Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prašivá z Dobratic teď nevím, ale z Vyšních Lhot je to asfaltka. na Slavíč z Morávky taky asfaltka. jinak kolem sviňorek je běžkařský okruh cca 12km, jak se dostaneš do určité nadmořské výšky, není to převýšení až takové.
Dá se cokoli, záleží, jak moc chodí, všecko je to do kopce, kukni na mapy, dle vrstevnic uvidíš, jestli je to moc prudké nebo ne. jinak z Prašivé se dá po hřebínku směrem na Slavíč (kotař, ropička) - z hlavy nevím, jak je to daleko… na Prašivku ze Lhot dojedeš i autem, některé neděle se tam slouží mše a lidi jezdí autem až nahoru…
Pustevny - lanovka(dá se autem až nahoru), doporučuju do trojanovic - je tam lanové centrum, z Trojanovic nahoru a dolů koloběžkou)
Javorový - lanovka
budete bydlet někde na té Těšínské straně Beskyd?
@21.6.2014 nazdar Beskydko ![]()
@rsisa jinak se taky dá z Frýdlantu na Ondřejník (dá se i vyjet autem, ač je to dost do kopce a dost úzká cesta), pak Pustevny lanovkou, hotel Petr Bezruč (za Malenovicemi) a prochodit okolí, jsou tam asfaltky a krásné procházky kolem řeky Satiny, nebo z Ostravice třeba k přehradě Šance…je toho spousta. Určitě budou šikovné materiály v nějakém infocentru (Frýdlant n. O., Frýdek-Místek), nebo na stránkách těch beskdských měst.
Co Bílý Kříž? Kam až mi paměť sahá, tak jsme tam chodili, ani nevím, kolik mi bylo
dá se dojet autem relativně vysoko, tam ho necháš na parkovišti, a pak se jde po svých. Nebo na Čantoryji je taky pohodová vycházka. Nebo ještě jsme chodili na chatu Sulov, ale už nevím odkud, taky to bylo fajn. ![]()
@rsisa není zač:-) jo a ještě mě napadla Polana, je tam pěkná příroda a klid, žádný velký kopec, akorát je to v území pohybu medvědů a jak jsme jednou nestíhali, tak jsme ho po soumraku v lese slyšeli řvát (ale daleko). Takže pokud byste měli štěstí, tak bude i adrenalin
![]()
@rsisa jo, na Visalaje autem - je tam parkoviště, pak na Bílý kříž (cca 3km) a pak se dá dál na Súlov, jak píše @Bačavelmistarý . ale na ten Súlov jde taky dojet autem myslím… já už tam dlouho nebyla, jsou tam postavené apartmány, takže tam dojezd bude…
jinač na Lysou jezdí busy s důchodcema, ale bývají prý velmi plné ![]()
Mám právě představu dojet autem nebo i vlakem někam do nějaké obce, třeba jak je Jablunkov Mosty a potom kolem 4km douhá procházka někam
na nějaký vrcholek, chatu apod.
prostě výlet do přírody, kdysi jsem hodně chodila po horách, ale už je to dlouho a chtěla bych naučit kluka (i partnera) po horách chodit, ale musíme začít právě postupně, že, takovými kratšími trasami, mně ani nejde o lámání kilometrových rekordů, ale něco pochodit v přírodě, nesedět doma…
Budu vděčná v podstatě za jakýkoli tip na výlet!!! díky holky…
@rsisa
z Visalaji na Bily kriz je to fakt ideal pro dite. zadne velke kopce (na kopec vyjedes) a je tam pekne. no a klasika je na Pustevny lanovkou (to by se prckovi urcite libilo) a pak pesky na Radhost, taky prizniva trasa, male prevyseni.
@rsisa Vyjet na Kozinec k chatě (mooooc dobře tam vaří) a pěšky na Ostrý…příjemná prochajda.
@rsisa
jinak slusne info je tady:
http://www.beskydy-info.cz/…si-turistika#t
@rsisa
Prašivá - dá se jít z Komorní Lhoty, auto necháváme u lázní a je to cca 4 km pěšky.
Bílý Kříž - dá se jít bud z Visalají (je tam parkoviště) cca 2,5 km nebo pak nechat auto na Grůni u Charbuláka a pěšky na Bílý Kříž cca 5,5 km
Z Morávky se dá jít na chatu Kotař cca 2,5 km
Kousek za Jabůlnkovem je ještě pěkná procházka na Kozubovou, Ostrý, prales Mionší s info tabulemi ![]()
Za Hranicemi na Moravě jsou Teplice nad Bečvou, jsou tam Zbrašovské aragornitové jeskyně, nedaleko je hrad Helfštýn. (jen nevím, jestli je to pro vás daleko nebo ne)
Dobré tipy mají ještě na portálu Kudyznudy.cz ![]()
@KačuliKačka
z Moravky na Kotar teda v pulce funim, ctyrletaka, ktery si ma teprve zvyknout chodit, bych nebrala ![]()
Prosím o tipy na výlet, který zvládne čtyřleťák a bylo by to v Beskydech! Nějaké už mám - Skalka v Mostech, Filipka, Grůň..co dál, kam jezdíte? Co Prašivá z Dobratic, jaká je cesta, dá se to? Díky!!!