokonce se i pozvracel. Pokud ho to nepřejde půjdeme v pondělí k doktorce, ale říkala jsem si, že by jsem koupila Dithiaden, pokud je volně prodejný. Alespoň by se vyspal, protože už několikátou noc kašle a ve dne nespí vůbec, jak se dáví.
@goldenka to nevím, ale nám doktorka na noc doporučila Ditustat. Je teda nekodeinový ale prý účinkem stejný…
@gabriela82 ten je volně prodejný? Já dám stoptussin, ale nepřijde mě, že by zabíral. Mě se celkově zdá že všechny tady ty blivajzy jsou k ničemu. Mě teda na kašel zatím taky v životě nic nepomohlo. Tak chci zkusit něco osvědčenějšího.
Fenistil kapičky mu dej a nasivin. Dithiaden pro takle malé děti je jen v opravdu vážných případech.
kdyby ti v noci nespalo,tak by jsi ho dala,tak nekecej!