Divný pocit u srdce

Anonymní
3.10.19 03:05

Divný pocit u srdce

Ahoj, jdu si pro radu, popripadne co mám dělat. Predem pisu ze mám kyfozu zad, ale co mě trápí je to, ze mám delší dobu divny pocit u srdce. Je mi 25 let, jsem hubené postavy…Nemůžu se poradně nadechnout, mám pocit ze mi srdce poradně nebude nebo někdy bije až moc. Dost často mi jakoby přeskočí. Citim se hrozné unavena a vyčerpána z toho jak poradně nemůžu dychat. Doktorce jsem to říkala a poslala mě Echo a udělala mi ekg jenže na to echo mají volno až v lednu. Nemám nijak velký stres, takže to ke stresu neprirovnavam. Říkala jsem ji jestli to nemůže byt od těch zad, řekla mi ze ne. :nevim: mate někdo stejný problém? Diky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
488
3.10.19 03:26

Ano, letos na jaře jsem měla podobný „pocit“. Dokonce jsem si jednou, myslím že v červnu, volala rychlou, protože jsem měla pocit nedostatku dechu, srdce mi bilo jak zběsilé, bylo mi na omdlení. Myslela jsem, že bude po mně. Mám za sebou za posledníchpár let několik epizod, kdy jsem měla pocit, že umřu. Hlavně večer před usnutím, ale ta poslední epizoda byla v poledne, v krámě. Nikdo mě nediagnostikoval, ale myslím, že to je panický záchvat. Jinak chronickou bolest zad mám, tak to možná nějak souvisí, občas mám bolesti kolem srdce. A když mě ta rychlá odvezla, dělali mi CT srdce, plic a páteře, ultrazvuk srdce a krevní testy, ale nic nenašli.

Ještě dodám, že jsem cca o 10 let starší než ty a hubená tedy nejsem, mám kolem 60kg. Poprvé se mi objevily potíže zhruba před 3mi lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3320
3.10.19 05:33

Tak já to mám od zad. Zablokovaná hrudní páteř a žebra. Všechna vyšetření na srdce a plíce negativní. Mám za sebou několik rehabilitací a vrací se to. Trochu pomáhá každý den cvičit, ale když mě to chytne je to děs. Prvně pro mě taky jela rychlá. Ten stav…přiklánim se k panické atace. Já už si nějak zvykla, že mě to nezabije. Jooo a neni mi ani 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
3.10.19 06:07

Ja to mivala taky, ale z nedostatku horciku nebo kdyz jsem mela hodne zvyseny prijem kofeinu, dodnes mivam tyhle arytmie po kave…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
3.10.19 07:45

Já to mívám jako součást panickeho záchvatu, taky z nedostatku hořčíku (latentni tetanie). Srdce ve skutečnosti bije pravidelně, dýchám normálně, ale mám pocit, že mi vyskočí z hrudi nebo že vynechává, a že v plicích nemám vůbec vzduch. Naštěstí už to mám docela pod kontrolou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
3.10.19 07:48

Ano, tohle bude s největší pravděpodobností od zad a blokád v oblasti hrudní páteře a mezižeberních svalů. Jsou to pocity nepříjemné a skoro infarktové, takže dobře chápu, že tě to trápí. Vyhledej fyzioterapeuta, zkus přesvědčit neurologa, aby ti nějaké rehabky napsal a i kdyby tam byla dlouhá čekací lhůta nebo se k tomu neměl, tak v tomto případě bych asi vyhledala nějakého placeného, protože to za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.19 13:37

To vypadá na extrasystoly a nebo různé stavy od páteře, mám to taky už spoustu let. Panicka porucha či blokády v páteři s tím jdou ruku v ruce. Zatím jsem taky nezjistila jak se toho zbavit, je to hrozné nepříjemné, když se to rozjede. Ale nebezpečné to prý není..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová