Screening 1. trimestru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5239
22.4.08 19:01

Screening 1. trimestru

Prosím již zkušené o radu.. Screening v 1. trimestru se platí nebo neplatí? Mně ho totiž sestřička nabídla za 1000 Kč, ale na některých diskusích jsem se dočetla, že ho některé maminy měly zdarma. Děkuju za odpovědi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
687
22.4.08 19:09

Záleží na doktorovi… Já ho měla zadarmo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
22.4.08 19:40

Já jsem ho měla zadarmo v Praze u Apolináře (loni v červnu), vím, že teď chtějí doporučení od gynekologa (ani to jsem mít nemusela), ale určitě byl zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
22.4.08 19:47

ja taky zadarmo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.4.08 19:47

Mně ho nabídli buď za 200,–, ale jen odběr krve, tj. výsledek je na 65%, nebo speciální NTplus vyšetření za 1450,– i s ultrazvukem a to je na 85%. Opravdu záleží na doktorovi. Kamarádka měla jen ten odběr krve zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
22.4.08 20:18

Ono je těch screeningů v 1. trimestru víc druhů. Kombinovaný screening se nedělá plošně, proto se za něj někde platí a někde ne. Můj dr. nedělá kombinovaný - jen na UTZ změří NT (zdarma). Ale krev na to nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.4.08 22:07

já šla přímo do genetu-brali mi krev a měřili nosní kustku a nic jsem neplatila,ale jinak se prý platí 1000kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
22.4.08 22:45

Ahoj, já jsem si ho taky platila - 1400,– Kč, šlo o kombinovaný screening v 1. trimestru. Taky jsem zjistila, že ho někde dělají zadarmo, ale nepochopila jsem, kdo o tom rozhoduje. :? Hlavně pozor, vyber si CERTIFIKOVANÉ pracoviště. Adresy dr. s certifikátem jsou na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
23.4.08 06:54

já byla v genetu v praze nic jsem neplatila,jelikož jsem tam byla jeste v březnu od 1.4. se platí 1200.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
23.4.08 07:58
toffi píše:
Ahoj, já jsem si ho taky platila - 1400,– Kč, šlo o kombinovaný screening v 1. trimestru. Taky jsem zjistila, že ho někde dělají zadarmo, ale nepochopila jsem, kdo o tom rozhoduje. :? Hlavně pozor, vyber si CERTIFIKOVANÉ pracoviště. Adresy dr. s certifikátem jsou na netu.

Ahoj Toffi, muzes prosim hodit odkaz na ta certifikovana pracoviste? nedari se mi najit… diky moc!!! M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.4.08 09:44

Mela jsem ho v Gennetu a zdarma - na doporuceni gynekologa. I kdybych ho musela platit, tak ho klidne zaplatim pro klid, ale udelat bych si ho nechala na akreditovanem pracovisti…Hanka

• Citovat
  • Upravit
12600
23.4.08 09:57

Tento screening se nedělá plošně všem těhotným. Dělá se zatím jen v indikovaných případech. Indikuje gynekolog (=napíše doporučení, tj. žádanku) a potom je vyšetření plně hrazeno pojišťovnou.
Důvodem pro odeslání na toto vyšetření je většinou věk, nebo špatný screening v prvním těhu.
Z vlastní zkušenosti vím, že většina gynekologů se nebrání napsat žádanku i jen na žádost pacientky, ale je to čistě jeho dobrá vůle, pokud není důvod pro tento screening, tak by to dělat neměl (pojišťovna pak může dělt problémy).
V případě, že žádanka od gynekologa není, pak si těhotná musí, pokud chce tento screening, hradit toto vyšetření sama a ta cena je různá dle toho jaký se dělá screening (viz holky výše) :)
 J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.4.08 14:19

Já ho měla taky zadarmo na žádanku doktora (ten ji píše automaticky každé těhulce) a už potom nedělá triple testy, protože ten první screening je daleko spolehlivější. Je ale důležité, aby byl udělaný na certifikovaném pracovišti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
23.4.08 17:54

Ahoj Manulko, doufám, že se to zobrazí správně http://clanky.gynstart.cz/article.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
24.4.08 00:14
deimoska píše:
Ono je těch screeningů v 1. trimestru víc druhů. Kombinovaný screening se nedělá plošně, proto se za něj někde platí a někde ne. Můj dr. nedělá kombinovaný - jen na UTZ změří NT (zdarma). Ale krev na to nebere.

Screening v I. trimestru je pouze jeden. Zahrnuje biochemické vyšetření krve a podrobné ultrazvukové vyšetření. Pokud dr. udělá jen ultrazvukové změření šíjového projasnění, tak co jako? To přece o ničem nevypovídá. Proč to ti doktoři dělají? Aby si u svých pacientek vylepšovali odbornou úroveň? Doporučuju pouze certifikované pracoviště. Jinak já jsem platila 1400.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí