Konec s večerním kojením - kaše?

10709
15.9.11 20:03

konec s večerním kojením-kaše?

Ahoj maminky,
našla jsem tu pár obdobných diskuzí, ale přesnou odpověď na moji otázku ne :-? Proto prosím o radu…

Ráda bych zkusila nahradit večerní kojení /před spaním/ kaší. Co jsme od 6. měsíce na příkrmech, mívali jsme to kombinovaně, ale mě láká s tím skončit úplně… Souvisí to i s nočním buzením malé, někdy mi přijde, že se budí jenom pže je na prsu závislá!

Kojit se chystám ráno, úplně ji od mlíčka odtrhnout pochopitelně nechci.

Dnes jsem to zkusial poprvé, malá zdlábla 150ml kaše, na prso si ani nevzpomněla :palec: , šla do postýlky, tak jsme si chvíli hrály a povídaly a za 15 minut spinkala :palec: To se vlastně ještě ani nikdy nestalo 8-o Od malička máme s usínáním děsný problémy, většinou skáčeme na míči nebo dlouho brečíme nebo právě uspáváme prsem…
Tak jsem hodně vedle z toho, jak to dneska šlo!!! Vlastně to ani nechápu! 8-o

Myslíte, že je v pohodě, když dostane jenom kašičku? 150ml by mělo stačit, nemyslíte? Přes den sní tak 120ml zeleniny k obědu a okolo 100-120ml ovoce nebo jogurtu k přesnídívkám.

Je jí 7.5 měsíce. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5635
15.9.11 20:32

Tak ja ti popisi,jak to bylo u nas.Bylo to silene a tak to mam v zive pameti :).
Malou jsem zkousela zlakat na kasi v 8.mesici.Snedla mi ji poprve a naposledy jednou :).Takze jsem po ruznych radach a poradach presla na polevky,ktere slavili ohromny uspech hlavne masove.Ale zduraznuji,ze problem s nocnim kojenim to nevyresilo.Jak pises,mala se hlasila k prsu kazdou hodinu a pul v noci,neslo o hlad,ale o zavislost.Vzdy si jen podudlala a spala dal,ale co bych pro ni neudelala,ze?
Takze kasi urco dal muzes,je to fajn,ale nenervuj se,pokud se dal bude budit na mliko. :lol:
Mne se mala takhle casto v noci budila,dokud jsem kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
15.9.11 20:35

A co se tyce usinani,tak te take podporim.Ja s malou do 7 mesice skakala cca 30min.na balonu,nebo chodila po byte a houpala.Od 8 mesice jsem ji uspavala u prsu,bylo to proste pohodlnejsi :).Ale to byla prisata treba i 40min,pak zabrala,tak jsem ji rychle odtrhla hodila do postylky a utekla jsem.Pak postupem casu,jak byla vetsi a vyvijela vice energie,tak byla unavenejsi a usinala sama.Polozila jsem do postylky,nechala ji tam,ona si tam treba jeste chvilku povidala a hrala a pak proste usla.A tak je to doted :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
15.9.11 20:49

No já ti moc neporadím, ale spíš se chci taky zeptat ostatních, jak dlouho se vám prcci budili v noci na kojení, Domík se nám budí třeba i pětkrát za noc a chce prso, já si ho vždycky vzala z postýlky a pak u nás v posteli už zůstal, protože vstávat tolikrát za noc by mě zabilo, akorát nám začal z té postele padat, tak jsme si dali na zem jenom matrace a spíme holt na zemi :zed: Docela by mě zajímalo jak dlouho tohle noční kojení bude trvat? Jestli ho to časem prostě přestane bavit nebo až když ho odstavím? :think: Jo a uspáváme taky samozřejmě u prsa, jak jinak, malej je závislák :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
15.9.11 21:03

Bořková klidně dej kaši a kojení vynech, ale nemusí to znamenat, že se už budit nebude, jak píšou holky. Já dávám kaši a pak ještě kojím, usíná u toho (nebo se aspoň zklidní a pak usne).

Na noční krmení se ještě v půlroce budil dvakrát - ve 23 a ve 3. Pak jsem náhodně zjistila, že když ve 3 dám jen dudlík, tak taky usne. Druhý den ve 3 chvíli plakal, mrskal se, ale usnul. Další den už se nevzbudil. Včera jsem nedala už ani ve 23, ani se nevzbudil. Jsem zvědavá na dnešek.

Tj. podle mně u vás to noční kojení nepřestane, pokud nezkusíte nedat, postupně míňkrát a míňkrát. Samozřejmě ne v případě, že hodinu proječí.

A proti padání z postele se dá dát zábrana, jako se dává dětem, které přechází do velké postele :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
15.9.11 21:10

Sáro, nám kašička chutná, s tím problém není… aspoň s něčím :lol: jak jsem psala, ona zbouchne 120-150ml, to si myslím, že zasytí.

Je mi jasný, že to třeba k ničemu nebude, co se nočního buzení týká, ale třeba jo… krom nočního a snídaně vlastně kojit nebudeme…

Jak říkám, dnes to proběhlo nad očekávání výborně :palec: Takovýmhle stylem jsme vlastně za celých těch 7.5m neusínaly :lol:

No, uvidíme, ukáže čas.

Já se spíš taky bála, jestli by takhle malý mimi nemělo to mlíčko večer mít… ale asi není třeba :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
15.9.11 21:14

Moje zkusenost je,ze dokud jsem kojila,tak jsem litala,treba i 6× za noc.Litala rikam,protoze jsem k male chodila do pokoje pres chodbu.ALe zarekla jsem se,ze do nasi postele ji nenaucim,tak jsem vytrvala.Musela jsem z minuty na minutu odstavit,kdyz jsem onemocnela a prso proste nesmela dat.Prvni noc plakala 5× asi cca 30min a pak uslaVzdy jsem rano okolo 5 nabidla UM.To si nevzala.Dalsi den plakala 3× a UM si v 5 vzala a treti den se vzbudila jen v 5 na UM :).A bylo hotovo,pak se budila asi 3 nedele vzdy v 5 na UM.A pak uz spala celou noc.OD 19:00 do cca 6:00.TEd chodi spat okolo 19:30,usina ve 20:00 a vstava mezi 7:30-8:00 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
15.9.11 21:17

JA v tech 8 mesicich mela tento rezim.
Snidane kojeni-svaca kojeni,mezi tim nejaky kousek rohlicku,nebo kousicek ovoce.Obed maso-zelenina,svaca jogurt,vecere polevka.A v noci kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
15.9.11 21:18

Anastazie, když právě u nás se dokáže ječet i hodiny 8-o Máme to odmalička, výdrř neuvěřitelná :-?
A dudla bohužel nechceme, takže to pro nás není řešení…

Je mi jasn, že když budu dávat kaši, s nočním kojením to nemusí vůbec nic udělat, jen to chci zkusit… šlo mi spíš o to, jestli jí to mlíčko taky nebude scházet, ale to jsem se asi v tomhle smyslu nevyjádřila jasně :nevim:

A jaké padání z postele? :nevim: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
15.9.11 21:25

BORKOVA:Nekdo tu psal,ze se mu nechtelo chodit k mimi do pokoje a tak si ho brala k sobe do postele velke,ale casem jim zacalo padat dolu a tak spi na matracích :mrgreen: .
Omlouvam se,ze se smeju,ale co bychom pro ty drobky neudelali :)
Ale ty zabrany jsou fakt prakticke,treba dnes jsem videla v mobelixu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6326
15.9.11 21:31

Tak my jsme taky začli dávat kaši ale noční kojení se nezměnilo :nevim: ale fakt že je i náš malý závislák a to buzení už bude prostě zvyk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
15.9.11 21:35

Aha :lol: No, já si malou vzala tenhle týden k ránu taky už do postele-matrace /máme taky jen matraci, ale už dlouho, postel jsme ještě nestihli koupit :lol: /, pže to už bylo neúnosný… my totiž vstáváme i 9× za noc :oops:

Nechápu to, nebývalo to tak… spávala už i celou noc!

Když byla menší, bylo umění ji uspat, to bylo s řevem i několik hodin, ale pak spala… teď uspíme v pohodě, ale každou chvíli je vzhůru :cert:

Už přemýšlím i o kineziologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
15.9.11 21:43

Adelka mi spala celou noc do 5 mesice,pak najednou obrat a bylo hotovo…Ja uz i brecela a rikala si,ze to snad neskonci a skoncilo.I tobe to jednou skonci,uvidis.Ver mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
15.9.11 21:46

No, tak to je mi jasný, že to skončí :-)

Jenom tomu zkouším pomoct :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6326
15.9.11 21:51

my taky máme malého asi půlku noci v posteli :oops: to si vždycky říkám musím ho dát zpátky a pak usneme společně ale v noci mi ještě nikdy nespadl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová