Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krásný den Vám přeji, mám dotaz byli jste někdy s dětma v srpnu na Djerbě? Chci jet s dětma 8 a 10 let ale teď mně postrašil známý, že tam v srpnu nevydržíme a děti že se tam spálí a nic z toho nebudeme mít. Tak jsem z toho na vážkách… Pak přichází druhá varianta Bulharsko, ale tam mně zase odrazuje nestabilnost počasí, medůzy v moři apod… Chceme pouze letecky all inclusive k vůli potravinovým alergiím dcery a jiné destinace jsou pro nás bohužel moc drahé..
Já nedám dopustit na Bulharsko. Medůz tam moc není, jen někde a spíš dál v moři. Na Djerbě jsem nebyla. A počasí v srpnu je tam skvělé. Bulharsko má kontinentální ráz podnebí, takže nehrozí čtyřicítky, je tam krásně teplo, snesitelně. Pokud přijde fronta, netrvá víc jak den, dva. Alespoň taková je má zkušenost s letními měsíci. Byli jsme v Obzoru, Achtopolu a Sv. Vlasu - žádné medůzy. V Sozopolu jsem jednu viděla dál od břehu a pak v Burgasu.
Djerba je v Tunisku, ne v Tunisu. Tunis je hlavní město Tuniska. To je jako napsat, že pojedete do Liberce v Praze.
Jedeme do Tuniska koncem července. Se dvěma dětmi, 9 a 7 let. V Bulharsku se můžou spálit stejně jako v Tunisku. Není v tom rozdíl. Teplo tam asi bude větší, než v Bulharsku, ale pokud vám to nevadí… není co řešit. Loni jsme byli o prázdniny dokonce v Egyptě, tam je ještě víc vedro
Chce to hodně pít, být ve vodě nebo pod slunečníkem.
Mě se líbilo víc na Djerbe než v Bulharsku, na Djerbe bude určitě větší vedro než v Bulharsku, ale kvůli tomu asi člověk leti na dovolenou k moři.. Spálení od slunce hrozí tam i tam..
Lurin, Pájinka 25. Moc Vám děkuji za odpovědi. Já si taky říkám že spálit se můžu i doma na zahradě. Ohledně Bulharska tak tam jsem se dívala na Slunečné pobřeží a většinou jsem četla, že bylo hodně medůz. No ještě si to musím nechat projít hlavou ![]()
Ještě jednou moc díky a užíjte si nadcházející dovolenou.
Dobrý den, my byli s manželem v Bulharsku na Slunečném pobřeží koncem června a bylo krásně. Medůzy jsme neviděli žádné. Jídlo suprové, je tam levno a mraky zábavy nejen pro děti. V Tunisku jsme také byli, ale na pevnině, ale v půlce října a víc jak půlku dovolené nám propršelo. Ale v Tunisku je také levně a dobře se nakupuje na tamnějších trzích. Ale brát určitě hotel minimálně se 4 hvězdičkama. A podle recenzí. Každopádně spokojeni budete v obou zemích ![]()
@PDoctorCZE píše:
Djerba je v Tunisku, ne v Tunisu. Tunis je hlavní město Tuniska. To je jako napsat, že pojedete do Liberce v Praze.
@bronvinek My jsme byly na slunečném pobřeží přelom červenec - srpen, počasí akorát, v moři celý týden obrovské vlny a meduz plno, ale asi je to o náhodě.
@Burj Chalifa píše:vykládej to někomu.
Do severoafrických blešáren s výskytem střevních obtíží a s ozbrojenou ochrankou bych nejela ani zadarmo.
Taky si myslím, že ty medůzy se vyskytují jak kdy, jak kde. My loni ve Sv. Vlasu nenarazili ani na jednu, přitom je to kousek od Sl. Pobřeží. Obecně v Bulharsku bych se medůz moc neobávala. To ve Španělsku, kde jsme byli předloni, jich bylo tolik, že se nedalo vůbec koupat! To se mi v Bulharsku nikdy nestalo, a to tam jezdím léta.
Medúzy neřeste to je o náhodě. My v Bulharsku viděli jen malo. Na Djerbě žádnou ale jednu paní z hotelu dost požahala…to fakt neřeste. Ja byla v Bulharsku na slunečném pobřežní..Ale Djerba je lepší…za mě. Fiesta beach nádhera
Dodám že jsme byly na djerbe v půli července, a vedro se dá, v Egyptě bylo v srpnu hůř. A na Djerbě sem se nespálila. Spálit se fakt můžete všude..