Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@janhhonza nepsat zmatené dotazy ne emimino a jít k doktorovi ![]()
U mne stačilo vypálit cevky v nose laserem. Mam pokoj uz deset let
Moje dcera 12 neustále krvácí z nosu, ale vždy jen z jedné dírky. Vaše dcera z obou nebo jen z jedné? Krev se jí spustí vždy z ničeho nic, ve vyučování, doma… Dětská Dr. jí udělala krevní obraz - v pořádku. Pak jsme šli na ORL. Našli v nosní dírce oslabenou cévku, která zlobí a občas krvácí. Zhoršuje to suchý vzduch v zimě, smrkání a dráždění nosní sliznice (dcera je navíc alergik). Dostali jsme na to mastičku Rhinopantein. Pokud se to nezlepší, bude se muset cévka řešit jinak, asi „vypálením“. Časté krvácení z nosu bych rozhodně nepodceňovala a šla k pediatrovi nejdříve na krev.
@Veveří píše:
Moje dcera 12 neustále krvácí z nosu, ale vždy jen z jedné dírky. Vaše dcera z obou nebo jen z jedné? Krev se jí spustí vždy z ničeho nic, ve vyučování, doma… Dětská Dr. jí udělala krevní obraz - v pořádku. Pak jsme šli na ORL. Našli v nosní dírce oslabenou cévku, která zlobí a občas krvácí. Zhoršuje to suchý vzduch v zimě, smrkání a dráždění nosní sliznice (dcera je navíc alergik). Dostali jsme na to mastičku Rhinopantein. Pokud se to nezlepší, bude se muset cévka řešit jinak, asi „vypálením“. Časté krvácení z nosu bych rozhodně nepodceňovala a šla k pediatrovi nejdříve na krev.
Dcera má to samé akorát že už musela na to vypálení nebylo to nic tak hrozného prý. Každopádně už to nezlobí. Tak se to snad už nevrátí. ![]()
@janhhonza asi s tím budeme muset taky zajít na to vypálení. Teď se dceři spustila krev z nosu na lyžích na lanovce. Jela sama, já jsem jela s mladším, a než dojela na konec , měla bundu a všechno od krve. Tak z toho bylo celkem drama.
@Veveří píše:
@janhhonza asi s tím budeme muset taky zajít na to vypálení. Teď se dceři spustila krev z nosu na lyžích na lanovce. Jela sama, já jsem jela s mladším, a než dojela na konec , měla bundu a všechno od krve. Tak z toho bylo celkem drama.
Hele nám to vypálení pomohlo ![]()
O víkendu syn (13 let) začal krvácet z nosu, bez důvodu, z ničeho nic. Nejdřív jednou v noci, ale dneska to už bylo párkrát. Mám askorutin, ale ještě nezabírá. Slyšela jsem, že je to v tomto věku možné (puberta, růst atd.), ale trochu mě to znervozňuje, že dneska už to bylo cca 5× a docela dost, není to jen pár kapek. Nevím, čím to může být… Dětská doktorka má bohužel teď dovolenou… myslíte počkat nebo jít na ORL? Nebo počkat, co askorutin? Děkuji za odpovědi.
Nemoze to byt vlhkost vzduchu? Ja krvacam z nosu relativne bezne pri nizkej vlhkosti…
Inak teda asi doktor…