Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nevim kolik ti je ale u te leve poloviny jazyka a rtu me napadla mrtvicka ta postihuje levou stranu mozna bych radeji jela na pohotovost
Příspěvek upraven 13.11.14 v 16:45
To by mohlo být od páteře…nebo jako přicházející migréna. Já při migréně viděla taky jen polovinu tváře a vůbec polovinu všeho, jednou jsem při ní nebyla schopná poskládat slovo, nešly mi spojovat slabiky.
Doktora bych se ale určitě zeptala. ![]()
Mrkni na priznaky ale nechci strasit http://nemoci.vitalion.cz/…ova-prihoda/
Mezi priznaky patri povysli koutek, jazyk k jedne strane ust dvojite videni
Určitě na mrtvička, známé teď nedávno začalo stejně - problémy se zrakem. Určitě nečekej do zítřka a jeď se ukázat doktorovi!!!
@Anonymní píše:
Ahoj damy,odpoledne mi zacly nejak blbnout oci. Nevidela jsem moc dobre a kdyz jsem se zamerila na neci oblicej, tak jsem ho nevidela cely. Pak jsem videla jakoby kostky a pak vlnky. Zmerila jsem si tlak a v pořádku.
Ted mi ale zacala leva polovina rtu a jazyka jakoby mrtvět. Pocit jako kdyz vam např zubař umrtví injekcí a pak to přichází k sobe. Ted je to zas uz lepsi.
Nevite cim to muze byt? Od páteře treba? Zitra jdu k dr, tak ji to samozrejme reknu, ale zajima me, co by to mohlo byt.
Dekuji
Jed do nemocnice. Muzes mit cevni mozkovou prihodu, vypada to tak, nechci strasit. Do zitrka bych necekala. Udelaji Ti CT hlavy predpokladam.
Já mám takovýhle příznaky před migrénou
ale samozřejmě si netroufnu ti říct, že máš migrénu, mrtvice má příznaky stejný
Diky za rady. Ted uz mi nic neni, ani koutek mi nepada.
Moc dekuji
Ahoj, já jsem tohle měla když jsem měla nedostatek hořčíku a železa a taky něco podobnýho když jsem měla problémy s krční páteří (jezdila jsem několik měsíců na rehabilitace)
Jen teda s tím jazykem ne, ale rty mi brněly a škubalo oční víčko plus takový závratě jako bych měla spadnout
Pak jsem sebou sekla a byla dva dny v nemocnici (dostávala jsem kapačky s magnesiem). No, držím palce aby to nebylo nic vážnýho ![]()
A co suchý kašel, který se nedaří vyléčit? S tím potíže nemáš?
Tipla bych migrenu, tusim, ze se tomu snad rika „aura“ tomu divnemu videni. Objednej se na neurologii, ono kdyby se ti rozjela, tak je dobre mit doma neco primo na migrenu.
Ahoj, začala tě potom bolet hlava? Pokud ano, je to aura před migrénou, taky jsem to zažila, příznaky jsou stejné. Ale raději bych rozhodně doporučila vyšetření na neurologii, taky jsem si tím prošla, než stanovili konečnou diagnozu, protože tyto příznaky mohou znamenat i něco jiného.
To videni mivam pri migrene a asi dvakrat jsem mela to mrtveni jazyka. Zacalo mi to rukou, ta odeznela, pul obliceje a pul jazyka pak. Mrtvicka to nastesti nebyla.
Jojo, hlava me ted rozbolela a na neurologii chodim s krcni pateri.
Asi to je fakt migrena. Nikdy jsem to nezazila jeste. Hlava me boli casto, ale tohle bylo divny.
Diky moc
Ahoj damy,
odpoledne mi zacly nejak blbnout oci. Nevidela jsem moc dobre a kdyz jsem se zamerila na neci oblicej, tak jsem ho nevidela cely. Pak jsem videla jakoby kostky a pak vlnky. Zmerila jsem si tlak a v pořádku.
Ted mi ale zacala leva polovina rtu a jazyka jakoby mrtvět. Pocit jako kdyz vam např zubař umrtví injekcí a pak to přichází k sobe. Ted je to zas uz lepsi.
Nevite cim to muze byt? Od páteře treba? Zitra jdu k dr, tak ji to samozrejme reknu, ale zajima me, co by to mohlo byt.
Dekuji