Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To si taky myslím ze do byznys infanta nevemou. Jeste to tak ![]()
A nemohlo mu to letadlo prostě dělat zle? Jako v autě nebo v autobuse. Já na to trpím a nedělá mi dobře ani letadlo. Když už letí „rovně“ tak je to docela v pohodě. Pokud nejsou turbulence, to jsem loni po hodinu a kousek trvajícím letu vystoupila téměř zelená. Ale stoupání a klesání mi dělá zle vždycky (někdy míň, někdy víc), pomáhá mi cumlat bonbony, což tak malý samozřejmě nemůže. Nevím jestli to může být tím, že byl hysterický, jen mě to tak napadlo.
Pry některý deti boli v letadle uši. Chudáci no, ja bych se se dítětem pod dva roky do letadla neodvazila. Člověk nevi nikdy jak bude reagovat. Nekteré jsou v poho a nekteré udělají z letu peklo.
@Kacka2 píše:
A nemohlo mu to letadlo prostě dělat zle? Jako v autě nebo v autobuse. Já na to trpím a nedělá mi dobře ani letadlo. Když už letí „rovně“ tak je to docela v pohodě. Pokud nejsou turbulence, to jsem loni po hodinu a kousek trvajícím letu vystoupila téměř zelená. Ale stoupání a klesání mi dělá zle vždycky (někdy míň, někdy víc), pomáhá mi cumlat bonbony, což tak malý samozřejmě nemůže. Nevím jestli to může být tím, že byl hysterický, jen mě to tak napadlo.
Ať je to z čehokoli, je třeba zabránit dětskému řevu, při kterém by zoufalí spolucestující měli chuť vraždit.
@Burj Chalifa píše:
Nekoupí, myslím, že si nepřítomnost uřvance v business třídě aerolinky dobře ohlídají a letenku tam neprodají. Ostatně, i některé resorty neakceptují klienty mladší 12 let.
no jenom jsem narychlo zkusila hledat a třeba po Státech infant v business může cestovat v pohodě (našla jsem nějaký blog, kde byl autor z takové cesty dost nešťastný… ani se nedivím
)
@lucenka píše:
no jenom jsem narychlo zkusila hledat a třeba po Státech infant v business může cestovat v pohodě (našla jsem nějaký blog, kde byl autor z takové cesty dost nešťastný… ani se nedivím)
Já taky ne. Business si připlácím za komfort a k tomu dětský řev prostě nepatří.
@Burj Chalifa píše:
Otázka je, co je zdravější.
z mého pohledu lízátko než diazepam.
@veria píše:
To si taky myslím ze do byznys infanta nevemou. Jeste to tak
tak třeba zde již zmiňované emirates berou ![]()
@lucenka píše:
no jenom jsem narychlo zkusila hledat a třeba po Státech infant v business může cestovat v pohodě (našla jsem nějaký blog, kde byl autor z takové cesty dost nešťastný… ani se nedivím)
Fakt? Tak to by mne slehlo, treba letenka do NY stoji v byznys treba 60- 70 tis mozna i vic nekdy a poslouchat tam rev 9 hodin…asi bych zadala vracení penez plus mastné odškodné za utrpenou újmu ![]()
Ono teď už je na to pozdě, ale nešly by letenky přebukovat na noční let? to by třeba spinkal i bez léků. my letěli teda jen 3 hodiny, ale mě v září 20m usnul na letišti v Larnace, před půlnocí, a vzbudil se až ráno v posteli, celý let, i ceé čekání na kufry, cestu autem domů, nic ho nevzbudilo.
i kdyby to nešlo, tak léky za mě určitě ne. nikdy nevíš jak na to dítě zareaguje, a ono mu v 10000 metrech těžko zavoláš sanitku, kdyby mělo nějakou závažnou reakci. jo, spolucetující tě budou nenávidět, pokud ti tam dítko 10 hodin prořve, ale i těch 10 hodin jednou uběhne. pokud ho fakt bolí ouška, mohlo by pomoct lízátko.
