Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lajla píše:
Již 2 měsíce řeším s dcerou hubnutí a zácpu. K lékařce chodíme, vzala jí krev, štítná žláza ok, stolice ok. Bere laculosu, Florlax. Byla na vyšetření sono..prý tam je nějaká zátka..nevím co to znamená. Ale pokračování..dcera pořád na velkou nechodí jen když si vezme co 4 den laxygal večer ale stejně má jen průjem a pocit plného břicha. A opravdu jí, jsem s ní vidím, bydlíme v bytě, viděla bych že zvrací atd. Opravdu jídlo jí a normálně, jen vždy již 3 den méně protože má plné břicho. Lékařka měla domluvit vyšetření střev a dneska mi řekla že ji nechá hospitalizovat na příjmu potravy protože určitě to není nic jiného. Dcera už je vynervovaná, protože se cítí plná a stále to není pořádně vyšetřeno. Nevím už jak reagovat..řekla jsem že opravdu požaduji důkladné vyšetření břicha.
Jsme z toho už vynervované obě, protože vím, že jí, jsem u toho, skoro 24 hodin, kromě školy. Sama sobě se nelíbí jak zhubla, dokonce chce jíst více i když nemjůže at přibere..
Nezakládala jsi nedávno diskuzi se zprávou od doktora, kde bylo napsáno, že dovyšetření proběhne za hospitalizace?
Hospitalizovat bych ji nechala, dovysetri ji tam. Nemusi nutně zvracet a nejíst, aby měla poruchu přijmu potravy
nechte ji hospitalizovat, trvala bych na kolonoskopii a důkladném vyšetření, může to být cokoliv, tak ať víte na čem jste (napadla mě Crohnova choroba -to hubnutí tam je)
@ivašot. píše:
Nezakládala jsi nedávno diskuzi se zprávou od doktora, kde bylo napsáno, že dovyšetření proběhne za hospitalizace?
Ano a najednou zase se vše prodlužuje měla jsem volat, kdy atd. a vždy je mi řečeno že to vlastně není ani nutné atd. a že to domluví tedy a tak to pokračuje již týden.A že je stejně anorektik… ![]()
@annasmyc píše:
nechte ji hospitalizovat, trvala bych na kolonoskopii a důkladném vyšetření, může to být cokoliv, tak ať víte na čem jste (napadla mě Crohnova choroba -to hubnutí tam je)
To jsem jí řekla taky..prý ne..to nemá, nemá průjem a krev má dobrou… ![]()
Dneska mi říká..ona má asi nějaké trápení
..ne je v pohdoě ve škole všechno a trápení má ted už..že si myslí že je anorektik a nemůže se normálně najíst a vy…t ![]()
@Lajla v nemocnici to rozpoznají, jestli je nebo není anorektik, nemáte ve spádové nemocnici nutriční poradnu? Jsou tam na to vzdělaní, přeci jen pediatr není úplně kovaný
@Lajla To, že říká, že chce přibrat, že se sobě nelíbí, že už je hubená moc, nic neznamená, že by chtěla jíst, ale je moc plná, říkají anorektičky běžně.
Počti si tady:
http://proanablogik.blog.cz/…kryt-pro-anu
Tím neříkám, že dcera musí být anorektička, jen to, že s rodiči, kteří jsou pevně přesvědčeni, že dítě poruchu příjmu potravy nemá, se doktoři setkávají v jednom kuse, takže se dá postoj lékařky pochopit.
Hospitaliace není špatný nápad. Oni tam dceru vyšetří a pokud si opravdu potvrdí problémy s vyměšováním, začnou to řešit.
@Tichošlápek píše:
Hospitalizovat bych ji nechala, dovysetri ji tam. Nemusi nutně zvracet a nejíst, aby měla poruchu přijmu potravy
Tak tomu nerozumím...... ![]()
@annasmyc píše:
@Lajla v nemocnici to rozpoznají, jestli je nebo není anorektik, nemáte ve spádové nemocnici nutriční poradnu? Jsou tam na to vzdělaní, přeci jen pediatr není úplně kovaný
Souhlasím. V nemocnici poznají, zda PPP má, nebo ne.
@Lajla píše:
Tak tomu nerozumím......
Anorexie nutně nemusí znamenat zvracení. Může jíst prostě jen málo (před tebou se nacpe), ale pak po zbytek dne hladoví. Trvala bych na hospitalizaci, ať ji pořádně vyšetří. S holkou bych si popovídala nebo nechala někoho, komu věří, aby se jí zeptal.
https://tv.blesk.cz/…ekticka.html?…
Někde od poloviny je tam zpověď anorekticky, tak jestli vám přijde něco podobného…
@Bábrdl píše:
@Lajla To, že říká, že chce přibrat, že se sobě nelíbí, že už je hubená moc, nic neznamená, že by chtěla jíst, ale je moc plná, říkají anorektičky běžně.Počti si tady:
http://proanablogik.blog.cz/…kryt-pro-anu
Tím neříkám, že dcera musí být anorektička, jen to, že s rodiči, kteří jsou pevně přesvědčeni, že dítě poruchu příjmu potravy nemá, se doktoři setkávají v jednom kuse, takže se dá postoj lékařky pochopit.
Hospitaliace není špatný nápad. Oni tam dceru vyšetří a pokud si opravdu potvrdí problémy s vyměšováním, začnou to řešit.
Přečetla jsem si ..jenže dcera jí se mnou u stolu, ráno snídáme spolu, když řekne že ve škole nebyl dobrý oběd, jí znovu doma, večer má teplou večeři většinou, opět večeříme spolu, neschovává se v pokoji, jdeme do restaurace opět jí, strašně ráda vaří,,o víkendu dělala buchtu…jedla.Já vím, že to tak může vypadat ale opravdu toto prostě musím vyloučit. Nejsem matka co chrání a říká že to mít nemůže ale opravdu vlastně nemá možnost. 2 dny vždy jí dost jen od 3 méně protože má plné břicho je to i vidět že je nafouklá.Ano necpe se rohlíkama protože jí nikdy nechutnaly. Má ráda semínkové, ale jí hodně jogurtů, těstovin, brambory, ráno ovesná kašes granátovým jablkem. K tomu si chodí sama pro pangamin a opravdu ho polyká…
Vezmu to odjinud. Má vyšetření například na nesnášenlivost laktózy, na celiakii, crohna apod.? U těchto chorob se hubnutí, zácpa, průjem, pocity plného břicha atd. projevují. Než bych začala řešit PPP, nechala bych dceru vyšetřit na gastru, udělat odběry atd. Klidně i za hospitalizace, kde na ni můžou dohlédnout i co se týká příjmu potravy.
kolik je dceři?