Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Můj kluk má nedomykavost kardie a problémy mu dělají stejné potraviny jako píšeš ty i ty příznaky mi připadají podobné, mohlo by to být tím, ale to se zjistí gastroskopií
Ano mívám „zánět“ tak jako ty, když mě to bolí déle vezmu si Talcid ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím o radu, zda vás nenapadá, od čeho bych mohla mít bolesti.
Před 2,5 lety jsem měla pobolívání, tlaky v oblasti žaludku - na gastroskopii dr zjistil zánět žaludku (brala jsem předtím Ibalgin po vyrtržení osmiček, tak zřejmě z toho), přeléčeno Lanzulem. Občas v období stresu cítím opět podobné pobolívání, za pár dní to odezní.
Občas se mi ale kromě tohoto lehčího pobolívání stává, že mě bolí (dá se říci i pálí) v nadbřišku hodně, bolest se propaguje i do zad (celých - bolí i bedra) a přijde mi, jako bych měla v žaludku kámen. Stává se to tak 1× za 1-2 měsíce, někdy mám i 3 nebo 4 měsíce klid. Většinou to přijde odpoledne a vyspím se do druhého dne (občas mi ještě druhý den není úplně dobře, ale už nemám velké bolesti).
Sono (děláno před 6 měsíci) negativní.. Krev brána před 4 týdny (KO, amylázy, lipázy, CRP, tumor markery, minerály, štítná žláza, glukoza, jaterní testy, ledviny) vše v pořádku, jen lehce snížená hodnota draslíku.
Včera večer opět bolesti, nemohla jsem ležet na zádech ani na břiše. Dnes jsem byla na opět na krvi, výsledky budou zítra. Nepodařilo se mi vysledovat spouštěč bolestí (někdy je to česnek, ale jindy mi nic nedělá - včera jsem měla odpo zelný salát, ale jindy ho sním bez problémů)
Mám strach z onemocnění slinivky. Je možné jí mít v nepořádku, když amylázy i lipáza jsou dle krevních testů v pořádku?
Nebo je možné mít zánět žaludku takhle akutně jen občas a pak mít klid?
Příští týden jdu na sono a zřejmě i na gastroskopii.
Prosím o zachování anonymity, chodí sem rodina a určitě by se to doneslo k mamce a ta by zase plašila. Děkuju
Ahojky. Pokud máš amylázu a lipázu v pořádku, tak o slinivku se určo nejdená. Ani o zánět zřejmě ne..to by jsi měla zvýšené crp (zánětlivý ukazatel) v krvi. Podle mě se jedná o překyselení žaludku a tím se i dráždí jeho sliznice a nebo můžeš mít v žaludku tzv. Helicobakter pylori-což je bakterie, která dráždí sliznici v žaludku. Může se také jednat o vřed..myslím, že krví se v tomto případě nic zásadního nezjistí. Rozhodující bude gastroskopie, při které doporučuji odebrat vzorek právě na helicobaktera.Sono považuji také za zbytečné..
@MarkétkaBeruška Jako že to bolí takhle hodně? Kdybych ty bolesti co byly včera večer, měla přes den, určitě jdu k dr… Fakt jsem nevěděla, jak mám ležet. A Talcid je něco jako Rennie? Zakl.
@Anonymní píše:
@MarkétkaBeruška Jako že to bolí takhle hodně? Kdybych ty bolesti co byly včera večer, měla přes den, určitě jdu k dr… Fakt jsem nevěděla, jak mám ležet. A Talcid je něco jako Rennie? Zakl.
Tak k lékaři jdi určitě, mně tedy právě lékař Talcid doporučil, ale není potřeba receptu. Nevím jestli je jako Rennie, ale mně teda opravdu pomohl ![]()
@MarkétkaBeruška píše:
Tak k lékaři jdi určitě, mně tedy právě lékař Talcid doporučil, ale není potřeba receptu. Nevím jestli je jako Rennie, ale mně teda opravdu pomohl
K dr jdu, zítra budu mít výsledky krve, jestli nezlobí slinivka a domluvíme se na termínu gastroskopie.
Koukala jsem na ten Talcid, podle příbaláku vypadá dobře, zítra si ho koupím. Děkuju.
Tobě dělali gastroskopii?
Zakl.
@Lusesítka píše:
Ahojky. Pokud máš amylázu a lipázu v pořádku, tak o slinivku se určo nejdená. Ani o zánět zřejmě ne..to by jsi měla zvýšené crp (zánětlivý ukazatel) v krvi. Podle mě se jedná o překyselení žaludku a tím se i dráždí jeho sliznice a nebo můžeš mít v žaludku tzv. Helicobakter pylori-což je bakterie, která dráždí sliznici v žaludku. Může se také jednat o vřed..myslím, že krví se v tomto případě nic zásadního nezjistí. Rozhodující bude gastroskopie, při které doporučuji odebrat vzorek právě na helicobaktera.Sono považuji také za zbytečné..
