Dlažba ve všech místnostech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Billi
8.5.22 11:45

Dlažba ve všech místnostech.

Hezké dopoledne.
Před 3 lety jsme se přestěhovali do domu po prarodičích. Protože tu byla v podlahách plíseň (5 let tu nikdo nebydlel), manžel vymyslel, že v rámci rekonstrukce dáme na podlahy dlažbu. Plíseň není, ale já si nemůžu zvyknout. Přijde mi tu chladněji. Ano, je to funkční a praktické, ale chybí mi útulnost domova. Pořád si přijdu jak někde na rekreaci, protože to je neosobní.
Dřív jsem byla zvyklá na celoplošné koberce, a i když to je nemoderní, tak za mě to bylo podstatně příjemnější. Máme všude kusové koberce.
V ložnici máme plovoucí podlahu, v dětských pokojích je na dlažbě lino, ale stejně to není ono.
Za jak dlouho jste si zvykli na život bez koberců? Případně máte nápad, jak to udělat příjemnější?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2580
8.5.22 12:10

Mně se právě na těch hotelech z tohohle důvodu hrozně líbí. Nejhezčí je na podlaze leštěný mramor. Taky máme dlažbu na podlaze i v dětském pokoji a na ní kusový koberec. V obýváku je plovoučka, ale klidně bych tam velkoformátovou dlažbu dala. Připomíná mi to přímořské kraje, nešpiní se to, kusový koberec se daleko snáz vyčistí i vymění (máme zvířata), neničí se to, jako ta plovoučka, člověk se nemusí v létě přezouvat, neohoří to u krbových kamen, nežijí v tom roztoči a dá se to desinfikovat.. Za mě samé klady :-) Teplo mi do domácnosti dává dřevěný nábytek a vintage styl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
8.5.22 12:17

@mokkk všude máme dřevo. Mně je ale pořád zima. Hlavně od nohou. Nosím zateplené bačkory i v létě.
Nejspokojenější jsem aktuálně u tchyně, která má koberce. Já si tam naprosto užívám. Cítím se tam lépe než doma.

• Citovat
  • Upravit
15995
8.5.22 12:18

Ja takhle tezko nesla jeste jako dite, kdyz nasi sundali zavesy a poridili zaluzky, jsem si prisla jak v nemocnici…ale zvykla jsem si. Stejne tak v nejakem momente vyhodili koberce, nastesti pod nimi byly pouzitelne parkety, ktere jsme vybrousili a nalakovali…u me to drevo funguje minimalne stejne jako koberce. V baraku mame dole kombinaci dlazba a laminat, nahore drevo, nemam problem. Uzivam si tu praktickou stranku…zutulnit prostor se krome tech kusovek da i nabytkem, dekoracemi, treba pridat ty zavesy nebo neco…ale ja teda cim min pracholapu, tim lepe, tak asi nejsem uplne dobry poradce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.5.22 12:18

Já jsem tedy ráda, že jsme se celoplošných koberců zbavili. Šli jsme do vinylu, ale i o dlažbě jsme přemýšleli, mají krásné. Je fakt, že je studená, to bych vyřešila teplým odstínem a kusovým kobercem. Je to i zdravější, hygieničtější, nevím, neměla jsem problém si zvyknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.5.22 12:20
@Billi píše:
@mokkk všude máme dřevo. Mně je ale pořád zima. Hlavně od nohou. Nosím zateplené bačkory i v létě.
Nejspokojenější jsem aktuálně u tchyně, která má koberce. Já si tam naprosto užívám. Cítím se tam lépe než doma.
Škoda, že vás nenapadlo podlahové topení
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
8.5.22 12:21

Na život bez koberců jsem si zvykla rychle, je to pro mě lepší z hlediska údržby (v kobercích se drží prach, roztoči atd.) a vypadá to daleko lépe. Ale my máme vinyl, dříve v jiném bytě plovoučku (ta byla hrozná). Ale teda dlažbu bych mít doma nechtěla, je strašně studená…takže buď předělat nebo tak, jak to máte - koberce nebo lino :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
8.5.22 12:21

Já si právě za 3 roky nezvykla. Výhody znám. Všude máme teplé barvy. Dřevěný nábytek. Závěsy, záclony.
Všichni chválí, jak to vypadá super a mě to štve.

• Citovat
  • Upravit
19388
8.5.22 12:31

Taky máme všude dlažbu, je to úžasný koberec jsme teď dali kvůli batileti do obýváku, těším se, až ho vyhodime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
8.5.22 12:41

My máme od podzimu všude dlažbu. Měli jsme dřív všude krom WC a koupelny vinyl. Což teď nešlo dát, aby se oprava domu urychlila a nemuseli jsme dýl bydlet na stavbě. Takže máme stejnou dlažbu i na schodech. Bylo to nejrychlejší řešení. Formát je 60×60. Jsme spokojení. Na mytí jsme si pořídili parní mop. S tím je to rychlovka. Plus o víkendu se to přejede normálním mopem.
Ale my teda máme všude podlahovku.
Dětem jsem každému do pokoje objednala běhoun. Takže kousek koberce mají, kdyby se někdo válel po zemi. Syn si občas umí hrát na zemi. Ale spíš tam spí naší 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ 😁. U sedačky máme takový malý dokorační kousek koberce. A to bohatě stačí. Ale my jsme si teď ladili do šedobíla. Dlažba se vybrala, že vypadá jak mramor. Takže to k tomu pasuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
8.5.22 12:46

Koberce jsme krom těch běhounu v pokojích u dětí nikdy neměli. Takže ty nám chybět nemohou.
V obýváku máme prvně a má pouze funkci malé výrazné dekorace. Protože máme obývák pouze se sedačkou velikou, stolkem a televizí na zdi. Jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
8.5.22 12:56
@Billi píše:
Hezké dopoledne.
Před 3 lety jsme se přestěhovali do domu po prarodičích. Protože tu byla v podlahách plíseň (5 let tu nikdo nebydlel), manžel vymyslel, že v rámci rekonstrukce dáme na podlahy dlažbu. Plíseň není, ale já si nemůžu zvyknout. Přijde mi tu chladněji. Ano, je to funkční a praktické, ale chybí mi útulnost domova. Pořád si přijdu jak někde na rekreaci, protože to je neosobní.
Dřív jsem byla zvyklá na celoplošné koberce, a i když to je nemoderní, tak za mě to bylo podstatně příjemnější. Máme všude kusové koberce.
V ložnici máme plovoucí podlahu, v dětských pokojích je na dlažbě lino, ale stejně to není ono.
Za jak dlouho jste si zvykli na život bez koberců? Případně máte nápad, jak to udělat příjemnější?

Hned. :mrgreen: Já dlažbu miluji. :srdce: Superúdržba, chlad od nohou mi přijde přirozený a až na nejstudenější období fajn. Útulnost mi nechybí. Máme tedy na chodbách, kuchyni a obýváku. V ložnicích máme marmoleum, do pokojíčků mi to také nepřijde ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14565
8.5.22 12:58

My taky máme v obytných pokojích lino/plovoucky a všude jinde dlažbu a lidové koberce. Ale je to typická dlažba z osmdesátek, a ta má teplý odstín a maly formát, což mi přijde takové utulnejsi a nehodlám se ji vzdát, i když je na par místech praskla. Dnešní dlažby jsou barevně chladné a ještě velkoplošné, což ten pocit chladu a prázdnoty znasobuje podle mě :lol:

Jinak žaluzie mi taky vadí, jak tu někdo psal :lol:

Fanda celoplošných koberců nejsem, to by byl pro mě trest. A co za dlažbu vlastně mate? Co kdybyste položili celoplošné koberce do pokojů na tu dlažbu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
8.5.22 13:12

Z mého pohledu je dlažba ta nejhorší katastrofa, jak na údržbu, tak na pocit.
Kdybych měla lepší řešení do kouplny, tak ji nedám ani tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
8.5.22 13:24

Mně vadí i to, že pořád musím mít přezůvky a to i v létě. Venku je 35° a mně je doma zima. Jak vlezu domů, musím natáhnout teplé ponožky.

@Semtex nemáme velkoplošné a ani studené odstíny. Manžel nechce o kobercích ani slyšet.

@Mariane.B mně údržba vyhovuje. O tom žádná. Na údržbu naprosto super.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max