Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, je tu někdo s diagnouzou divertikulityda?
Já jsem teď aktuálně ještě v nemocnici a nějak se nemůžu psychicky srovnat.. Dostal prosím nějaký jidelak na další dny?
@Jitka178 Byl hospitalizován 3 dny na kapačkách antibiotik a nějakých dalších léků. Doma pak dieta bezezbytková, tzn. vše lehce stravitelné, to ti v nemocnici tak určitě řeknou. Asi na měsíc? Nevím přesně už, měl to v říjnu. Dostal další ATB, která se berou vždy týden, pak 3 týdny ne a tak pořád dokola. Teď byl začátkem roku na kolonoskopii, tam mu doktor ty léky už vysadil, že nejsou dál potřeba. Záchvat se může a nemusí opakovat, někomu se to už nikdy nevrátí, někdo to má třeba jednou do roka. Překvapivě jsme zjistili, že tím trpí celkem dost lidí, ale už se tím netrápí tolik, jako poprvé. Prostě ví, že 3 dny budou v nemocnici a bude to zas ok. Chce tomu předcházet vhodnou stravou, nekouřit, ne alkohol, klasika.
Držím palce, ať je ti brzy dobře, vím, že je to bolestivé, manžel trpěl dost a to není žádné bebíčko..
Moc děkuji za odpověď. Tady je to s tím stravováním takový divoký právě takže nevím zda mi dobře poradí i domu. Dohledám na netu. Jinak já do téhle doby nevěděla že divertikulitida vůbec existuje a musím říct že se taky divím co to má mladých lidí.. Možná by větší osvěta neuškodila ![]()
Já jsem tu 11 den a mám i propíchnute břicho s drenem tak snad už mě brzo pustí. 🙏Přeju vám všem pevné zdraví mějte se krásně