Průjem - prosím poraďte, spěchá to!

272
30.12.07 18:04

Průjem - prosím poraďte, spěchá to !!!!!!!!!!

Ahojky nevím co mám dělat. Dcerka má 16m, od pátku dostala průjem. V lékarně jsem zakoupila kapky Hylax,ale asi moc nepomáhají. paní v lékarně říkala že by měly zabrat do druhého dne a dítě musí hodně pít, jinak by došlo k dehydrataci a museli by jsme na pohotovost. Tak nevím co dělat. V pátek měla 2× průjem a odpoledne začala dostávat Hylax, v sobotu měla taky 2× průjem a pořád dostává Hylax a dnes měla 1X stolici napůl s průjmem a 1× takový malinkatý průjem. Tak nevím, doktorka ordinuje až po novém roce, tak jestli mám zítra pokud bude zase průjem jet na pohotovost nebo ne? Ještě dodám, že chuť k jídlu je poloviční,takže s ní vždy poloviční porci než normálně a pije docela dost, cca třičtvrtě litru čaje za den + půl litru mléka. Poradte co mám dělat, už jsem zoufalaá, mám strach abych něco nezanedbala. díky moc.

Zuzík+Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9130
30.12.07 18:12

Asi ti moc neporadim, Honzik kdyz mel prujem, tak kakal minimalne 6 krat denne, doktorka udelala vyter a naridila dietu. Nesmel mleko a mlecne, jedl suchou ryzi a mrkev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
30.12.07 18:16

Ahoj Zuziku,
s průjmy máme bohužel dost zkušeností…za průjem se považuje stav, kdy má dítě 6 a více vodnatých stolic za 24hod. (počítá se to od půlnoci). Takže myslím, že na tom nejste tak špatně, i když chápu, že to každého vyleká :? Takže pokud malá pije, neměl by to být větší problém, jen se nedává mlíko a na:,–(í dieta.

Tak ať je brzy líp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
30.12.07 18:20

Ahoj Zuzičku, nestresuj, bude dobře. Průjmy my taky mooooc dobře známe. Myslím si, že pokud Ti malá dost pije a má i celkem chuť k jídlu, s tou pohotovostí bych to tak nehrotila. Stačí, když pak půjdeš s malou k doktorce až po Novém roce, tedy jen jestli Ti malá u těch průjmů neteplotuje. Když tak si zítra skoč ještě do lékárny (teda jestli mají otevřeno), a kup si ještě Smectu - taky je na zastavení průjmu, anebo mi moje dětská lékařka doporučila klasické „živočišné uhlí“ CARBOSORB. Říkala mi, že je to prý sice pro děti od 3 let, ale malá měla asi tolik, co Tvoje, a že prý to ničemu nevadí. Obvyklé dávkování je 2-4 tablety 3-4krát za den. Nám bohatě v tomhle věku stačilo 1/2 tablety ráno a 1/2 tablety večer rozdrtit do přesnídávky (třeba) a za 2 dny bylo po průjmu!! :lol: . Takže klid, bude dobře. A to jsme ten zatracený průjem zastavovali vším možným asi týden a nic nepomohlo. Černý čaj, suchary, mrkev, Smecta, banány, hořká čokoláda, no fakt nic nezabralo. Malá tehdy skoro dva dny nepila téměř nic, taky jsme měli namále. No, až ten Carbosorb nás zachránil. Zkus to ještě zítra zastavit a uvidíš. Jak říkám, pokud pije, je to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
30.12.07 18:21

Taky mi to jako silný nepřipadá, jezte rýži, dušenou mrkev, banány a myslím, že jste na dobré cestě se toho zbavit. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
30.12.07 18:22

Jo a taky jsme neměli pít mléko, ale s naším mlíčňátkem to absolutně nešlo, mléko chtěla pořád. Tak jsem dělala něco jako mléčnou vodu - tedy řídké mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
30.12.07 18:26

Ahoj, přejmenovala jsem diskusi a přesunula ji do dětských nemocí.

A k tématu:
Hylak je na upravení střevní mikroflóry, rozhodně nepůsobí rychle proti průjmu. Jako první pomoc se používá například Smecta (ochucený zahuštěný jíl), která střeva „vykartáčuje“ a následně nějaký přípravek s bakteriemi, který obnoví rovnováhu, právě například ten Hylac. Hodně pijte, dodržujte klid a zvýšenou hygienu kvůli ostatním členům rodiny.
Pokud malá kakala šestkrát za den, je to nepříjemné, ale ještě to není nic extra závažného, tak držím palce ať máte brzy pokoj.

Lesina

PS: Teď koukám, že jsem to v duchu sčítla a kakala šestkrát za tři dny :) To spíš bude jen následek vánoční dietní chyby, ne klasický průjem :D
Ale já jsem otrlá, měli jsme i dny, kdy jsme my s taťkou i holky zvraceli a průjmovali šestkrát do hodiny :o To pak byla prima přeháňka :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
30.12.07 18:27

Tak to jste mě uklidnili, s tou dietou je to u nás těžké, malá je docela vybíravá v jídel (to má po mě), takže rýži mi nesní, tu mrkev možná ano ale nejraději mlíčko. Tak zkusím to mlíčko trošku víc omezit a nahradit něčím co jí chutná (moc toho není) a pak uvidím. Teploty nemáme, čaj pije, tak snad to bvude v pohodě. Díky moc všem.

