Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, jdu si pro radu…muj syn 1,5roku měl před cca 14 dny Impetigo…a nejspíš to od něj chytil manžel…ale do nosu…nejdřív to měl z venku..léčil to stejně jako u malého heřmánek a framykoin co předepsala malému doktorka, ale ten jsme už dodělali a teď to manželovi vlezlo nejspíš do nosu…říká že tam má strup a je to nepříjemné…myslíte, že pouze heřmánek to spraví? nebo nemáte s tím nějaké zkušenosti a nejde na to něco koupit jen v lékárně? Jako každý chlap s tím nechce k dr…není to prý nic strašného…a navíc k jakému dr. by měl jít? ke kožnímu? na ORL?? moc děkuji za odpovědi…
@Pepčinka u nás na to musely být atb.. takže bych zavolal praktickému dr a pořešila to takhle
mmchdm, ono to nic není, ale strašně rychle se to šíří, navíc on může zpětně nakazit zase kluka, Tebe atd.. stačí hrozně málo.. a bez těch atb se to rádo vrací - mému 3× ![]()
Taky jsem vždy dostala antibiotickou mast (Bactroban). Impetigo je bakteriální infekce (streptokoky), takže jen heřmánek na to asi stačit nebude.
@Pepčinka presne tak, budte opatrni rychle se to siri - my na to meli atb mast Fucidin, ale bude asi jen na predpis. manzela bych poslal na kozni. preji at se toho rychle zbavite
@martina.se
Asi jak který doktor. Já už to teda dloooouho neměla, ale vždy stačil jen ten Bactroban.
@martina.se
Já vždycky jen v obličeji. Moc mi to s těmi strupy slušelo ![]()
Tak fungicin jsem si kupovala bez predpisu…on má strup cca 0,5 cm…budu ho muset asi donutit, aby mu dlai nejakou masticku…dekuji…ono pokazde zabira asi neco jineho…
Já používala pres den domácí konopnou mast, a večer a rano Framykoin, nevím co pomohlo ale za 5dnu jsem mela nos bez strupu
Já jsem s tím jednou byla dokonce 14 dnů hospitalizovaná (hrozně se to rozlézalo, nazabírala žádná antibiotika ani masti). Nakonec pomohla až náhodně nasazená antihistaminika - konkrétně Claritine.
@IvaB píše:
@martina.se
Já vždycky jen v obličeji. Moc mi to s těmi strupy slušelo
můj měl oslizlý celý obličej, no neskutečné ![]()
Ahon holky, pracuji ve skolce, minuly tyden se nam tam objevilo neco jako impetigo - maminka si nemuze vzpomenout co ji doktorka presne rekla
a ja jsem na zadech objevila pres vikend tri bolaky ( jako bedary- rozskrabala jsem si to a udelal se mi na tom strup) dnes jsem nasla dalsi cerveny flek na boku ( na dotek to desne boli) a jeden rudy vridek na pazi ( vypada to jako by to bylo nalite hnisem) myslite si, ze se impetigo muze udelat takhle po jednom bolaku na ruznych mistech? Doktorku i kozni mam 150 km daleko, kdyz s tim zajdu na pohotovost vezmou me? ![]()
Impetigo je presne bolacek s hnisem vevnitr, ktery pak praskne a vytvori se strup - dokud je strup je to porad infekcni - a vzhledem k tomu, ze se Ti vytvorili dalsi mohlo by to byt.
U nas i petigo bylo taky ve skolce a deti ho meli jen na rukou -a to jen 3 bolacky - nemusi to byt jen vyslovene na obliceji.
Je na to specialni antibioticka masticka - pokud doba mas zkus namazat prozatim framikoinem.