jinak já jsem ráda, že mě kluci nikdy v letadle neřvali, já bych měla strach, že mi dítě hystericky brečí proto, že tuší něco víc, třeba pád letadla, to že mi dítě začne řvát, to je př každým letem moje noční můra, z tohodle důvodu ![]()
My jsme lítaly s maly od cca 3 měsiců 8 hodinový let minimálně každý druhý měsic, když mu bylo kolem toho roku a půl tak už ho to samozřejmě nebavilo. Pořidily jsme mu hračky a knížky které měl jen na tu cestu letadlem, takže mu byly vzacné, jak jsme doletěly, tak jsme je zase uklidily a nehrál si s nima jen v tom letadle. Taky jsme mu braly do letadla pití a jídlo když byl hodně malý bolely ho uši a když pil nebo jedl a polykal vyrovnal tlak a byl v klidu. V případě krize nejvyšší, tablet nebo telefon. Do uličky jsme se s nim chodily projít taky min každou hoďku aby se prošel. A hlavně jsme mu pokaždé kupovaly letenku tudíž měl svoji sedačku s autosedačkou kde seděl a mohl si zdřímnout atd
Jsem letuška a sama mám malé děti..
Pokud se jedna opravdu o dlouhe lety, tak mají takhle male deti k dispozici spací koš a lety by mely byt plánované po dobu spánku dítěte..kdyby miminku praskalo v ouškách, tak jsem maminkam vždycky doporucovala dat dudlík popřípadně lahev, tlak by to mělo zmírnit..
Prášky bych do dítěte necpala, ale v největší nouzi mozna takové ty utlumujici..ted me nenapadá zadny, ale slyšela jsem, ze nekdo dává xyzal(dítě po nich usina)..
Z me zkušenosti z letu, tak jsem dávala maminkam prostor v prazdnejsi časti letadla a tam byly a bud se snažily dítě uspat nebo zabavit(nějaké hračky by mely byt na palubě)..
Smím se zeptat na leteckou společnost?
Já sem doufala, že se třeba ozve někdo kdo už za sebou nějakou dlouhou cestu má a třeba i zkušenosti s medikací, také se bojím, že lék nebude fungovat, kromě toho, že by mohl ublížit, myslím, že špatně se mu v letadle nedělalo, cestu autem nebo autobusem snáší velice dobře, asi mu vadí ten stísněný prostorv letadle. Jinak pro ty z Vás, které zřejmě ještě neletěly dodávám: ano, špunty se na palubě rozdávají, už kuli hluku motorů, lidé co letí s infantem, až už jakoukoli třídou to rozhodně nedělají aby nekoho nas…, ale protože prostě z nějakého důvodu cestovat musí. Jinak já sama, když jsem cestovala bezdětná sem si vybírala místa spíš vzadu, tam je klid a děti tam nebývají, špunty neodfiltrují všechno ale pomohou.
@anlendy. píše:
Jsem letuška a sama mám malé děti..
Pokud se jedna opravdu o dlouhe lety, tak mají takhle male deti k dispozici spací koš a lety by mely byt plánované po dobu spánku dítěte..kdyby miminku praskalo v ouškách, tak jsem maminkam vždycky doporucovala dat dudlík popřípadně lahev, tlak by to mělo zmírnit..
Prášky bych do dítěte necpala, ale v největší nouzi mozna takové ty utlumujici..ted me nenapadá zadny, ale slyšela jsem, ze nekdo dává xyzal(dítě po nich usina)..
Z me zkušenosti z letu, tak jsem dávala maminkam prostor v prazdnejsi časti letadla a tam byly a bud se snažily dítě uspat nebo zabavit(nějaké hračky by mely byt na palubě)..
Smím se zeptat na leteckou společnost?
omlouvám se za OT, ale ty máš děti rok od sebe, a čekáš třetí zase s rozdílem něco málo přes rok?
to teda klobouk dolů ![]()
@veria infant opravdu muže byt v business..v Americe nic neobvykleho ![]()