Divné stavy ve spánku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.5.14 09:19

Divné stavy ve spánku...

Ahojky holky, píšu raději anonymně. Mám takový dotaz. Už asi rok a poslední dobou tak 1× do týdne se mi stává taková divná věc… Vždycky ve spánku upadnu jakoby do kómatu. Nevím jak to popsat. Jakoby mozek vnímal, ale tělo spí. Prostě vše kolem vnímám, ale nemůžu se hýbat. Vždycky to trvá třeba jen půl minutky, ale je to opravdu strašný pocit. Vždycky se snažím pohnout, ale nejde mi to. Ale nakonec vždycky nějak procitnu. Přijde mi, jako že tělo spí, ale mozek vnímá. Nemáte s tím někdo z vás, nějaké zkušenosti? Děje se mi to, když se v noci převalím na záda. Přemýšlím, že navštívím neurologa..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
378
16.5.14 09:21

Za návštěvu neurologa určitě nic nedáš a pro klid duše to bude jistější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
16.5.14 09:21

Říká se tomu spánková obrna, i tu na emimi najdeš hodně informací, pogoogluj.
Není to životu nebezpečné, je to život omrzující, to ano. A právě že se to děje nejčastěji, pokud ležíš na zádech.
No prostuduj, určitě se v tom najdeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
16.5.14 09:22

To je spankova paralyza. Nekterym lidem se to deje, mi obcas taky. Myslum, ze s tim nejde nic delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
16.5.14 09:24

Osobní zkušenost nemám, ale podívej se na internet na astrální cestování..přijde mi že se ti duše oddělí od tělaa když se pak lekneš tak se vrátíš zpátky..četla jsem o tom nějaké články a kamarád to zkoušel cíleně a popisoval stejný stav jako máš ty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.14 09:27

Holky děkuji moc za reakce. Je to opravdu strašně nepříjemné. Vždycky mám strach, že už se nevzbudím. Určitě si o tom něco přečtu. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2485
16.5.14 09:33

Ja kdysi cetla, ze je to zpusobeno tim, ze mozek ve spanku telo vypne (aby se clovek napr. pri zivych snech nezranil a taky aby se telo zrelaxovalo) a obcas se muze stat, ze se mozek probudi driv nez telo „zapne“. Neni to nic nebezpecneho, jen je to neprijemne. Mi se to stavalo zasadne kdyz jsem usla pres den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
16.5.14 09:35

Jojo taky se mi to stává nesnásim to, je to presne jak pise Folinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
16.5.14 09:43

Vždycky mě zachvátí strašná panika… V tu chvíli si uvedomuji co se děje. Nejhorší je ten pocit, když vím, že vedle mě leží přítel a já se na něho nemůžu dovolat aby mi pomohl. Už se nemusím skrývat za anonymitu, když je to normální a nejsem blázen ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
16.5.14 09:45

Asi 4 krat se mi to taky stalo. Hnusnej pocit. Myslis ze jsi mrtva, chces se vzbudit, otevrit oci a ono to nejde. Uz jsem to dlouho nemela, ale jeto priserny. Jde o to, ze se mozek vzbudi o neco driv jak telo, ze se to nezapne zaroven :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
16.5.14 09:50

Přesně jak to popisuješ ty…
Něco jsem si už stačila přečíst. Píšou, že je to doprovázeno i halucinacemi, ale to naštěstí nemám. Vím, že ležím v posteli. Ale ta bezmoc je strašná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
16.5.14 09:58

Mi se tohle stává docela často, hlavně když slyším že některý z kluků brečí jakoby mozek na to už reagoval ale tělo se nestihlo tak rychle probrat, většinou se probudím rychleji jen díky tomu že na mě manžel promluví nebo do mě šťouchne když k nim jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
16.5.14 10:08

Stává se mi/stávalo - od dětství, nyní již zřídka, že se „probudím“ - posadím se, normálně se hýbu, jen mám pocit, že jsem mezi mrtvými. Příšerný pocit. A ještě k tomu většinou ve stejný čas.
Docela mi pomohla alternativní metoda nebo kombinace, už si přesně nepamatuji. Mám něco přenesné z minulého života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
16.5.14 10:10

@-Evka- No to je taky strašný… To můžu být ráda, že to mám jen takhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
16.5.14 10:15

@pajisek90 taky se mi to občas stává ;) vím jak je to nepříjemné, pak jsem z toho ještě nějakou chvíli v šoku :lol: Tak aspoň vím, že to je vcelku běžné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí