Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak u nás taky doktorka pořád operovala anorexií,i když dcera normálně jedla. Cpala jí nutridrinky a nakonec se zjistila kromě celiakie a jiných alergií i alergie na mléko. Čím víc nutridrinků, tím víc hubla. Když vyřadila vše mléčné, najednou váha šla pěkně nahoru.
Tak zasílám pokračování, lékařka obvodní celkem naštvaná dceru poslala do nemocnice na vyšetření s mentální anorexii. Dcera je v nemocnici od pondělí, kde jsou všichni překvapeni tím jak jí, musí sedět u stolu prostě ji hlídají.Jídlo jí i nosím, poněvadž ta nemocniční strava bohužel nic moc ale alespoň ji nosím ovoce, občas obloženou housku atd. opravdu jí.
Ale co se týče vyšetření..musím říct že opravdu jsou důkladní, krev sono, moc, stolice, dneska jde na gyndu.Ráno ale byla na sono štítné žlázy a lékařka jí řekla jestli se někdo léčí…já ano…že ta žláza je taky taková. Samozřejmě více nevíme budu volat. Jinak je dcera v pohodě, baví oswtatní děti. Každé ráno se musí vážit..samozřejmě nepřibrala že ale nezhubla. Váha stejná 45 a konec.Ale aspoň bude mít všechny vyšetření.....
@Lajla díky, žes dala vědět, snad bude dcerka v pořádku, je to blbé, ještě mě napadlo, jestli nemohla chytit nějakého parazita od zvířete (tasemnice), to hubnutí je tam taky -dělali ji rtg a stěry stolice?…jo teď čtu, že ji stolici vyšetřili, tak snad na to přijdou…
Taková zajímavost…opravdu vše ok, krev, stolici každý den na vše, moč, sono, gynda..opravdu ji proklepli pořádně a byla nám řečeno že možná byla zácpa způsobená " moc zdravou stravou" tudíž mnoho vlákniny vloček semínek atd. Což je pravda snídá musli doma udělané, ovesné kaše atd. celozrné rohlíky atd. atd…jedna možnost
Hubnutí: na nic nepřišli krev ukázková, bacily, bakterie paraziti nic. Jen změna od listopadu v tom že přestala jíst úplně sladké..předtím byla polykač sladkého nejraeději ke zdravé stravě ještě čokoládu, milovala zákusky dorty, s tím úplně přestala. I s tím vším vážila 50 kg mohla sníst tuny sladkého a nepřibrala nic.
Od listopadu jí prostě sladké přestalo chutnan nebo jen kousek, jinak jedla stále normálně ale opravdu !" zdravější věci". A prý organismus na vypuštění všeho sladkého mohl reagovat takto…
Prostě nenašli nic co by vysvětlovalo snížení váhy a dlouhodobou zácpu pouze tady toto
Celiakie také nic.. Samozřejmě jsem moc ráda ale nechápu…