Neštovice přenos

Linda99999
17.6.23 19:33

Neštovice přenos

Zdravím, včera jsem byla s klukem na večeři, seděli jsme venku, cca 2 metry od nas rodina. Později jsem si všimla, že jedno dítě má neštovice. Poletoval kolem, do přímého kontaktu s námi nepřišel. Může se nakazit moje dítě při takové vzdálenosti?

Za měsíc jdeme na očkování proti neštovicím, syn má AE a rozhodla jsem se tak. Zajímal by mě však možný přenos takto na dálku. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
451
17.6.23 19:47

Odpověď teda nevím, ale víte to určitě, že to byli neštovice?
My se teď vratili z Řecka a dcera je tak postipana od komárů a hlavně teda obličej a ruce, že si každý myslí, že má neštovice, dokonce i v letadle ji 2× kontrolovali a pořád se ujistovali jestli jim nelzeme :nevim: a všude vidim ty hrozné pohledy jak si ji každý prohlíží, jak nakazenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda99999
17.6.23 19:57

@Alca1212 samozřejmě to 100% nevím, ale na 95% to tak vypadalo. Kluk to měl úplně všude, po obličeji, ve vlasech, na krku, ruce i nohy. Ale jistě, mohlo to být něco jiného 😊 spíš by mě zajímala možnost přenosu, kdyby byly. Ale takhle poštípaná od komárů, jak píšete o dceři, jsem byla jednou také. Bylo mi asi 12, štípanců po celém těle, tuším že jich bylo kolem 50, co jsem to počítala 😅

• Citovat
  • Upravit
1776
17.6.23 20:16

Jestli kluk neštovice měl, těžko by při výsevu, který trvá cca tri-ctyri dny, byl schopný bez škrábání a odívání se sedět v restauraci. Infekční je tři dny před a v průběhu vysypání pupínků. Byla bych klidná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
17.6.23 20:18

Já bych rekla, ze to neštovice spis nebyly, aspoň žádné z našich dětí by s neštovicemi neměly sílu někde běhat a snad žádný rodič, při smyslech, by netahal takto nakažené dítě ven. Nicméně kdyby Jo, tak šance nakažení je mala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
17.6.23 20:20

Podle me je riziko ze se syn nakazil velmi male.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
17.6.23 20:21

Neštovice jsou nejvíc infekční ještě před výsevek pupínků a v prvních dnech. Pokud byli venku, tak předpokládám, že už byly spíš zaschlé a tam je přenos na vás bez kontaktu fakt mizivý. Moje dítě si je lehce rozdrbalo, a i po 14 dnech, kdy je měla všechny zaschlé, většinu oloupanou, tak prostě vypadala velmi skvrnitě (a potvrzeno, že může do školy). Ještě po měsíci se na nás lidé divně dívali.
Samozřejmě pokud je matka nesoudná a bylo to v počátcích, tak by byla pravděpodobnost vyšší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
17.6.23 20:24
@Linda99999 píše:
@Alca1212 samozřejmě to 100% nevím, ale na 95% to tak vypadalo. Kluk to měl úplně všude, po obličeji, ve vlasech, na krku, ruce i nohy. Ale jistě, mohlo to být něco jiného 😊 spíš by mě zajímala možnost přenosu, kdyby byly. Ale takhle poštípaná od komárů, jak píšete o dceři, jsem byla jednou také. Bylo mi asi 12, štípanců po celém těle, tuším že jich bylo kolem 50, co jsem to počítala 😅

Jako chápu Vaše obavy, jak teď vidím ty pohledy rodičů a deti jak na malou koukaji, tak to není moc příjemné, ale kdyby to bylo naopak, tak bych taky samozřejmě měla strach. Dcera jeste nemá ani 2 roky a těch stipancu má taky minimálně 50 možná i víc je mi ji desne líto, ale nic nepomahalo. Bez nejakeho zavesu nad postel už asi k moři nejedu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
17.6.23 20:31
@Kriss Tina píše:
Já bych rekla, ze to neštovice spis nebyly, aspoň žádné z našich dětí by s neštovicemi neměly sílu někde běhat a snad žádný rodič, při smyslech, by netahal takto nakažené dítě ven. Nicméně kdyby Jo, tak šance nakažení je mala.

tak mohly být. Ale nejspíš ne v začátku, ale už zaschlé. Dcera měla teplotu jeden den, pak nějaký den byla trochu nevrlá a pak už taky lítala. Ale v tom stadiu už určitě nebyla infekční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.6.23 20:35

Moje dcera se nakazila tak, že kolem chlapečka jen prošla. Druhá dcera si s ńm hrála celý den a nenakazila se. To opravdu neodhadneš……

• Citovat
  • Upravit
35691
17.6.23 22:13

Nejspíš už infekční nebyl. Při výsevu jsou děti většinou KO. Pokud jdete na očkování až za měsíc tak to se případně už projeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
18.6.23 04:17

Jen k tomu, jak jsou deti s nestovicemi KO. Moje 4,5leta a 2,5leta dcera pri nestovicich nemely ani teplotu, nic je nesvedilo, nebolelo, nebyly unavene. Proste az na pupinky byly uplne normalni. Rocni mela asi den nizkou horecku (okolo 38) a trochu plakala, ale te zaroven s tim rostly 4 stolicky najednou. Ale samozrejme jsme s nimi nikam nechodili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí