Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potrebovala bych poradit. Uz skoro tri mesice mam maly kasel. Nekdy vic, nekdy min. Posledni doubou je to ale kasel na etapy. Jde spat, usne, kolem pulnoci zacne kaslat, neprobouzi se uplne, ostry suchy kasel. Nekdy az do zvraceni, ktere ho probouzi. Po cca 20min to ustava, a maly opet klidne spi dalsich cca 5hodin, kdy zacne kaslat znovu, rano uz nezvraci. Opet ne vzdy se uplne probouzi. Po probuzeni zakasle 2-3×, to same pres den, opravdu jen vyjimecne, nezavisle na namaze, nebo nicem jinem, co by se nam podarilo odsledovat.
Mate nekdi nejaky tip, co by to mohlo byt, a co by mohlo pomoct? U Dr jsme byli, i v CR, na pruduskach nic nema, jen rikala zadni ryma, a pockat, az to prejde…
Trha mne za srdce pokazde, kdyz zacne
Predem dik
Janno Bára podle dr byla OK, ale večer co večer po usnutí začala mít záchvaty kašle, až se vyzvracela. Pak se to už buď neopakovalo, nebo bez zvracení jednou za noc.
Já koupila kapky na tlumení kašle. Přes den jsem dávala kapky na uvolnění hlenů na odkašlávání a na noc jsem dávala tlumící, abychom se všichni vyspali.
Za pár dnů jsem zkusila vy:,–(it a dobrý.
Nevím, jestli jsem poradila, ai moc ne, ale je toho teď hodně
Gabinko diky, i za BC, maly kasle i pres tlumici sirup/tabletku/sprej. Je to vzdycky po tech cca 5 hodinach, co jde spat ![]()
Ahoj, taky mame neco podobneho, malej pres den vubec nekasle, rymu taky ani nema, ale kolem pulnoci chvili kasle a pak uz zase nic
, ale jeste tak pred 14ti dny kaslal trochu vic kdyz si lehl, koupila jsem mu materidouskovy sirup a vecer pred spanim mu dam hrnek tepleho caje s medem, v pokojicku se snazim aby nemel vedro a celkem to funguje. Uz zacina ustavat i ten pulnocni kaslik.
Katka
Syn měl tohle relativně dlouho (asi měsíc) po lehkém zápalu plic: přes den ani zakašlání, ale kolem půlnoci najednou suchý dráždivý kašel. Dávala jsem Pleumolisin, postupně to ustalo.
Ahojky, nejdůležitější je rozmělnit tu zadní rýmu, která ho v poloze v leže dráždí. My jsme používali Stérimar s mědí - kapky do nosu. Nosánek se vystříká a rozmělní se ta rýma, která nejde vysmrkat a dráždí. Ty kapičky jsou zároveň antibakterální (ta měď). Takže můžu doporučit. My jsme měli to samé. Přes den ani ťuk a v noci se holky střídavě mohly ukašlat. Tak přeju ať je to brzy dobré a máte pokoj. Martina Vendy a Viky
Martino, diky, Sterimar nemam, jen vincentku, ale budu zkouset
No není vůbec zač…hlavně aby už jste se toho zbavili. To je vždycky děs…člověk za ty mrňouse trpí víc než kdyby bylo něco jemu že?
ahoj, nechci strašit, ale Luki začal v létě kašlat v noci, stupňovalo se to až do hodinových záchvatů, pak cca po měsíci nác dr. poslal na ORL a následně na alergologii - má alergii na roztoče, dom. prach a vys. pravděpodobnost astma. Právě noční kašel bez příčiny (nachlazení apod.) může být astma.
iv-ka
Janno,
pokud syna trapi kasel v noci zejmena kolem pulnoci, a to az do vyzvraceni a pak az tak kolem 5-6 ranni, tak doporuciji homeopatika Coccus cacti (cti kokus kakty) v potenci CH 9 nebo 15. Maji to v lekarnach nebo to objednaji do druheho dne. Doporucuji brat 3× denne po 3 kulickach, dokud se to nezlepsi ne vic jak 6 dni. Jeste je jeden lek, ale ten bzch doporucila pokud by tento nezabral. Mam dve dcery a obe mely podobny kasel, na jednu zabral coccus cacti na druhou ten druhy. Nic tim nezkazis, kapky vseho druhu se nam moc neosvecily - na kasel jsem uz po 5 letech odbornik, bohuzel
, pomohly nam jedine homeopatika, pokud bys potrebovala nejakou radu posly zpravu.
Bubina
mamky musím si jenom postěžovat, vím že to taky hodně řešíte tak si aspoň ulevím. Dcerka bude mít 4 roky, v září nastoupila do školky a od té doby bya nemocná skoro pořád, týden ve školce, horečky, kašel, atd. atd.Začátkem prosice dostala antibiotika a od té doby byla OK. Přesně do včerejška. Celý měsís jsme to lepili paragrafy, dovolená, babička pak Vánoce a já doufala
Je ve školce druhý den a zase kašle !!! Já to nechápu se fakt zcvoknu. V práci je uzávěrka, nemůžu tam nebýt právě mi končí zkušební doba. Tak se snažím nějak vymysle jak to utnout v zárodku ale nevím jak, nám nikdy nepomáhal mucosolvan ani hedelix nic. Dnes jí dám na noc robitussin ale co přes den..prosím co Vám pomohlo rychle a účinně?
Dnes kašlala celou noc dala jsem večer robitussin a kuličky drosery a nic tak jsem dala v 1 hodinu diazepam tak spinká ale to přece nemůžu každý den,
Před měsícem jsem brali na kašel večer singulair z alergologie, mám ho v zásobě ale teď nevím jít za naší lékařkou nebo na alergo, teď už má i teplotu, mě fakt trefí