Zuzík+Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
30.12.07 19:39

To mlíko bych určitě vyřadila. Když půjdete na pohotovost tak to bude první co zakážou pít. Jinak klasická dietka - rýže, mrkev, vývar s masíčkem, suchý rohlík, černý čaj - ne ovocné šťávy. Ale myslím že to nic vážného není a klidně vydržte a k dr jděte až po novém roce. Jestli dost pije tak nevadí, že tolik nebaští.
Ryšavka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
30.12.07 19:51

Ahoj,

opravdu to neni tragicky prujem.

Pokud je mala vybirava, v:,–(im se, ze cokoladou nepohrdne. Ta zahusti dobre. U nas funguje na 100% a deti pak berou prujem jako svatek, kdy mohou sladkosti.

Jinak u nas jeste funguje banan a ryze. Mam taky vybirave deticky, takze chapu.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2476
30.12.07 21:15

Ahoj,

kdyz ma maly prujem, tak davam smectu a hylax a vzdycky nam to pomohlo. Kdyz mel velky prujem naposledy v zari, tak jsme byli take na vyterech a opravdu taky nesmel mleko, jenom sucho ryzi, testoviny nebo mrkev, ale vytery ukazaly, ze mel salmonelozu.
Urcite doporucuju smectu, ktera ty streva potahne a diteti se ulevi, hylax by mel upravit mikrofloru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
31.12.07 12:45

čauvec.

vy:,–(ila bych mlíko a mléčené výrobky - do zlepšení.. a opravdu průjem 2× za den to skoro nic není - moje děti to většinou mívají ještě se zvracením a průjem co chvilka - to pak už u menších dětí dehydratace hrozí… a pokud ti jí - tak myslím že dávat taky pozor nato co jí…

stejně jak u dospěláka - když máš průjem nedáš si br. salát…

tak se držte - minulý rok to stejné měla neteř - tehdy rok a dva měsíce… průjmy slabší měla přes týden, u dr. byly 2× na výtěrech ale nic nenašli a pak to odeznělo samo.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
31.12.07 13:16

Ahoj, myslim si, ze nejdulezitejsi je sledovat prisun tekutin a jak je dite ciperne, jestli nemalatni, jestli neztraci zajem o okoli a tak. My jsme meli strevni chripku v Theove osmi mesicich, kdy muj prdola kakal 10-12 krat za den!!!!!! Nejedl vubec nic, ale zato mu chutnalo moje mlicko, tak byl kojen normalne. Bala jsem se, ze bude dehydrovany, tak jsem ho asi prilis nutila i do vody a cajicku,protoze po te strevni chripajzne mi zacal jakekoliv jine piti bojkotovat a bojujeme s tim do dnes, kdy ma 1,5 roku. Jestli nemas problemy s tim, ze ti maly papa, tak mu davej banan, ovesnou kasi, ryzovy odvar, varenou mixovanou mrkvicku, boruvky by mely taky normalizovat stolici. Hlavne sleduj ty tekutiny a cilost mrnouse. Pokud je mimi dehydrovane, tak malatni, v akutnim pripadech jen lezi, spinka a je mouchy snezte si me..........v tomto stadiu bych asi teprve zacala uvazovat o pohotovosti. My jsme meli tu sragorku tyden a to poradnou a maly km zadne uhone neprisel. Tak neboj, Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
31.12.07 13:22

Ahoj, nám na průjem zabral Lacidofil, jsou to tobolky obsahující laktobacily a nám to zabralo hned, ale průjem jsme měli z antibiotik, zkusit to ale můžeš.Jsou to tobolky které rozpustíš např. v čají, tedy ten jejich obsah.Kadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
31.12.07 15:23

Tak já bych k dr asi nemastila, pokud má průjem „jen“ 2× za den. To spíš, kdyby to bylo častěji.

Doporučuju hodně pít (bacha, ne mléko a pokud je na mlíce prtě závislé, tak v lékárně koupit Nutrilon Low lactose nebo Sunar Alidiar, případně rýžový odvar), tak lehčí dietku a laktobacily. Hylak jsem do holky nedostala nikdy, šel nám buď Nutrolin B, nebo Infants Dophilus.

Jinak holka měla na jaře střevní virozu, poprvé jsme k dr mastily (jenže ona měla i horečky), když se jí to po pár týdnech vrátilo, nikam jsem s ní nejezdila i přes teploty, počkala jsem týden, kdy jsme se to snažily zvládnout samy a případně po tom týdnu bych s ní šla (resp. to vycházelo před víkendem na pátek).

Takže pokud to z ní vyloženě neteče pořád, pije a nestěžuje si na velké bolesti bříška, tak bych v klidu vyčkala pár dní…

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+