Znovurozkojení

1433
15.9.11 13:28

Znovurozkojení

Ahoj holky,
mám takový dotaz - jak dlouho po odstavení je ještě možné rozkojení (týden, měsíc, půl roku, rok :nevim: )? Jak se to dělá a jak dlouho to trvá, než se mléko spustí? Zkoušela jste to některá?

Otázka je jen teoretická, zkoušet to nebudu, jen mě zajímá, jestli to jde… dcerka je už velká, ale je to pro případ, že bych přišla během nemoci mimča rychle o mléko (v tu dobu jsem ale řešila její nemoc a ne kojení a za 3 dny jsem neodsála nic), jako u dcerky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4724
15.9.11 14:41

no čoveče už jsem nad tímhle taky přemýšlela… tak by mě zajímalo jestli někdo napíše, já bohužel neporadím ale taky mě to zajímá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
15.9.11 14:47

údajně jsou popsané i případy, že i matky, které adoptovaly malé miminka, byly pak schopné kojit… psychika je mocná, možná by to šlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
15.9.11 15:13

tak o tom taky bohužel nic nevím ale sem zvědavá co se dozvím… mě se po třech měsících nekojení opět objevilo mlezivo a musím přiznat že sem si pohrávala s myšlenkou zkusit malou zase přisát ale pak sem si říkala že už bych se stejně asi plně nerozkojila a abych ji v tom dělala v půl roce zmatek se mi nechtělo takže jsme dál na UM a já občas ukápnu nějakou tu kapku tak to jen setřu kapesníkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
15.9.11 15:57

rozkojí se i ado matky, ale ne všechny a je to teda dřina jak blázen s otázkou, stojí-li to za to. Važdauje to odsávání odsávačkou - lokomotivou každé 3 hodiny třebas hodinu - a krmení se suplementorem. taky je otázka, jestli odstavené dítě bude mít ještě o prso zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
15.9.11 16:07
Pudloslava píše:
rozkojí se i ado matky, ale ne všechny a je to teda dřina jak blázen s otázkou, stojí-li to za to. Važdauje to odsávání odsávačkou - lokomotivou každé 3 hodiny třebas hodinu - a krmení se suplementorem. taky je otázka, jestli odstavené dítě bude mít ještě o prso zájem.

U nás šlo o situaci, že malá onemocněla, přestala se přisávat, odsávala jsem ručně, čím dál méně a za 3 dny už nic (měli jsme kojení+ příkrm)… a po 14 dnech začla chtít prso a už nebylo nic. Tak kdybych byla v podobné situaci někdy s druhým, tak jestli by se dalo i třeba po týdnu zase nastartovat, když by mimi o to jevilo zájem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
15.9.11 20:06

To je fakt možný, že adoptivní matka je schopná kojit??? 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alasas
19.9.11 14:45

Mám šestitýdenní holčičku a už asi tři týdny nekojíme. Zastihla nás ve třetím týdnu laktační krize a já přestala kojit. Když si prsa promnu, pořád mi z nich nějaká ta kapka vyteče, tak by mě hodně zajímalo, zda by to šlo ještě rozjet a jak bych měla postupovat a jak by to bylo náročné, hlavně psychicky!? Představa probdělých nocí a plačící dítě, které mám přikládat klidně i každou půlhodinku k bolavým bradavkám, mě trochu děsí a odrazuje. :-?

• Citovat
  • Upravit
4724
19.9.11 21:58

Alasas: nechci se tě dotknout ale jestli jsi nezvládla první krizi tak se k tomu ani nevracej, začátky kojení jsou většinou těžké, než si prsa zvyknou, než se dítě naučí pořádně sát a než najdeš vhodnou kojící polohu… k tomu dost bolesti, případné záněty atd… trvá to tak dva měsíce než se dá mluvit o příjemném zážitku ale i poté nastává často spousta problémů. Při znovurozkojení ten stres kolem bude podle mě ještě znásobený, takže pokud bych nebyla odhodlaná těch několik týdnů zatnout zuby a zvládnout to, tak bych ani nezačínala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
23.9.11 18:44
Phoebe píše:
Alasas: nechci se tě dotknout ale jestli jsi nezvládla první krizi tak se k tomu ani nevracej, začátky kojení jsou většinou těžké, než si prsa zvyknou, než se dítě naučí pořádně sát a než najdeš vhodnou kojící polohu… k tomu dost bolesti, případné záněty atd… trvá to tak dva měsíce než se dá mluvit o příjemném zážitku ale i poté nastává často spousta problémů. Při znovurozkojení ten stres kolem bude podle mě ještě znásobený, takže pokud bych nebyla odhodlaná těch několik týdnů zatnout zuby a zvládnout to, tak bych ani nezačínala.
:palec: přesně tak, sama bych se pod tohle podepsala. Já trpěla 3 měsíce, dokonce jsem začala částečně dokrmovat, abych prsům trochu ulevila a pak jsem postupně UM ubírala. Dávala jsem ho pak jen na noc kvůli lepšímu spaní a někdy ani to ne. Teď už si to teda fakt užívám, ale jelikož už nějakou dobu jedem i příkrmy, tak už to není tak častý........ale vážně to chce zatnout zuby a vytrvat. Zezačátku to dost bolí :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová