Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den, syn 21 mesicu ted kazde rano vytrvale asi hodinu kasle. Doted jsem davala Hedelix, ale nevidim zadne źepseni. Pres den je kasel sem tam, tak mejak v mezich.Mam doma Ditustat, mate nekdo zkusenost s podanim u takhle starych deti?
Ja mam zkusenost pouze s 4letym ditetem. Dekuji.
@vichad jak dlouho kašle? Pokud nevidíš zlepšení, šla bych k Dr.
Taky bych normalne asi zasla, ale na pohotovost to zatim neni, takhle vydatne po ranu kasle 3 dny. Dekuji za reakci.
@vichad je pátek, takže bych normálně zavolala pediatrovi, jestli se mam ukázat, nebo jestli to mám ještě nějak zkoušet sama..Pokud by se měnil, tak bych asi čekala, ale pokud kašle hodně a stejně, tak je to trochu „zvláštní“, že tam není nějaký rozdíl.
Ahojky!
Já bych zkusila zavolat svému pediatrovi, určitě Ti poradí.
@vichad hmm, jak jsem doma, tak svátky vypouštím
ale i tak bych to zkusila, vždy si dovolenou neberou..Jinak při tom kašli odkašlává nebo má jen suchý, dráždivý? Pokud odkašlává, tak bych Ditustat nedávala - po noci je to nahromaděné, tak ať to odkašle. Teplotu nemá?
Teplotu nema, kasel je suchy drazdivy a trva tak hodinu.Pak pres den zakasle sem tam. Pediatra tam dnes nemame.
Teplotu nema, kasel je suchy drazdivy a trva tak hodinu.Pak pres den zakasle sem tam. Pediatra tam dnes nemame.
My tedy máme na pediatra i číslo na mobil právě pro případy, kdy není v ordinaci
(víkendy, dovolená, svátky atd.). Jenže to Ty asi tak nemáš, viď?
My jsme na suchý a dráždivý kašel dávali Sinecod kapičky, a to na doporučení
pediatra a malému nebyl snad ještě ani rok.
Dávkování:
Tohle jsem našla na netu, tak snad to malému dát můžeš.
Věk dítěte: 6-12 měsíců = 6 kapek 3-4krát denně ; 1-3 roky = 13 kapek 3-4krát denně ; 3-13 roků = 26 kapek 3-4krát denně. Větší děti a dospělí: 52 kapek 3-4krát denně nebo 25 kapek 6-8krát denně.
Způsob užití:
Ditustat kapejte z lahvičky ve svislé poloze, dnem vzhůru. Nakapejte na lžičku nebo do menšího množství tekutiny. Po užití zapijte vodou nebo ovocnou šťávou. Nejvhodnější je užívat lék asi půl hodiny před jídlem.
Dávala jsem i o trošku mladšímu na doporučení pediatra, ale jen na noc. Před spaním 13 kapek.