"Divné" dvouleté dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.6.23 16:12
@pet p píše:
Ještě abych odpověděla na tvou otázku. Naše děti ve dvou letech jedly (kromě ovoce, zeleniny a mléčných výrobků) vývary a jiné polévky, kaše (vařené z jáhel, pohanky, ovesných vloček, kukuřičné krupice apod.), přílohy jako rýže, ječné kroupy, těstoviny, brambory, jáhly, pohanku, jedly také luštěniny (např. červená čočka jim chutnala), vařená vajíčka, sardinky, lososa, domácí buchty (slazené většinou pomačkaným banánem nebo nastrouhaným jablkem), domácí sušenky apod. Takže vlastně tak nějak všechno, ale nekořeněné, málo osolené, nepřeslazené.

Tak znovu. Moje DCERA nesní téměř nic, nadavuje se jí, má slzy v očích, v životě by si nevzala ani žádnou kaši, rýží a ani brambory, pouze těstoviny. Já vím, co jí děti, protože mám dvě, první ji vše bezoroblemu. Banány nesnáším, jedině meloun, zeleninu žádnou, syn ji vše. Tak prosím, nevyjadřuj se ke stravě mého dítěte, o tom příspěvek vůbec není. @Anais Brno
Pokud si myslíte, že jste měli doma nejedliky, tak bych Vám přála mojí dceru ;).

Děti s DS ji také třeba jen jogurty a nic víc. Nezazijete, nevíte.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
21.6.23 16:30
@Anonymní píše:
Tak znovu. Moje DCERA nesní téměř nic, nadavuje se jí, má slzy v očích, v životě by si nevzala ani žádnou kaši, rýží a ani brambory, pouze těstoviny. Já vím, co jí děti, protože mám dvě, první ji vše bezoroblemu. Banány nesnáším, jedině meloun, zeleninu žádnou, syn ji vše. Tak prosím, nevyjadřuj se ke stravě mého dítěte, o tom příspěvek vůbec není. @Anais Brno
Pokud si myslíte, že jste měli doma nejedliky, tak bych Vám přála mojí dceru ;).Děti s DS ji také třeba jen jogurty a nic víc. Nezazijete, nevíte.

Vim co je to nejedlik, on mi tu pusu na jídlo ani neotevřel…

• Citovat
  • Upravit
pet p
21.6.23 16:34
@Anonymní píše:
Tak znovu. Moje DCERA nesní téměř nic, nadavuje se jí, má slzy v očích, v životě by si nevzala ani žádnou kaši, rýží a ani brambory, pouze těstoviny. Já vím, co jí děti, protože mám dvě, první ji vše bezoroblemu. Banány nesnáším, jedině meloun, zeleninu žádnou, syn ji vše. Tak prosím, nevyjadřuj se ke stravě mého dítěte, o tom příspěvek vůbec není.@Anais Brno
Pokud si myslíte, že jste měli doma nejedliky, tak bych Vám přála mojí dceru ;).Děti s DS ji také třeba jen jogurty a nic víc. Nezazijete, nevíte.

Odpovídala jsem na tvou otázku, kterou jsi položila v odpovědi adresované mně:
„Nebo, co jí dvouleté děti, který vlastně nemají rády žádné mléčné výrobky a i ovoce a ani zeleninu? “

• Citovat
  • Upravit
89
23.6.23 11:55
@Anonymní píše:
Jídlo dostane od nás, nezlob se, ale šunky, parky s vysokým % obsahu masa mi nepřijdou vůbec špatné. Hlady ji umřít nenechám. Bohužel s její povahou se bojím, že by hlady fakt umřela. Nebo, co jí dvouleté děti, který vlastně nemají rády žádné mléčné výrobky a i ovoce a ani zeleninu? A nemá ráda je, je se doslova nadavuje.
my taky někdy dáváme uzeniny, vidí to u staršího syna tak mi přijde docela blbý říct to ty nemůžeš když to jime všichni… :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
23.6.23 13:27
@rosalindaaa píše:
my taky někdy dáváme uzeniny, vidí to u staršího syna tak mi přijde docela blbý říct to ty nemůžeš když to jime všichni… :jazyk:

Mně naopak přijde normální dítěti říct, že něco nemůže, protože ještě není větší nebo dospělé. Co pivo, to mu taky povolíš, když o něj projeví zájem? Předpokládám, že ne.

• Citovat
  • Upravit
89
23.6.23 20:09
@pet p píše:
Mně naopak přijde normální dítěti říct, že něco nemůže, protože ještě není větší nebo dospělé. Co pivo, to mu taky povolíš, když o něj projeví zájem? Předpokládám, že ne.

Však taky před dětmi pivo nepiju, je trapný se cpát před dětmi věcmi co oni nemůžou :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
24.6.23 11:04
@rosalindaaa píše:
Však taky před dětmi pivo nepiju, je trapný se cpát před dětmi věcmi co oni nemůžou :jazyk:

Tak my třeba nabídneme návštěvě víno nebo chipsy apod. A dítě se musí vyrovnat s tím, že určité věci pro děti jsou a určité věci pro děti nejsou. Nevidím na tom nic trapného, přijde mi to jako normální realita. Dospělí dělají spoustu dětí, které děti dělat zatím nemůžou - manipulují s horkými plechy, řídí auto atd. S jídlem a pitím mi to přijde podobné. Brácha je starší, ten může. Ty ještě ne. Docela mě překvapuje, že na tomto někdo vidí něco trapného.

• Citovat
  • Upravit
pet p
24.6.23 11:12
@rosalindaaa píše:
Však taky před dětmi pivo nepiju, je trapný se cpát před dětmi věcmi co oni nemůžou :jazyk:

A můžu se ještě zeptat, jak to děláš při rozdělování? Třeba sušenky, dort? To dáš dvouletému dítěti stejnou porci jako pětiletému? Přijde mi to jako podobný princip.

• Citovat
  • Upravit
1173
24.6.23 11:26

Moje neteř měla odmalička bezmléčnou a bezlepkovou dietu, synovec a sestra jedli vše. Pochopila to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
24.6.23 14:19

Synovi (22m) taky davam uzeniny. Proste si delam svacinu, nebo chystam svacinu ostatnim a prijde ochutnat, co je na tom? Neji to denne. Oproti tomu je hroznej velkej labuznik ovoce a zeleniny.Ji jen maso a zeleninu. Ovoce ma vseho dost. Mlecny neji skoro vubec.Rano pulku maleho pribinaka a pak stejne bezi pro jabka, banany a pro okurky.Ma rad tvarohovy buchty, tak aspon trochu tvarohu do nej nacpu.Jiny mlecny neji, zkousim to porad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí