Dlouhé kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2046
7.10.11 14:06
Hele, a nemáte podobný problém, jako jsme měli my? taky jsme kojili hodně často a dlouho, u kojení mi usínala (a usíná), a nakonec byl problém v překrmování. Oni ty dětičky prostě potřebují tu aspoň dvouhodinovou pauzu mezi kojeními, aby to strávily. A že si strká pěstičku do pusinky není známka hladu, je to jejich instinkt, sací reflex, uklidňují se tím. Aspoň tak mi to řekli v nemocnici, když jsme tam byli s obtížema, a fakt zkrácení kojení na 15 min a min. 2 hodiny pauza moc pomohly. Ale je to těžký, odtrhnout jí od kozy a pak vydržet jí 2 hoďky kozu nedat, bolí mě to, ale zas lepší, než aby jí bolelo bříško.
Ten Nutrilon, nebo to odstříkaný mlíko jí dáváte z flašky? to by taky mohl být zdroj problémů, proč nesaje…
IvankaT píše:
tak to máme to samé. Navíc potřebuji chodit do školy a tak nějak nemám odvahu nechat malou s manželem, protože se bojím, že i když ji odstříkám mlíko, že stejně bude mít hlad a bude mu brečet. A s odstřikáváním taky bojuji, jelikož kojíme co hodina, tak je to problém a večer, 2 hodiny po kojení odstříkám cca 20ml, což je teda bída. Včera jsem jako matka selhala a udělala jsem ji Nutrilon, vypila 60ml a spokojeně spala celou noc. Přijde mi, že večer už toho mlíka mám přece jen málo po celodenním kojení a ona už je unavená, když je celý odpoledne vzhůru a nemá už takovou sílu tahat, takže mi usne u prsa, já ji odendán, ona se vzbudí a za 5 minut už má strčenou pěst v puse a dožaduje se jídla. Tak nevím no :( Co myslíte vy? Udělala jsem chybu s tím Nutrilonem? Páč jeden den jsem ji dala večer 130ml MM a i přes to jsem ji ještě musela 2× nakojit. Tak mi přijde, že ji to moje mlíko prostě nezasytí či co :( Nevadí mi, že je tak dlouho vzhůru či že tak kojíme, ale mám takovej pocit, že ji trápím hlady a jsem z toho nešťastná :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
7.10.11 15:30

Tak délka kojení se nám už zkracuje, kojíme tak 10 minut, u toho usne, tak se ji snažím budit, pokud to nepomáhá tak ji zvednu, to se probudí, tak ji přiložím znovu, aby si vytáhla to zadní mlíko, takže tak dohromady cca 20 minut. Snažím se tu přestávku čím dál víc natahovat, takže se už přibližujeme k hodině a půl, takže věřím, že čím bude starší, tím to bude lepší, páč si vydrží dýl hrát. A nevíte jak naučit, aby dudlala dudlík? páč mi přijde lepší dudlat dudlík, než palec - pro lepší vývoj zubů. Jako bříško nás už dlouho nebolelo, na to co jsme si užili s kolikou je to teď zlatý. Akorát je problém, že jsem jsem si ji naučila uspávat k prsa a když ho nemá, tak je nevrlá, tak se snažíme uchovat v náručí, což samozřejmě taky není dobře :) Prostě v tomhle ohledu jsem zklamala :) Přes den to kojení je v pohodě, jen ten večer je takovej kritickej, kdy ji prostě musím ukojit do němoty :) To mlíko jsme nejprve dávali přes stříkačku, ale problémy byli stále, tak jsme teď začali dávat z flašky, ale nemyslím si, že by tím pak hůř sála. Ten problém byl ještě před tou flaškou. Já ze začátku kojila přes klobouček, tak jestli i v tom nebyl problém… nevím no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
7.10.11 22:25

IvankoT,
zkoušela jsi různé typy dudlíků. Malý taky nechtěl, tak jsem koupila jiný a časem si dal říct. Osvědčil se nám MUM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
8.10.11 12:04

právě že zkoušely :( začali jsme s dudlíkem MAM od 0-2 měsíců, nic, teď mi kamoška dala nějakej neznačkovej, ale tvar NUKu silikonovej, nic, koupila jsem NUK latexovej, jestli to třeba není měkčí, nic. bylo mi doporučeno na dudlík kápnout kapičky na prdíky, že takhle známá naučila svou holčičku, ale u nás nic - slíže to a hned vyplivne. jestli znáte ještě nějaký jiný dudlíky, sem s tím, vyzkouším všechno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2046
8.10.11 12:34
Mně dudlík taky nechce, chvíli to vypadalo, že vezme tu obyčejnou kytičku, ale brzy ji to omrzelo. MUM to samý jen na jeden den. NUK a Babylove nevzala vůbec.Teď už vůbec nic.
IvankaT píše:
právě že zkoušely :( začali jsme s dudlíkem MAM od 0-2 měsíců, nic, teď mi kamoška dala nějakej neznačkovej, ale tvar NUKu silikonovej, nic, koupila jsem NUK latexovej, jestli to třeba není měkčí, nic. bylo mi doporučeno na dudlík kápnout kapičky na prdíky, že takhle známá naučila svou holčičku, ale u nás nic - slíže to a hned vyplivne. jestli znáte ještě nějaký jiný dudlíky, sem s tím, vyzkouším všechno :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
8.10.11 15:59

a dá se ta obyčejná kytička někde sehnat? já ju právě nikde neviděla. a napadá mě, že ji tu kytičku dávali v porodnici a to chvilku dudlala a usla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4531
8.10.11 17:41

taky jsem kojila každou hodinu a stejně mi malý řval pořád hlady(to jsem si myslela)…nakonec jsem zjistila,že měl moc krátkou podjazykovou uzdičku a polykal moc vzduchu,takže ho bolelo bříško a trápily prdíky…uzdičku už má říznutou,dáváme čaj proti prdíkům a teď i laktobacílky a kojíme nejméně po 2,5 hod…dřív prostě nedávám,protože mi pak zvrací hodně natrávené mlíko a v podstatě to vyzvrací všechno,co snědl…snažím se kojit opravdu po těch 3 hodinách…v noci se budí někdy po 3 někdy po 4 hodinách…takže buď ráda za ten noční spánek,co bych za něj dala :mrgreen: …navíc ho trápí šílené koliky…za měsíc jsou mu 3 měsíce,tak snad to samo přejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4531
8.10.11 17:44

jo a kojíme na 2×…nejdřív nakojím asi 10 min…to začne usínat,tak přebalíme a dám znovu k prsu,to se dokrmí a je to v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová