Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jestli vis, kdys ovulovala, tak se drz toho…ale ono se to dite stejne narodi, kdy uzna za vhodne
A mas tam rozdil jen tyden, ne?
A to ti tím utz stanovovali ten TP teď, ve 30.tt? Ultrazvukem se TP stanovuje většinou okolo 12.tt, kdy ty miminka ještě rostou +- stejně, na konci už je pak každé jinak velké, takže to určení je dost nepřesné. Trvala bych na původním TP a ten druhý pustila z hlavy.
@AnastazieB Podle PM mi napsala dr.do průkazky termín hned, podle UTZ tam ještě nic napsané nemám
Jen pokaždé když jdu od ní, tak na fotce se pohybuje termín okolo toho 26.dubna…Na prvním větším UTZ jsem byla ve 13.t. t.a tam mi poprvé vyšlo toho 26.dubna…No jsem z toho jelen ![]()
Nejpřesnější je hodnota z UZ okolo 12tt. Pokud to tehdy souhlasilo s PM, tak jsi ve 30tt, pokud to bylo někam posunuté, tak si to posuň. Předpokládám, že to souhlasilo, když ti to sedí i na oplodnění. Nicméně pokud ti podle nynějšího UZ vychází TP dřív, tak to není 28tt, ale spíš 31tt. Takže miminko je trošku větší, TP se nemění.
Pokud ti dr. napsala TP jen podle PM, tak se předpokládá, že se shoduje s UZ termínem. Drž se termínu podle PM.
@Ellusa No mě pořád jen nejde do hlavy, že po každé kontrole mi dr.do průkazky píše týden těhotenství (samozřejmě podle UTZ),ale ten týden je vždy min. o týden méně než bych původně měla být podle té PM
![]()
Já jsem měla termín dle MS 27.1. a dle UTZ 1.2. a malá se narodila až 7.2. po vyvolání. A v porodnici mi říkali, že se řídí termínem dle MS.
@vertunka Tak to mi neprijde uplne pokrokove teda. Ja mam nepravidelny cyklus a tim padem i pozdni ovulaci, tak nevim, co by tam tak vypocitali podle MS
Ahojte holky, co si myslíte, je termín porodu přesnější dle PM nebo UTZ? Podle PM jsem ve 30.t. t. a termín mi vychází na 2.května(což mi sedí na den přesně ode dne oplodnění),ale podle UTZ mi vychází termín nějak 26.-27.dubna…Takže se v tom ztrácím a už ani pomalu nevím, v kolikátém t.t.jsem,když se mě pořád někdo ptá