Dlouhá cesta letadlem

213
28.4.14 17:57

Dlouhá cesta letadlem

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s dlouhým letem s batoletem, jak to vaše děti snášely? Máme za sebou 12 hodinový let s 18 měsíčním chlapečkem a snášel to velmi špatně, skoro celou cestu neuvěřitelně křičel, museli jsme s ním chodit v uličce, odmítal sedět, hračky vztekle odhazoval, jídlo nechtěl. Byly tam i jiné děti, ale žádné takhle nevyvádělo. Teď máme před sebou zpáteční cestu a děsím se toho, myslíte, že bych mu mohla dát nějaký lék na uklidnění, třeba Diazepam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5177
28.4.14 18:08

Minimálně bych zkusila homeopatika…jednou jsme letěli ještě jako bezdětní 12h s asi ročním řvoucím dítětem a jako i pro nás to bylo na odstřel, natožpak pro maminku toho dítka…bylo mi jí fakt líto a v polovině cesty mi už bylo líto nás všech…ale zase člověk krásně zapomněl na své obavy z letu…s diazepanem nemám žádé zkušenosti, ale v příbalovém letáku píšou, že to děti lze- podle váhy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
28.4.14 18:09

@ehoor Ahoj, já bych Diazepam svému dítěti nikdy nedala…ale je to tvoje dítě, asi jste museli počítat s tím, že 18-ti měsíční neposeda nebude moc spokojený. Navíc uzavřený prostor, spousta cizích lidí…Pokud něco, tak třeba Dithiaden-ale ne celý-podle váhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
28.4.14 18:17

A kde jste? V Jaké zemi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.4.14 18:19

Já bych to lékama určitě neřešila :nevim: spíš bych přibalila hodně knížek, a pokud je možnost, tak tablet s pohádkama. ale léky fakt ne, zdravýmu dítěti, každý lék může mít nežádoucí účinky, a zrovna diazepam je velký svinstvo, už se spekuluje že není ok ho dávat dětem co trpí na febrilky při každé horečce preventivně, že riziko předčí výhody :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
28.4.14 18:34

Necpala bych jinak zdrave dite leky. Tohle delaji nektere zebracky, aby jim deti vydrzely spat cely den (a nejsou to samozrejme jen prasky, ale i jine „drogy“). Letela jsem sice jen 7 hodinovy let s pulrocni dcerou - kdyz rvala, stacilo nakojit, takze tam moc problem nebyl, ale i tak nas museli spolucestujici milovat… Vedle nas pres ulicku byl tehdy asi dvoulety chlapecek, ktery rval i dve hodiny v kuse- nepomahalo nic, tak ho proste maminka nechala kricet. Hracky ani chozeni nemely zadny vliv. Bohuzel, rekla bych, ze se musi pocitat s tim, ze dite nebude ve sve kuzi a muze to prorvat - kazdy let jednou skonci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
28.4.14 18:37

A taky bych byla pro ten tablet - jestli mate tu moznost- on vetsinou svitici a blikajici displej upouta pozornost vic nez „staticke“ hracky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
28.4.14 18:38
@KlaraBoch píše:
Necpala bych jinak zdrave dite leky. Tohle delaji nektere zebracky, aby jim deti vydrzely spat cely den (a nejsou to samozrejme jen prasky, ale i jine „drogy“). Letela jsem sice jen 7 hodinovy let s pulrocni dcerou - kdyz rvala, stacilo nakojit, takze tam moc problem nebyl, ale i tak nas museli spolucestujici milovat… Vedle nas pres ulicku byl tehdy asi dvoulety chlapecek, ktery rval i dve hodiny v kuse- nepomahalo nic, tak ho proste maminka nechala kricet. Hracky ani chozeni nemely zadny vliv. Bohuzel, rekla bych, ze se musi pocitat s tim, ze dite nebude ve sve kuzi a muze to prorvat - kazdy let jednou skonci :lol:

Upřímně - chudáci spolucestující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
28.4.14 18:54

Rok a půl leté dítě ještě moc dlouho u tabletu nevydrží. Vím ze své zkušenosti, když jsem potřebovala zabavit dítě v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5177
28.4.14 18:57

Asi bys nejlíp udělala, kdybys mohla zavolat svojí/svému dětskému Dr. a konzultovat to tam…asi nejlepší ze všech blbých řešení…no každopádně držim pěsti! Třeba to bude zpět lepší!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
28.4.14 18:59

Díky za názory, já taky nejsem moc zastáncem léků, ale myslela sem, že by se třeba projednou nic nestalo a dítě se tolik nestresovalo, doufala sem, že třeba s tím máte někdo zkušenosti, homeopatika sem zkoušela ty nezabírají, tablet zkusím, ale minule byl synek tak hysterický, že ho hračky nezajímaly. My letíme protože musíme, nic jiného nám nezbývá, takže to musíme vydržet. Spolucestující bych nelitovala, můžou si dát špunty do uší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
28.4.14 19:02
@ehoor píše:
Díky za názory, já taky nejsem moc zastáncem léků, ale myslela sem, že by se třeba projednou nic nestalo a dítě se tolik nestresovalo, doufala sem, že třeba s tím máte někdo zkušenosti, homeopatika sem zkoušela ty nezabírají, tablet zkusím, ale minule byl synek tak hysterický, že ho hračky nezajímaly. My letíme protože musíme, nic jiného nám nezbývá, takže to musíme vydržet. Spolucestující bych nelitovala, můžou si dát špunty do uší.

já tě chápu, jako rady typ „hodně knížek a hraček“ jsou fajn, ale prostě když se děcku ta cesta nelíbí, tak se mu nelíbí. Stejně tak rady typu „necestovala bych s takovým dítětem“ - ostatní prd vědí, proč jsi cestovala, že jsi třeba jela za rodinou, která dítě ještě neviděla.
Osobně si taky myslím, že dítě újmu neutrpí, kor pokud by ti nějaký rozumný lékař poradil, jaký lék mu před odletem podat. Třeba bude existovat něco mírnějšího.
Ale se spolucestujícími taky soucit mám, i oni mají právo na klidný let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45718
28.4.14 19:05

Spunty do uši, haha, vtipný. Asi nevis ze ty takovy velky rev moc neutlumi a taky treba ti cestující se chtějí bavit atd. Je jasny ze zpet letět musite ale uz bych vic to dite ani spolucestující netrapila. O léku bych se poradila s lékařem a kdyz tak ho podala, myslím ze pro jednou to je mensi zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5177
28.4.14 19:06
@sovicka1 píše:
já tě chápu, jako rady typ „hodně knížek a hraček“ jsou fajn, ale prostě když se děcku ta cesta nelíbí, tak se mu nelíbí. Stejně tak rady typu „necestovala bych s takovým dítětem“ - ostatní prd vědí, proč jsi cestovala, že jsi třeba jela za rodinou, která dítě ještě neviděla.
Osobně si taky myslím, že dítě újmu neutrpí, kor pokud by ti nějaký rozumný lékař poradil, jaký lék mu před odletem podat. Třeba bude existovat něco mírnějšího.
Ale se spolucestujícími taky soucit mám, i oni mají právo na klidný let.

Naprostý souhlas!!! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
28.4.14 19:07
@sovicka1 píše:
Ale se spolucestujícími taky soucit mám, i oni mají právo na klidný let.

Není nic strašnějšího, než 8 hodin poslouchat řvoucí dítě bez možnosti před tím kamkoli utéci. Chudáci jsou všichni - dítě, rodiče, spolucestující. Proto se velmi přimlouvám za vhodnou medikaci, která pro jednou neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí