Djerba, Tunis v srpnu?

232
5.1.20 14:29

Djerba, Tunis v srpnu?

Krásný den Vám přeji, mám dotaz byli jste někdy s dětma v srpnu na Djerbě? Chci jet s dětma 8 a 10 let ale teď mně postrašil známý, že tam v srpnu nevydržíme a děti že se tam spálí a nic z toho nebudeme mít. Tak jsem z toho na vážkách… Pak přichází druhá varianta Bulharsko, ale tam mně zase odrazuje nestabilnost počasí, medůzy v moři apod… Chceme pouze letecky all inclusive k vůli potravinovým alergiím dcery a jiné destinace jsou pro nás bohužel moc drahé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
134
5.1.20 14:50

Já nedám dopustit na Bulharsko. Medůz tam moc není, jen někde a spíš dál v moři. Na Djerbě jsem nebyla. A počasí v srpnu je tam skvělé. Bulharsko má kontinentální ráz podnebí, takže nehrozí čtyřicítky, je tam krásně teplo, snesitelně. Pokud přijde fronta, netrvá víc jak den, dva. Alespoň taková je má zkušenost s letními měsíci. Byli jsme v Obzoru, Achtopolu a Sv. Vlasu - žádné medůzy. V Sozopolu jsem jednu viděla dál od břehu a pak v Burgasu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
5.1.20 14:54

Djerba je v Tunisku, ne v Tunisu. Tunis je hlavní město Tuniska. To je jako napsat, že pojedete do Liberce v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
5.1.20 15:02

Jedeme do Tuniska koncem července. Se dvěma dětmi, 9 a 7 let. V Bulharsku se můžou spálit stejně jako v Tunisku. Není v tom rozdíl. Teplo tam asi bude větší, než v Bulharsku, ale pokud vám to nevadí… není co řešit. Loni jsme byli o prázdniny dokonce v Egyptě, tam je ještě víc vedro :mrgreen: Chce to hodně pít, být ve vodě nebo pod slunečníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15191
5.1.20 15:14

Mě se líbilo víc na Djerbe než v Bulharsku, na Djerbe bude určitě větší vedro než v Bulharsku, ale kvůli tomu asi člověk leti na dovolenou k moři.. Spálení od slunce hrozí tam i tam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
5.1.20 15:15

Lurin, Pájinka 25. Moc Vám děkuji za odpovědi. Já si taky říkám že spálit se můžu i doma na zahradě. Ohledně Bulharska tak tam jsem se dívala na Slunečné pobřeží a většinou jsem četla, že bylo hodně medůz. No ještě si to musím nechat projít hlavou :)
Ještě jednou moc díky a užíjte si nadcházející dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3928
5.1.20 16:06

Dobrý den, my byli s manželem v Bulharsku na Slunečném pobřeží koncem června a bylo krásně. Medůzy jsme neviděli žádné. Jídlo suprové, je tam levno a mraky zábavy nejen pro děti. V Tunisku jsme také byli, ale na pevnině, ale v půlce října a víc jak půlku dovolené nám propršelo. Ale v Tunisku je také levně a dobře se nakupuje na tamnějších trzích. Ale brát určitě hotel minimálně se 4 hvězdičkama. A podle recenzí. Každopádně spokojeni budete v obou zemích ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
5.1.20 17:44
@PDoctorCZE píše:
Djerba je v Tunisku, ne v Tunisu. Tunis je hlavní město Tuniska. To je jako napsat, že pojedete do Liberce v Praze.
:mrgreen: vykládej to někomu. :mrgreen: Do severoafrických blešáren s výskytem střevních obtíží a s ozbrojenou ochrankou bych nejela ani zadarmo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15191
5.1.20 17:51

@bronvinek My jsme byly na slunečném pobřeží přelom červenec - srpen, počasí akorát, v moři celý týden obrovské vlny a meduz plno, ale asi je to o náhodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.1.20 17:54
@Burj Chalifa píše: :mrgreen: vykládej to někomu. :mrgreen: Do severoafrických blešáren s výskytem střevních obtíží a s ozbrojenou ochrankou bych nejela ani zadarmo.
:mrgreen: :potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
134
6.1.20 12:52

Taky si myslím, že ty medůzy se vyskytují jak kdy, jak kde. My loni ve Sv. Vlasu nenarazili ani na jednu, přitom je to kousek od Sl. Pobřeží. Obecně v Bulharsku bych se medůz moc neobávala. To ve Španělsku, kde jsme byli předloni, jich bylo tolik, že se nedalo vůbec koupat! To se mi v Bulharsku nikdy nestalo, a to tam jezdím léta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
14.1.20 21:10

Medúzy neřeste to je o náhodě. My v Bulharsku viděli jen malo. Na Djerbě žádnou ale jednu paní z hotelu dost požahala…to fakt neřeste. Ja byla v Bulharsku na slunečném pobřežní..Ale Djerba je lepší…za mě. Fiesta beach nádhera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
14.1.20 21:12

Dodám že jsme byly na djerbe v půli července, a vedro se dá, v Egyptě bylo v srpnu hůř. A na Djerbě sem se nespálila. Spálit se fakt můžete všude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí