Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky,
jsem v 16+4tt a od rána mám divný pocit že s mimískem není nečo v pořádku. Od včerejška mě tak trochu píchá jakoby v pravém vaječníku, ale není to nic trvalého a velkého. A navíc pořád jsem se v noci budila a několikrát chodila na záchod (na malou) no a dneska jsem spala jak špalek a čůrat se mi vůbec nechtělo ani jak jsem ráno vstávala. Možná si říkáte že jsem nějaká blbá ale mě to fakt vyděsilo, jelikož to se mi za celou tu dobu těhotenství vůbec nestalo. myslíte si že kdyby něco bylo s mimískem tak to poznám?A nezlobte se za můj hloupý dotaz ale je to moje první vytoužené miminko.
Ahoj,
myslím,že pokud by nebylo něco v pořádku,tak to nepoznáš. Každopádně nic za to nedáš,když zajdeš k dr,hlavu ti neutrhne. Ten klid za to stojí.
R.
Ahojky,
pokud se Ti opravdu neco nezda, tak brnkni doktorce, nebo k ni zajdi. Urcite Te vezme, zkontroluje a budes mit klid
. Ja bych to na Tvem miste urcite udelala.
Efa
""http://tac.families.com/ezb/1047042.png:http://tac.families.com/ezb/1047042.png
Presne, ja bych k doktorce (hlavne pro svuj klid) taky zasla. Za to nic nedas a budes mit klid. L.
ahojky,
mě taky často píchá v levém podbřišku a taky jsem z toho byla vykulená. Ale prý se to občas stává tlakem miminka. Jo a to čůrání - já taky někdy kolem toho 16tt začala chodit v noci pak jsem měla pár dní klid a teď chodím pravidelně tak 3-4× za noc. Záleží jak mě mimísek kope do močáku!
Ale kdyby to nepřestávalo určitě bych zašla k doktorovi! Opatruj se
Urcite zajdi k doktorovi, takhle se strachujes a to miminku moc skodi… Me na konci 3. mesice pobolivalo v pravem podbrisku, bala jsem se, aby to nebyl slepak, ale doktor me ujistil, ze to boli vazy, jak se zvetsuje deloha. Jenze pri teto kontrole zjistil, ze mam zkraceny cipek, takze supky na nemocenskou a lezet. Nebyt tehle kontroly, sla bych do poradny az buhvi kdy… Takze nevahej a kdykoliv budes mit nejake pochybnosti, supajdu k doktorovi, od toho je prece mame:)
Hodne stesti a pohodove cekani na mimiska ![]()
ahoj Peťko, taky se přidávám k ostatním. jestli se ti něco nepozdává, tak si k doktorce zaběhni. je lepší tam jít desetkrát zbytečně a hlavu ti nikdo trhat nebude
je to lepší než aby ti to kdovíjak dlouho vrtalo v hlavě. my takhle jeli i s planým poplachem na pohotovost do porodnice
a díky tomu jsme zjistili pohlaví mimi, do té doby se nechtěla potvůrka ukázat
![]()
pohodové těhu a zdravé mimísko!
já tohle píchání měla taky. A mívám občas i teď, sice to nebolí, ale píchá to tam jako špendlíkem a za chvíli je to fuč… ![]()
Neboj
hlavně si dojdi, už pro tvůj klid - uvidíš, miminko je v pořádku. pa pa pa ![]()
Děkuji všem za rady. Miminko je opravdu v pořádku. Byl to opravdu je divný pocit.
Tak to je moc fajn!!!
Moc si uzivej tehotenstvi, straaaasne rychle utece!!! Krasne dni!
Efa
""http://tac.families.com/ezb/1047042.png:http://tac.families.com/ezb/1047042.png
Nemůžu ještě založit nové téma, tak oživuji, i když se nejedná o stejný dotaz.
Mám divné pocity, dneska je něco ve vzduchu. Včera po sexu mě tak divně jednou zabolelo břicho, pak ještě párkrát ztvrdlo (tvrdne mi od 17tt, ani už ne tolik často, ale v noci to bylo častěji, než bývá obvykle) a od té doby mám divný pocit. Divně zlý
V noci jsem se pak probudila a cítila v nose jakoby záchodový smrad, až se mi z toho navalilo, tak jsem běžela na wc, ale nakonec jsem to rozdýchala. Zbytek noci se převaluju, ten pocit ne a ne ustoupit, je mi celkově špatně. Pořád mám pocit, že se mi chce zvracet, že mám plný žaludek a přitom jsem jedla naposledy včera v 6. Tak jsem se zkusila najíst, ale dostala jsem do sebe jenom půlku jabka. Nic konkrétního mě nebolí, ale necítím se dobře
Taky mám trochu průjem. Pohyby cítím normálně, žádný extrém, nekrvácím, ani nic jiného ze mě neteče jinak než obvykle. Jediné, co dokážu konkrétně pojmenovat je pocit akutního nedostatku kyslíku, pořád se dusím. V leže na zádech a v polosedě. Takže můžu jenom ležet na boku, což je mi za chvilku nepohodlné kvůli křeči v lopatce, nebo sedět. A to mě dneska čeká víc než tříhodinová cesta autem, tak doufám, že mi ta naše slavná D1 nevytřepe dítě z břicha. Jsem 31+0. Gyndr.v pátek neordinuje. Před 12 musím odjet. Jakoby mi nic není, jen ten pocit… ![]()
Asi to není dotaz co?
Nechce se mi stresovat manžela v práci, když mi stejně nemůže na dálku pomoct, ale povykládat to někomu potřebuju..
A co skočit na pohotovost před tou dvanáctou, jestli máš nějakou v dosahu? ![]()
V dosahu mám, ale co jim tam řeknu? Že jsem přišla kvůli divnému pocitu nebo kvůli tomu, že mi dítě tlačí na žaludek? Jsou tady strašně nepříjemní, pracovala jsem ve stejné budově, takže to vím víc než dobře
Pošlou mě do třech teček.