Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla jsem napsat: vyfoť, vytiskni, zakroužkuj a ukaž dokrotovi ![]()
Ale už je to asi vyřešené, tak nic ![]()
@Anonymní píše:
Potřebuji poradit a je mi to trapný, proto zvolím anonymní cestu… holky mám asi rok po porodu a tam dole jsem si našla nějaký výrůstek… jenže problém je že vlastně ani nedokážu popsat kde přesně se udělal… protože vlastně ani nevím co je to přesně za část pipulíny… takže je to jakoby mezi vnitřníma pyskama na čem to vlastně… ne na pysku ale na té části těla těsně nad vchodem do pipky… když to tam prostě rozevřu prstama tak je to vidět a je to jakovy výrůstek z kůže cca půl cm dlouhý šulánek… když jsem to našla ptala jsem se přítele, že ji nemám zas tak nastudovanou a ten tvrdí že to tam dřív nebylo… takže jsem si řekla že je možná tak dorasovaná po porodu, nicméně jsem valila na gyndu a doktor to jaksi pořád neviděl… chtěla jsem at to prohlídne, jenže von to hledal vevnitř a já mu vysvětlovala že to není tak hluboko, ze je to hned vidět když skočím na to křeslo a roztáhnu nožky, no nic neviděl a mě už to pak přišlo všechno trapny že jsem mu řekla že teda nevím… říkala jsem si kdo ví co jsem tam viděla… ale jak jsem došla dom a mrkla se tam prostě ja to tam vidím… přiště se ho zase zaptám a tentokrát už to budu muset vymyslet tak abych mu to mohla ukázat… páč on je asi slepej… ale mám z toho stres.. co to sakra může být… nevíte?
Neboj se, nic vážného to nebude, máš nejspíš jen povolenou poševní stěnu, to se stává dost často a gynekolog tam nejspíš nevidí nic divného, protože v leže se to nemusí projevit… je to jen takový jako záhyb kůže vevnitř v pochvě… dá se tomu pomoct posilováním pánevního svalstva, pokud je to jen trochu, pokud by to bylo nějaké horší a vadilo by ti to fyzicky, tak se to řeší operativně…
Jé, zakladatelko, to je hezký, že jsi vydýchala ty fórky
![]()
A podle tvého stylu je s tebou docela sranda, tak se nezlob, jsme baby cynické ![]()
Však on si přítel se šudlanem poradí
![]()
Ahojky,
no já myslím, že máš tři možnosti. Buď je to opravdu zbytek po panenské bláně (ačkoliv se tvrdí, že porod má tyhle zbytky zlikvidovat, ale možné to je), druhá možnost je, že pokud tě zašívali, mohli ti to trochu zvrtat a nechat ti tam camcourek (to se stalo naší mámě) a nebo (a to je možnost nejblbější) by mohlo jít o kondyloma, výrůstek, bradavičku, která vzniká při genitálních bradavicích. Ale to by jistě doktor poznal. S největší pravděpodobností a podle polohy to bude možnost A.