Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky potřebuji poradit jak na cestách s UM,jde o to,že ve středu jedu autem s malým cca 50 km,tam musím něco zařídit a jedu zpět zase cca 50 km . Celá Akce bude trvat odhadem 7 hodin a já řeším jak s UM. Ráno v 7 ( pokuď si to malej ve středu nastaví tak jak do teď) UM v 9 výjezd v 10 další UM a pak další UM v 13:00. Nebudu mít možnost nikde si ohřát vodu na UM ,takže si jí budu muset připravit doma,mám termo obal v tom vydrží teplá UM když jí zaliju vroucí vodou cca 2 hodky,za ty 2 hoďky bude poživatelná tak akorát,ale ta druhá UM bude za 6 hodin studená
Vím,že existuje jakýsi ohřívač do zapalovače v autě,ale ten jsem nikde v mototechně tady nesehnala a přes net mi nestihne přijít
a já teď řeším jak to udělat,abych malýmu ( 2 měsíce) nemusela dát studenou UM-nemáte nějaký fígl jak um udržet dýl teplou-vlažnou?! Napadla mě ještě remoska,ale vydží v ní UM pomalu 7 hodin?!
A to jedeš do pustiny? Vodu ti ohřejí v každé restauraci v mikrovlnce. ![]()
A kam jedeš?
Já jsem běžně dávala vodu do termosky - většinou už jsem měla vychytané jak moc teplou aby byla akorát. Pokud budeš dělat víc dávek tak bych si vzala ještě studenou vodu a míchala. Mě v termosce voda vydržela cca od 21 hodin do rána do 6 a ráno byla akorát na UM. Měla jsem obyč malou termosku.
a nebo druhá varianta je nechat si někde vodu ohřát. Dnes ti ohřejí v jakékoliv restauraci, kiosku i rychlém občerstvení.
řeším to tak teď se skleničkama a nikdy nebyl problém. Na ohřívačku bych se asi v tvém případě vyprdla, pokud si jí nemáš kde půjčit. ![]()
Jak píšou holky - termosku s vřelou vodou, další lahvičku se studenou, dávkovač na UM a pak už jen namíchat
. My to takhle po skončení kojení u starší dcerky praktikovali pořád.
tak…jezdime porad…i na vice dni..mam termosku…a tam si v restauracich nechavam dotankovavat vrelou vodu…s sebou mam lahev kojenecky studeny a tim to redim aby to bylo akorat. um mam vetsinou s sebou celou pixlu ![]()
jo a ten ohrivac do zapalovace neni az takovy terno…ohreje vodu na 40 stupnu az cca po 30 minutach nastartovanyho auta
a kupuje se to v elektru
holky dík za rady,ta teplá voda v remosce a kojenecká voda na schlazení je prima nápad
děkuji
mikitaa píše:
jo a ten ohrivac do zapalovace neni az takovy terno…ohreje vodu na 40 stupnu az cca po 30 minutach nastartovanyho autaa kupuje se to v elektru
jo aha,tak to jsem myslela,že je to něco lepšího…tak dotoho rvát prachy nebudu …dík
Jestli můžu doporučit ještě opravdu funkční termosku - tak my máme obyč z Tesca - nerezovou (asi 200,–Kč) a je naprosto úžasná!! Manžel si do ní dělával čaj na cesty - večer byl čaj udělaný a druhý den v poledne ještě vlažný. Až přestanu s kojením, určitě koupím novou jen na vodu a využiju ji na 100%.
ciniminisek píše:
určitě na každé benzinové pumpě po cestě mají mikrovlnky.
UM ohřívat v mikrovlnce
tak to raději studený než UM ohřátou v mikrovlnce
mabit píše:ciniminisek píše:UM ohřívat v mikrovlnce
určitě na každé benzinové pumpě po cestě mají mikrovlnky.![]()
spatne chapes…voda se ohriva v mikrovlnce…ne stary udelany UM ![]()
mikitaa píše:mabit píše:spatne chapes…voda se ohriva v mikrovlnce…ne stary udelany UMciniminisek píše:UM ohřívat v mikrovlnce
určitě na každé benzinové pumpě po cestě mají mikrovlnky.![]()
Taky bych doporučila termosku
Vozím s sebou ještě láhev kojenecké vody a vodu na UM pak umixluju tak akorát ![]()