Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, mám takový dotaz. Dáváme skoro 8 měsíční holčičce Bebu HA2 a chci se zeptat, jestli jí můžu zvýšit dávku. Tabulka konči na 210 vody a 7 odměrek prášku. Připadá mi, že by si dala ještě, pokaždé vypije celou lahev a včera se rozbrečela. Můžu to zvednout na 230 vody a 8 odměrek a to samé s kaší, když ty tabulky končí na 210? Nebo to je schválně aby se nepřekrmovali?pokud je to blbej dotaz, tak se omlouvám a děkuji za odpověď.
Určitě ji to zvedni,
ty tabulky jjsou jenom orientační.
Na každých 30ml vody 1odměrka UM. ![]()
myslím že zvýšit určitě můžeš, já taky občas dávám víc než je na krabici, počítej to tak že jedna odměrka je na 30 ml vody takže bacha na to co jsi napsala NE 230 ALE 240 vody a 8 odměrek
aha jsem si to tu taky nejdřív mohla pročíst co
tak pardon ale aspoň jsem potvrdila co už je psáno ![]()
co se týče mlíčka to už psali holky ![]()
co se týče kaše tak já dávám trošku víc
našemu prďousovi prostě nestačí těch 150 ml vody+4 lžíce kaše - jakmile mu dám míň tak pobrekává, že by si jako ještě dal
jasný, že to můžeš zvednou, já dávala i 300ml a 10 odměrek, prostě měl hlad, tak ho nenechám o hladu, to samý s kaší. Kvůli těm 300ml, jsem musela kupovat větší lahev, protože byl jinak nervní když jsem mu to musela připravovat na 2×.
Pettulle píše:
jasný, že to můžeš zvednou, já dávala i 300ml a 10 odměrek, prostě měl hlad, tak ho nenechám o hladu, to samý s kaší. Kvůli těm 300ml, jsem musela kupovat větší lahev, protože byl jinak nervní když jsem mu to musela připravovat na 2×.
Já chystám nejdnou do dvou lahví
Pro Sunar by dítě ráno vraždilo
Jakmile dopije, lahve vyměním a je spokojená
Holt, nenažranci ![]()
holky, děkuju za odpovědi. Malá bude mít večer famoozní večeři
konečně se u nás nají
![]()
fragola píše:Pettulle píše:Já chystám nejdnou do dvou lahví
jasný, že to můžeš zvednou, já dávala i 300ml a 10 odměrek, prostě měl hlad, tak ho nenechám o hladu, to samý s kaší. Kvůli těm 300ml, jsem musela kupovat větší lahev, protože byl jinak nervní když jsem mu to musela připravovat na 2×.Pro Sunar by dítě ráno vraždilo
Holt, nenažranci
No ono mu i dost vadilo když jsem mu prázdnou flašku sebrala
![]()
Pettulle píše:fragola píše:No ono mu i dost vadilo když jsem mu prázdnou flašku sebralaPettulle píše:Já chystám nejdnou do dvou lahví
jasný, že to můžeš zvednou, já dávala i 300ml a 10 odměrek, prostě měl hlad, tak ho nenechám o hladu, to samý s kaší. Kvůli těm 300ml, jsem musela kupovat větší lahev, protože byl jinak nervní když jsem mu to musela připravovat na 2×.Pro Sunar by dítě ráno vraždilo
Holt, nenažranci
![]()
jinak kaši dělám od oka protože podle návodu to mám vždycky strašně řídký a píšou tam že podle potřeby můžu přidat vodu nebo kaši takže na návod kašlu, připravím si vodu od oka a za stálého míchání sypu kaši dokud nemá požadovanou konzistenci ![]()
Phoebe píše:
jinak kaši dělám od oka protože podle návodu to mám vždycky strašně řídký a píšou tam že podle potřeby můžu přidat vodu nebo kaši takže na návod kašlu, připravím si vodu od oka a za stálého míchání sypu kaši dokud nemá požadovanou konzistenci
Přesně tak, kaši jsem vždcyky připravovala od oka - buď řidší do lahve, aby tekla, nbeo hustší do misky ![]()