Děkuju. Sono si nechám raději udělat, aby nešlo o žlučník nebo tu slinivku. Na gastroskopii mě zítra dr objedná, doufám, že to bude brzo, už to chci mít za sebou. Vůbec se mi tam nechce, ještě teď si pamatuju tu minulou před 2 lety ![]()
Zakl.
Žlučník to není? Občas jsem měla takové ataky bolesti a mám pěknou hrst kamínků
Úspěšně s nimi žiju už čtvrtý rok ![]()
@Anonymní píše:
K dr jdu, zítra budu mít výsledky krve, jestli nezlobí slinivka a domluvíme se na termínu gastroskopie.
Koukala jsem na ten Talcid, podle příbaláku vypadá dobře, zítra si ho koupím. Děkuju.
Tobě dělali gastroskopii?
Zakl.
nedělali, zkusili jsme ten talcid a zatím pořád zabíral…jsem neskutečný srab a tak se gastroskopii zatím vyhýbám ![]()
@Katchus píše: Žlučník to není? Občas jsem měla takové ataky bolesti a mám pěknou hrst kamínkůÚspěšně s nimi žiju už čtvrtý rok
Netuším, doufám, že ne… Uvidím, co zjistí na sono. Myslela jsem, že když máš kameny, musí ven ![]()
@MarkétkaBeruška píše:
nedělali, zkusili jsme ten talcid a zatím pořád zabíral…jsem neskutečný srab a tak se gastroskopii zatím vyhýbám
To chápu
Taky se mi tam nechce, ale už mě to otravuje, tak asi budu muset jít ![]()
@Anonymní píše:
Netuším, doufám, že ne… Uvidím, co zjistí na sono. Myslela jsem, že když máš kameny, musí ven
Měla jsem extra bolesti, do zad…přesně kolem žaludku. Žádné specifické příznaky jako u žlučníku ![]()
Ven by měly, ale až mě budou bolet fest ![]()
Ja byla na gastroskopii asi pred dvema lety. Hrozne sem se bala. Rekla sem doktorovi, ze nevim jestli to zvladnu, ze je to moje nocni mura. Byla tam se mnou mama, tak mi pichnul nejakou injekci…pak mam gastroskopicky okno…pamatuju si az vyndani ty hadicky. To, ze tam byla mama bylo dobry v tom, ze te pak musi mit kdo doprovodit domu (clovek je oblblej az hruza) takze samotny by mi to nedali. A diky bohu za to. Tak se neboj a popros o drogy ![]()
@Katchus A jak ti je zjistili? Na sonu? A teď už bolesti nemáš? Musíš se nějak hlídat (jako dietně)? Zakl.
Ahoj holky, prosím o radu, zda vás nenapadá, od čeho bych mohla mít bolesti.
)
Před 2,5 lety jsem měla pobolívání, tlaky v oblasti žaludku - na gastroskopii dr zjistil zánět žaludku (brala jsem předtím Ibalgin po vyrtržení osmiček, tak zřejmě z toho), přeléčeno Lanzulem. Občas v období stresu cítím opět podobné pobolívání, za pár dní to odezní.
Občas se mi ale kromě tohoto lehčího pobolívání stává, že mě bolí (dá se říci i pálí) v nadbřišku hodně, bolest se propaguje i do zad (celých - bolí i bedra) a přijde mi, jako bych měla v žaludku kámen. Stává se to tak 1× za 1-2 měsíce, někdy mám i 3 nebo 4 měsíce klid. Většinou to přijde odpoledne a vyspím se do druhého dne (občas mi ještě druhý den není úplně dobře, ale už nemám velké bolesti).
Sono (děláno před 6 měsíci) negativní.. Krev brána před 4 týdny (KO, amylázy, lipázy, CRP, tumor markery, minerály, štítná žláza, glukoza, jaterní testy, ledviny) vše v pořádku, jen lehce snížená hodnota draslíku.
Včera večer opět bolesti, nemohla jsem ležet na zádech ani na břiše. Dnes jsem byla na opět na krvi, výsledky budou zítra. Nepodařilo se mi vysledovat spouštěč bolestí (někdy je to česnek, ale jindy mi nic nedělá - včera jsem měla odpo zelný salát, ale jindy ho sním bez problémů
Mám strach z onemocnění slinivky. Je možné jí mít v nepořádku, když amylázy i lipáza jsou dle krevních testů v pořádku?
Nebo je možné mít zánět žaludku takhle akutně jen občas a pak mít klid?
Příští týden jdu na sono a zřejmě i na gastroskopii.
Prosím o zachování anonymity, chodí sem rodina a určitě by se to doneslo k mamce a ta by zase plašila. Děkuju