Dle PM 30. týden, dle UTZ 28. týden

Zuzaniee
18.2.16 10:41

Dle PM 30.týden,dle UTZ 28.týden

Ahojte holky, co si myslíte, je termín porodu přesnější dle PM nebo UTZ? Podle PM jsem ve 30.t. t. a termín mi vychází na 2.května(což mi sedí na den přesně ode dne oplodnění),ale podle UTZ mi vychází termín nějak 26.-27.dubna…Takže se v tom ztrácím a už ani pomalu nevím, v kolikátém t.t.jsem,když se mě pořád někdo ptá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
18.2.16 10:45

Jestli vis, kdys ovulovala, tak se drz toho…ale ono se to dite stejne narodi, kdy uzna za vhodne :mrgreen: A mas tam rozdil jen tyden, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
18.2.16 10:46

A to ti tím utz stanovovali ten TP teď, ve 30.tt? Ultrazvukem se TP stanovuje většinou okolo 12.tt, kdy ty miminka ještě rostou +- stejně, na konci už je pak každé jinak velké, takže to určení je dost nepřesné. Trvala bych na původním TP a ten druhý pustila z hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzaniee
18.2.16 10:50

@AnastazieB Podle PM mi napsala dr.do průkazky termín hned, podle UTZ tam ještě nic napsané nemám :think: Jen pokaždé když jdu od ní, tak na fotce se pohybuje termín okolo toho 26.dubna…Na prvním větším UTZ jsem byla ve 13.t. t.a tam mi poprvé vyšlo toho 26.dubna…No jsem z toho jelen :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
zoy
1495
18.2.16 10:51

Nejpřesnější je hodnota z UZ okolo 12tt. Pokud to tehdy souhlasilo s PM, tak jsi ve 30tt, pokud to bylo někam posunuté, tak si to posuň. Předpokládám, že to souhlasilo, když ti to sedí i na oplodnění. Nicméně pokud ti podle nynějšího UZ vychází TP dřív, tak to není 28tt, ale spíš 31tt. Takže miminko je trošku větší, TP se nemění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
18.2.16 10:53

Pokud ti dr. napsala TP jen podle PM, tak se předpokládá, že se shoduje s UZ termínem. Drž se termínu podle PM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzaniee
18.2.16 11:12

@Ellusa No mě pořád jen nejde do hlavy, že po každé kontrole mi dr.do průkazky píše týden těhotenství (samozřejmě podle UTZ),ale ten týden je vždy min. o týden méně než bych původně měla být podle té PM :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
5283
18.2.16 11:30

Já jsem měla termín dle MS 27.1. a dle UTZ 1.2. a malá se narodila až 7.2. po vyvolání. A v porodnici mi říkali, že se řídí termínem dle MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzaniee
18.2.16 11:35

@Ellusa No já taky raději všem říkám konec dubna, začátek května :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
34
19.2.16 15:33

@vertunka Tak to mi neprijde uplne pokrokove teda. Ja mam nepravidelny cyklus a tim padem i pozdni ovulaci, tak nevim, co by tam tak vypocitali podle MS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí