Dithiaden pro batole?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rudsa
15.2.11 12:44
Michaelakkk píše:
Dithiaden?, To je driák, to bych svýmu dítěti nedala ani v 15 letech…

kdyby ti v noci nespalo,tak by jsi ho dala,tak nekecej!

• Citovat
  • Upravit
3471
17.2.11 12:56

A proč nedat 8-o 8-o . Není návykový a malej je už dost velký. My ho dostali ve 13ti měsících, dcerku kousnul komár pod oko, měla to celé zalité. A Mudra mi ho dala při kašli taky a říkala, že v nemocnici by dali celý, ale já dávala půlku.. A syn ho měl kvůli kašli v osmi měsících a taky žije a nic mu není.

Fakt nechápu to strašení, proč to děláte 8-o ?? Doktoři snd ví, co můžou dát a když mám pochyby, zeptám se při výdeji v lékárně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
17.2.11 17:43
vykyna píše:
Fakt nechápu to strašení, proč to děláte 8-o ??

Protože léky tohohle typu nejsou k léčení běžného kašle. Pochopím to rozhodně u alergiků, při sklonu k febrilním křečím a dalších podobných věcí, ale nikoli u léčení běžných viróz, kdy dítě tři čtyři dny prostě opravdu hodně kašle a pak se to postupně třeba dva týdny zklidňuje. Takových viróz absolvuje v životě bezpočet, tělíčko se musí naučit poprat se s nimi samo - pokud bude při každé z nich dostávat dithiaden nebo něco podobného, tak potěš koště.

Tím samozřejmě nechci říct, že to zakladatelka dělá, tím jenom odpovídám na Tvoji otázku, proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rudsa
17.2.11 18:54
BohunkaP píše:
vykyna píše:
Fakt nechápu to strašení, proč to děláte 8-o ??

Protože léky tohohle typu nejsou k léčení běžného kašle. Pochopím to rozhodně u alergiků, při sklonu k febrilním křečím a dalších podobných věcí, ale nikoli u léčení běžných viróz, kdy dítě tři čtyři dny prostě opravdu hodně kašle a pak se to postupně třeba dva týdny zklidňuje. Takových viróz absolvuje v životě bezpočet, tělíčko se musí naučit poprat se s nimi samo - pokud bude při každé z nich dostávat dithiaden nebo něco podobného, tak potěš koště.

Tím samozřejmě nechci říct, že to zakladatelka dělá, tím jenom odpovídám na Tvoji otázku, proč.

a ty jsi zdravotní sestra???když dítě v noci kašle a nemůže vůbec spát, mýmu dítěti to teda pomohlo a nedávám mu ho pořád, není to návykový, kolik srágor je v jídlech co dáváš dítěti, různý éčka atd., že dětí pijí sladkýho Jupíka, ládují se Pribinákama..

• Citovat
  • Upravit
22051
17.2.11 19:04
rudsa píše:
a ty jsi zdravotní sestra???když dítě v noci kašle a nemůže vůbec spát, mýmu dítěti to teda pomohlo a nedávám mu ho pořád, není to návykový, kolik srágor je v jídlech co dáváš dítěti, různý éčka atd., že dětí pijí sladkýho Jupíka, ládují se Pribinákama..

Nepotřebuji být zdravotní sestra, abych dokázala číst, informovat se a udělat si názor.

Svému dítěti si dávej, co uznáš za vhodné - jako to děláme všechny. Já osobně zastávám názor, že právě proto, co všechno „je v jídlech, které se dávají dítěti“, nemusí dostávat další „dobrůtky“ v lécích, které nepotřebuje.

Jistě, že to Tvému dítěti pomohlo. Prakticky každému to pomůže. Ale není pokaždé potřeba uměle pomáhat s něčím, co tělíčko zvládne samo - když k tomu dostane potřebný čas. V opodstatněných případech jistě - při běžných virózách je to zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rudsa
17.2.11 19:18
BohunkaP píše:
rudsa píše:

Nepotřebuji být zdravotní sestra, abych dokázala číst, informovat se a udělat si názor.

Svému dítěti si dávej, co uznáš za vhodné - jako to děláme všechny. Já osobně zastávám názor, že právě proto, co všechno „je v jídlech, které se dávají dítěti“, nemusí dostávat další „dobrůtky“ v lécích, které nepotřebuje.

Jistě, že to Tvému dítěti pomohlo. Prakticky každému to pomůže. Ale není pokaždé potřeba uměle pomáhat s něčím, co tělíčko zvládne samo - když k tomu dostane potřebný čas. V opodstatněných případech jistě - při běžných virózách je to zbytečné.

no nebudu se tu s nikám dohadovat, já věřím doktorům a určitě mému dítěti radši v noci ulevím, než, aby se trápilo, ono ho to nijak nepoznamená!jsou horší věci

• Citovat
  • Upravit
22051
17.2.11 19:23
rudsa píše:
no nebudu se tu s nikám dohadovat, já věřím doktorům a určitě mému dítěti radši v noci ulevím, než, aby se trápilo, ono ho to nijak nepoznamená!jsou horší věci

Přesně tak. Každá máme možnost najít si informace, udělat si názor a podle toho se zařídit tak, jak uznáme za nejlepší.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rudsa
17.2.11 19:27
BohunkaP píše:
rudsa píše:
no nebudu se tu s nikám dohadovat, já věřím doktorům a určitě mému dítěti radši v noci ulevím, než, aby se trápilo, ono ho to nijak nepoznamená!jsou horší věci
Přesně tak. Každá máme možnost najít si informace, udělat si názor a podle toho se zařídit tak, jak uznáme za nejlepší. :mavam:
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
21905
17.2.11 19:30

My dneska na detskem dostali na „bezny“ kasel pulku Codeinu..o proti nemu je Dithiaden „chudy“ pribuzny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzuzkaa
20.12.12 11:56

antibiotika??

Holky chtela jsme jen poradit…mám 1 rocni dceru a premyslela jsme ze ji dám dithiaden, protoze vcera vecer se ji na tvari obevili cervene fleky a pupinky ma to az na hrudi tak nevim no a jen bych potrebovala poradit jestli to jsou antibiotika???

• Citovat
  • Upravit
12681
27.4.13 19:59

Je dithiaden volně prodejný? Malej měl rýmu, která mu zahoustla a jakmile lehne tak se strašně dáví až modrá a dokonce se i pozvracel. Pokud ho to nepřejde půjdeme v pondělí k doktorce, ale říkala jsem si, že by jsem koupila Dithiaden, pokud je volně prodejný. Alespoň by se vyspal, protože už několikátou noc kašle a ve dne nespí vůbec, jak se dáví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.4.13 20:02

@goldenka to nevím, ale nám doktorka na noc doporučila Ditustat. Je teda nekodeinový ale prý účinkem stejný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2593
27.4.13 20:04

Dithiaden je pouze na předpis. @goldenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
27.4.13 20:04

@gabriela82 ten je volně prodejný? Já dám stoptussin, ale nepřijde mě, že by zabíral. Mě se celkově zdá že všechny tady ty blivajzy jsou k ničemu. Mě teda na kašel zatím taky v životě nic nepomohlo. Tak chci zkusit něco osvědčenějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
27.4.13 20:06

Fenistil kapičky mu dej a nasivin. Dithiaden pro takle malé děti je jen v opravdu vážných případech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí