Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj.
Prosím o zkušenosti a rady.
Dnes mě už pár hodin trápí extrémně nafouklé břicho (znatelně se zvětšilo), na omak je chvíli tvrdší a chvíli ne a celé je to doprovázeno pocitem plnosti a obtížným dýcháním.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Díky moc, M.
Ano. Je třeba vyčistit tlusté střevo. Jíst lehkou stravu, především zeleninu, ovoce, popíjet kořivový čaj, zeleninové šťávy - výborná je z červené řepy. Tlusté střevo má souvislost s plícemi. Zajímám se a provozuji a praktitukuji tradiční čínskou medicínu.
@michalka30 píše:
Ano. Je třeba vyčistit tlusté střevo. Jíst lehkou stravu, především zeleninu, ovoce, popíjet kořivový čaj, zeleninové šťávy - výborná je z červené řepy. Tlusté střevo má souvislost s plícemi. Zajímám se a provozuji a praktitukuji tradiční čínskou medicínu.
Takže jednoduše řečeno se neděje nic, co by mě mělo znepokojovat?
To bych si nedovolila takto říct. Neviděla jsem Vás, nevím, zda Vás to trápí dlouhodobě. Nevím jaký máte pitný režim, stravovací návyky a jaký je Váš aktuální zdravotní stav. Píšu jen, co to může být. Nejsem lékař a přes PC udělat diagnosu ani nejde.
Může to být jak zaražený prd, který ač se to nezdá dokáže hodně potrápit
nebo i něco vážnějšího, to přeci nejde takto soudit…
Je mi jasné, že to nejde posoudit. Spíš hledám někoho, kdo má zkušenosti s podobnými příznaky, aby mi vyzradil jejich původ. Nerada bych zbytečně panikařila.
@Markouš Jasný. Zkuste se zamyslet, co jste dnes, včera jedla a pila. Zda nejste ve stresu apod. Pokud by potíže přetrvávaly a byly i křeče s horečkou, navštívila bych lékaře. Ale dietu bych zařadila ihned a především dodávat tělu dostatek tekutin.
@Markouš píše:
Ahoj.Prosím o zkušenosti a rady.
Dnes mě už pár hodin trápí extrémně nafouklé břicho (znatelně se zvětšilo), na omak je chvíli tvrdší a chvíli ne a celé je to doprovázeno pocitem plnosti a obtížným dýcháním.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Díky moc, M.
U mě to znamenalo těhotenství ![]()
@Markouš
Tak pokud je ztizene dychani, tak jsi uz vcera mela byt u doktora ![]()
Takhle extremni zacpu s plynatosti jsem nevidela aby byl clovek dusny…
Mozne diagnosy ti tu vypisovat nebudu, to nema vyznam.
U mě to bylo bohužel selhávání srdce (plnila jsem se tekutinou), ale je fakt, že jsem se zadýchávala hodně, na zádech jsem ležet nemohla vůbec a srdce mi strašně bušilo i v klidu. Takže nechci strašit, ale opravdu to může být vše od zaraženého prdu, dietní chyby, gynekologického původu, možná ledviny (takhle mě vezla rychlá, protože jsem už nevěděla co mě bolí a nakonec to byl zánět ledvin)…Jak píše @michalka30 zkusila bych dietu, nejíst nic dráždivého, možná krátkou procházku (pohyb může, pokud je to od střev, pomoct), nahřátou láhev na břicho (pokud přinese úlevu. Zánět se sice teplem šíří, ale pokud to zánět není, může to pomoct)…Ať je brzo lépe ![]()
@arkadie Jelikož jsem ve 33 týdnu, asi to u mě taky bude těhotenství. ![]()
@BellinkaX Nechci s každou hloupostí létat na pohotovost. Zkusila jsem to překonat a v průběhu noci jsem se cítila znatelně lépe a dnes už je po problému.